O "şerefsiz" dediğiniz insanlar, gerçekten de şerefsiz.
Ama, inanın ki onların hiç bir suçu yok.
Bütün suç, yollarda yeterli önlem almayan ve bu gibi insanlar yakalandığında ehliyetlerini iptal etmeyen devlette.
Bana yetki verecekler, bir gün içinde öyle bir Trafik Kanunu yaparım ki, memlekette kazalar tarih olur.
Geçen hafta pazar günü, Karşıyaka vapur iskelesinin orada bir arkadaş bekliyorum...Motor kaldırım kenarında duruyor, ben ise bir ağacın altında gölgede bekliyorum.Trafik lambası araçlara sarı yandı, sonrada araçlara kırmızı, yayalara yeşil...Gri bir araba, sanki kendisine sarı ve kırmızı ışık yanmamış gibi geçen yayaların üstüne gitti.Arabayı kullanan insan müsveddesi, arabasını resmen insanların üzerine sürdü, bir de korna çalıyor...Neyse ki, kimse çarpılmadı, yaralanan ölen olmadı.
Bu olayda ilginçlikler;
1-Trafik lambasının az ilerisinde trafik ekibi vardı, trene bakar gibi baktılar, isteseler telsizden anons edip, Karşıyaka çıkışında arabayı durdurtturabilirlerdi.
2-Oradaki paytoncu, arabanın arkasından trene bakar gibi bakan polise -"Dayı, buna bir ceza yazsana, bir ceza kessene, aklı başına gelsin o... çocuğunun" dedi.
Polis ne dese beğenirsiniz; cevabı aynen yazıyorum -"Ya kardeşim, adam fren yapıp dursa bir dert, yapmasa bir dert, o hızda fren yapsa nasıl duracak?"
Dumura uğradım bu cevabı duyunca, yani o polis için, o arabanın 70 Km/h hız tahdidi olan yolda daha fazla hızla gitmesi, yayaların arasına dalması -Üstelik araçlara kırmızı yanarken-hiç önemli değil.
Bu olay 02-05-2010 pazar günü sabah saat 08:40 sıralarında Karşıyaka vapur iskelesinin önünde oldu.