Bir kaza da biz yaptık. (Video içermez)

Aynen öyle bu sinyal verme olayı o kadar basit ama hayati birşey ki yinede adamlar gerizekalı gibi üşeniyor galiba.Arabacı motorcu muhabbeti yapmak istemiyorum ama arabalar şerit değiştirirken pek sinyal vermiyor.En boş yolda dahi sinyal veriyorum, sinyal vermeden şerit değiştiren arabalara korna yapıp elimle sinyal işareti yapıyorum pek etkisi olcağını sanmıyorum ama yinede sinyalsiz geçiş yaptığını bilsinler işte.

Öncelikle çok geçmiş olsun, motorunuzdaki hasar için motosikleti bir tamirciye çekip yapılması gerekenleri ustaya liste yaptırıp ( değişecek parçalar ve işçilik toplamı ) kazaya karışan aracın zorunlu mali mesuliyet sigorta şirketine ( kaza tutanağında sigorta şirketi adı ve poliçe numarası vardır ) hasar kaydı açtırıp, sigorta şirketinin experinin gelip hasarı onaylamasını beklemelisiniz, size veya ustaya ödeme yapacaklardır. Ödeme olmazsa sigorta şirketine, araç sahibine ve sürücüsüne dava açma hakkınız bulunmaktadır. Bu hasar listesine kaskı da yazdırabilirsiniz, eldiveni de zorlayın. Bunun dışında maddi ve manevi zararınız varsa, kazaya karışan araç sürücüsü ve ruhsat sahibine karşı maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz, tutanak üzerine polis kazaya karışan araca para cezası gönderiyor zaten, tekrar geçmiş olsun...

Kaza sonrası işlemler ve sorum için çok açıklayıcı bir cevap yazmışsınız çok teşekkür ederim.

öncelikle geçmiş olsun. Biz de araba kullanıyoruz bu sinyal yuzunden bigun trafikte kavga edicem gibi :) bu arada motosikletinizin değer kaybını felanda talep edebiliyorsunuz. Buna forumda bir kaç kere sahit oldum ve hatta gecen günlerde tv haberlerinde de denk gelmiştim...

Ucuz bir motosiklet (sıfırı 5.000 TL) yani değer kaybı talep etsem birşey kazanır mıyım acaba?
Birde bu sorunlar az mı çok mu bilemedim ilk defa kaza yapıyorum, vites pedalı ve fren pedalı yamuldu, granajlarda ufak tefek çizikler var, direksiyon yamuldu, ön fren maneti çizik, egzoz çizik.Çizik parçaları değiştircekler mi tadilat mı yapacaklar bilmiyorum çünkü çizikler ufak ufak dağanık yerlerde.

Geçmiş olsun, kaskıda, eldivenide, montuda sigortadan alamazsın. Sigorta motosiklette meydana gelen hasarları karşılar, Yetkili servise götürüp dosya açtır sigortanın eksperini çağır, tüm hasarlarını alırsın. Hastaneden raporlarını al.. iş görememezlik raporunu da al. Sonra bu ihtiyar amcaya git tüm hasarlı kıyafetlerinin parasını iste, vermeye yanaşmazsa dava açıp alacağını söyle, ona daha fazlaya malolacağından falan bahset, sonuçta dava açıp kazanma ihtimalin % 99

Bir arkadaşım kaza yaptığında kaskın parasını da almış idi karşı tarafın sigorta şirketinden.Kaza anında hiçbir şekilde araçları oynatmadan Plakalar Görünecek şekilde anında fotoğraflar patlatın ve o yolu her yönden çekin bunu da yazayım çünkü çakal amca yol açılsın ayağına aracın yerini değiştirdiydi haksız çıkcaktım nerdeyse.

Geçmiş olsun kusurunun tamamiyle karşı tarafta olması sevindirici aracı yetkile servise bırak ve en küçük parçasına kadar orjinal parça ile değişttir ekipmanların parasınıda alırsın.

Vay arkadaş bende de kamera var ama kaska hala takmadım.
Bunları okuyunca takmam gerektiğini hissediyorum ama diğer yandan da İstanbul trafiğinde 15 yıldır araba kullanıyorum.
Aynı veya benzer şeyler arabayla da başıma gelebiliyor.
Sürekli kafamın yanında kamerayla dolaşmak da çok itici geliyor

Kaza raporunu ve gerekli evrakları servise götürdüm, kaza kaydı açılacak.P tesi veya Salı günü Eksper gelince servis beni arayacakmış motosikleti o zaman servise götüreceğim orada ekspere gösterecekmişiz.

Yolda farkettim direksiyon sağa çekiyor, ön tarafta ne değişcek bu çekmeden dolayı ve ufak tefek çiziklerden dolayı granaj parçaların değişmeme ihtimali var mı acaba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------

??????????

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------

??????????

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar