Bir kaza ve kask kamerasının önemi

jimi doğru söyler steyşın wagon ::146:: sana da siyah bir toros pek yakışırdı jimiciğim. bir gün sahip olursan böyle yolun ortasında bırakma ama :p

var zaten abi :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------

Abi o çobanın yaptığını bugün formula 1 de bile yapınca anında ceza yiyorsun... Max Verstappen hariç:queen:

daha önce grup sürüsü ile alakali birseyler paylasmis fakat motosiklet icin pek uygun görmedim, lakin motosiklet ile grup sürüsü yaparken en önemli unsur grubu parcalara bölmektir, sizin konvoyu 5'li veya 6'li gruplara bölmek gerekirdi örnegin.

aklima gelenleri siralayim..

• 7'den fazla arac katiliyorsa 5'li veya 6'li gruplara bölmünmeli ve bu gruplarin aralarinda araclarin güvenli sekilde sollayip tekrar serite yerlecebilecegi sekilde mesafe biraklami
  • kesinlikle sollama yasagi olmali
  • yola cikmadan önce depolar fullenmis olmali
  • belirli araliklarla toplanma/yakit alma noktalari belirlenmeli
  • tüm katilimcilar rota hakkinda bilgilendirilmeli
  • gruplara liderler tayin edilmeli
  • etap uzunlugu, yakit ikmal süresi, en tecrübesiz veya en zayif motosiklete göre ayarlanmali ve bu sürücüler lidere en yakin olacak sekilde konvoya katilmali
  • sürüs sekli arka arkaya degil, serit genisligi kullanilarak öndeki arac sag tarafta ise bir arkadaki onun solunda, onun arkasindaki saginda vs.. olacak sekilde olmali

Motorrad-Fahren-in-der-Gruppe-richtig.jpg.1805127.jpg

Motorrad-Fahren-in-der-Gruppe-falsch.jpg.1805128.jpg

• trafik lambasinda veya baska bir durmayi gerektiren durumlarda serit icinde iki arac yan yana duracak sekilde durulmali
    kreuzung_fahren-hauptst_nder.gif

Son düzenleme:
deveye sormuşlar neren eğri diye, demiş ki nerem doğru.

bu olayda o yanlış bu yanlış diye herkesin tekrar tekrar yazmasına gerek yok, burda yanlışlar silsilesi var ve eğri olmayan kimse yok. tek günahsız artçı.

geçmiş olsun

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
bu yüzdendir ki 2 motordan fazla birlikte sürmeyi sevmemişimdir

daha önce grup sürüsü ile alakali birseyler paylasmis fakat motosiklet icin pek uygun görmedim, lakin motosiklet ile grup sürüsü yaparken en önemli unsur grubu parcalara bölmektir, sizin konvoyu 5'li veya 6'li gruplara bölmek gerekirdi örnegin.

aklima gelenleri siralayim..

teşekkür ederim hocam önerilerliniz için

Kardeş motosiklet kullanmayı bilmiyorsanız binmeyin yav, bu nasıl kaza? Bu nasıl bir sürüş düzeni?

Merak ettiğim şu:

Bu "çoban", hemen her toplu sürüşte, grubun intikali açısından belirlenen bir "görevli" midir; ve buna yerleşik bir tanımlamayla hemen herkes "çoban" mı demektedir?

Yoksa, bu söz konusu videodaki grubun kendi kendilerine verdikleri bir tanımlama mıdır?

Birine "Çoban" dedikten sonra; e haliyle, insanın sormasına gerek kalmıyor;

Peki, "sürü" kim diye ...

Bir gün böyle kalabalık bir grup sürüşüne katılacak olursam; tamam, görev tanımı gereği, ekip başı, lider mider falan, uyalım, sırayı bozmayalım, askerlik de yaptık, tamam da...

Çoban ne ya?

Sürü kim peki o zaman?!

Me-ee-eee

:)

Tanrı aşkına, sizi koyun yerine koyanlardan uzak durun :)

orda yolun ortasında durupta adres soran (su sığırının)diğer adıyla manda,nın katli vacip esasen, orda olmasa veya kenara çekipte adres sorsa hiç bişey olmayacak

Son düzenleme:
Büyük geçmiş olsun..Kızmak gücenmek yokk acımasız eleştiriler yapacağım :) şaka şaka.sollama yasağı olan bir yol.adam bir hata yapıp sizi solluyor,siz neden hızınızı kesmiyorsunuz :) kesinki bir an önce geçsin gitsin yoluna girsin.siyah araç zor geçiyor sizi.

Aslında bu sollama yapan araçla yarışa girenler ağır vasıta araçlar olur.önündeki tır,kamyon sürücüsü beyefendi,bütün bir yol seni arkasında konvoy yapmak ister.tam fırsat bulursun,geçmeye çalışırsın oda hız yapar:)
Ikincisi o fıstık yeşili araç (arıza,lastik patlaması) dışında durmuşsa haksız ve bu olay o an sizi bulmuş,dönüşte kesinlikle piyango almalıydınız

bunu bende çok merak ettim , tamam passatta suç var fakat bi o kadarda motorcuda'da suç var , asıl kazaya sebebiyet veren araya dalan motorcu

Olay yerinde daha kazadan hemen sonra izledi zaten adam karşımdan adam geldiği için motorları sıkıştırdım diye kaza tutanağına yazdı asıl karşı çıkan kişi toroslu oldu durmadan benim bir suçum yok siz geldiniz bana vurdunuz dedi durdu onun dışında passatlı suçlu olduğunu kabul etti zaten bizde birçok yere gösterdik videoyu polise falan gittik gösterdik hatta poliste bana suç buldu temas olmadığı için sen duran arabaya arkadan vurmuşsun falan dedi ardından 10 günlük bir süreç sonra kaza inceleme komisyonu bu kararı verdi yani benim eksper falan araya girip yok iste herşeyi passatlıya yükleyelim falan olmadı

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:53 ----------

Büyük geçmiş olsun..Kızmak gücenmek yokk acımasız eleştiriler yapacağım :) şaka şaka.sollama yasağı olan bir yol.adam bir hata yapıp sizi solluyor,siz neden hızınızı kesmiyorsunuz :) kesinki bir an önce geçsin gitsin yoluna girsin.siyah araç zor geçiyor sizi.

Aslında bu sollama yapan araçla yarışa girenler ağır vasıta araçlar olur.önündeki tır,kamyon sürücüsü beyefendi,bütün bir yol seni arkasında konvoy yapmak ister.tam fırsat bulursun,geçmeye çalışırsın oda hız yapar:)
Ikincisi o fıstık yeşili araç (arıza,lastik patlaması) dışında durmuşsa haksız ve bu olay o an sizi bulmuş,dönüşte kesinlikle piyango almalıydınız
Kesin bana çıkardı. Bu şans varken :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar