Bir kazadan sonra aklınızda bulunsun..

Arkadaşlar, mutlaka aklınızda bulunsun, eğer haklı olduğunuz bir kaza sırasında kaskınız da hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişse, onu da orada hemen trafik kaza raporuna yazdırmalısınız.. Çünkü sonradan gelen eksperler, sigorta şirketini kollamak için, o sizin hakkınız olan kask bedelini vermiyorlar..
Defalarca sigorta şirketini arasanız bile, onlar da eksperin üstüne atıyorlar, eksperle görüşüyorsunuz, şirket bana sorar, nereden biliyorsun o kaskın o kazada hasar gördüğünü diye, üstünden atıyor, yani aslında kendi şirketini koruyup, sizin paranızı kesiyor..Kaza raporunda yazılı olmayınca iddia edecek bir hakkınız olmuyormuş..Yani sanki biz aradık aradık kırılmış parçalanmış bir kask bulduk ve onu ekperin önüne koyduk..!!!! :pr:
Evet işte böyle sinirlenmemek elde değil..

geçmiş olsun....bilgilendirmen iyi oldu..ama allah kimseye nasip etmesin kaskını kaza raporuna yazdırmayı..amin

çok şükür daha öyle bir durum yaşamadın..inşallah yaşamayız

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eyvallah kardeş işallah öyle bir durum hiçbirimizin başına gelmez ama gelirsede aklımızda olsun aslında bence eksperler siğorta şirketlerinden bağımsız ve tarafsız olacak şekilde bir düzenlemenin yapılması gerkli

Nasıl yani düştünüz kaskınızda kırıldı kaskodan onun parasını alabiliyormusuz yani?Olabilirmi böyle birşey cidden.Adam demezki kardeşim neden 800 euroluk kask tatktın 150 euroluk kask takmadın diye...İlaveten kask için filan bir prim göremedim ben ksakoda.Hangi sigorta sizinki?

Sanırım trafik sigortası dediğiniz ama ben trafik sigortasının pahalı bir kaskı ödeyebileceğini düşünmüyorum.Açarsanız biraz sevinirim.

madem ki kask motor kullanıcılarına mecburi o zaman arkadaşın dediğine katılıyorum

aklımızda bulunsun ama inşallah o duruma düşmeyiz

Nasıl yani düştünüz kaskınızda kırıldı kaskodan onun parasını alabiliyormusuz yani?Olabilirmi böyle birşey cidden.Adam demezki kardeşim neden 800 euroluk kask tatktın 150 euroluk kask takmadın diye...İlaveten kask için filan bir prim göremedim ben ksakoda.Hangi sigorta sizinki?

Sanırım trafik sigortası dediğiniz ama ben trafik sigortasının pahalı bir kaskı ödeyebileceğini düşünmüyorum.Açarsanız biraz sevinirim.

Arkadaşım, ben kaskodan bahsetmedim, bana yandan çarpıp sol kaldırıma fırlatan taksi şoförü % 100 kusurlu çıkınca, polis kaza raporu tuttu ve ben de taksinin trafik sigortasından motor tamir masraflarını aldım, ama.. Eğer o kaza raporuna, o kazada kırılıp hasar gören kaskımı da yazdırmış olsaydım, eksper de raporuna yazacak, sigorta şirketi de ağlaya ağlaya ödeyecekti..Burada kaskınızın fiyatı önemli değil bence, en kötü şartlarda, en kıl eksper olsa, bir miktar eskime payı düşer, o kadar, gerisini şirket ödemek zorunda..

kardeş bilgi için sağolda zaen benim kullandığım 25 ytl lik kask bi kaza anında beni öbür dünyaya uçuracağından bana gerek yok ama diğer arkadaşlar için yararlı bir bilgi.

Arkadaşlar, mutlaka aklınızda bulunsun, eğer haklı olduğunuz bir kaza sırasında kaskınız da hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişse, onu da orada hemen trafik kaza raporuna yazdırmalısınız.. Çünkü sonradan gelen eksperler, sigorta şirketini kollamak için, o sizin hakkınız olan kask bedelini vermiyorlar..
Defalarca sigorta şirketini arasanız bile, onlar da eksperin üstüne atıyorlar, eksperle görüşüyorsunuz, şirket bana sorar, nereden biliyorsun o kaskın o kazada hasar gördüğünü diye, üstünden atıyor, yani aslında kendi şirketini koruyup, sizin paranızı kesiyor..Kaza raporunda yazılı olmayınca iddia edecek bir hakkınız olmuyormuş..Yani sanki biz aradık aradık kırılmış parçalanmış bir kask bulduk ve onu ekperin önüne koyduk..!!!! :pr:
Evet işte böyle sinirlenmemek elde değil..

geçmiş olsun...arabada yaşadığım bi trafik kazasından dolayı şu sigortaların ne üç kaat yürüttüğünü anlamıştım .. bunuda belirttiğin iyi oldu teşekkürler...

eyvallah kardeş işallah öyle bir durum hiçbirimizin başına gelmez ama gelirsede aklımızda olsun aslında bence eksperler siğorta şirketlerinden bağımsız ve tarafsız olacak şekilde bir düzenlemenin yapılması gerkli
Sana da eyvallah babocan.:rendeer:.Doğru demişsin.:cat:.Ayrıca bu ödeme konusu kask harici diğer koruma malzemeleri içinde geçerli olduğunu biliyodum..:rendeer:

teşekkürler hepinize..

Çok sağolun arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim..Kaza geliyorum demiyor işte maalesef..Her zaman her yerde çok dikkatli olmalıyız..Neyse, konu ile ilgili olarak tekrar edeyim, motor veya sizin üstünüzdeki her türlü hasar, ayrıca mesela kaza anında karşıdaki vitrin camını bile kırmış olsanız o da dahil edilir, yeter ki siz %100 haklı olun, bütün olayı ve masrafları kaza raporuna mutlaka yazdırın..Çünkü bu, sigortanın isminde de belli, Mali Mes'uliyet Trafik Sigortası..
Hepinize hasarsız, kazasız günler dilerim..

Öncelikle başınıza gelen kaza için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, bu konuyu bizlerle paylaştığın için de ayrıca teşekkür ederim.
Kazasız belasız yollar sizin olsun:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kesinlikle aklıma gelmeyen yararlı bir bilgiydi. Ama gene de umarım kimseye gerek olmaz.

hiç bilmiyordum bilgilendirme için tşk.ler şimdiye kadar bi kaza raporu tutturmadım ehliyetim olsaydı tuttururdum ama aklımızda bulunsun güzel bi konu:cat:

hmm saolasın... kaza yapıp sağlam kalsam suç adamdaysa direk osmanlı gücü :p

asm

Geçmiş olsun. İnş. başımıza böyle birşey gelmez. Kask şöyle dursun.

Ama uyarı için teşekkürler. Mantıklı bir yöntem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar