Bir kaskta rüzgar sesi nasıl olmalı?

Merhabalar yeni kask aldım scorpion exo 530 air. Kaskı aldıktan sonra biraz araştırınca rüzgar sesi şikayetleri gördüm. Daha önce bu kasktan iyi bir kaska sahip olmadım deneyimleyemedim araştırmalarım neticesinde aldım. Şimdi bir kaskta rüzgar sesi denilen şey nasıl olursa kötü nasıl olursa iyi olur? Bende kaska biraz bakınca 40 50 kmlerde bile böyle püfür püfür uğultu sesi var asla ıslık sesi vs değil normal dışarda rüzgar çıkar ya hafidten esinti sesi geliyor öyle bir ses geliyor ve 40 50 lerde başlıyor ve tabi hızlandıkça yükseliyor şimdi böyle bir kask için bu ses normal midir değil midir dediğim gibi daha önce deneyimleyemediğim için kötü ve iyi olan sesin ne olduğunu bilmiyorum. Sizce bu bütçede iade edilip başka kask alırsam aynı sorun olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Her kask rüzgar sesi alır, sesi %100 kesmek mümkün değil. Bu nedenle kaskımız ne olursa olsun kulak tıkacı kullanmaya özen gösterelim.

Bilhassa uzun yolculuklarda rüzgarın uğultusu bizim daha fazla yorulmamıza sebep olur. Kulak tıkacı kullanımı bizler için çok önemlidir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
önemli olan sen rahatsız oluyor musun bi hızın üstüne çıkınca rahatsız oluyor musun bi süre sürünce başın ağrıyor mu önemli olanlar bunlar cevap hayırsa sorun yok kullanmaya devam

ben önceden sena outride diye bi kask kullanıyordum memnundum ta ki nxr 2 alana kadar ondan sonra daha hiç outride takmadım

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Rüzgar sesi almayan kask icat edilmedi..
Hava akımına direnen her nesne ses yapar.. Islık sesi oldun uğultu olsun ,
Ses iyidir.. Uyanık tutar.. ;)

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Bu ruzgar sesi surekli devam ettigi durumda kumulatif bir sekilde kulaginiza zarar veren bir sorun. Tinnitus diye geciyor ve ilerleyen yillarda geri donulemez isitme kaybina neden oluyor. Sesi tamamen kesecek bir kulak tikaci kullanilmasi durumunda ise duyulan kucuk uyultu insani uykuya itiyor. Bu yuzden motosikletcilere ozel kulak tikaclari bence en iyisi. Ruzgar sesini olabildigince keserken diger sesleri bloklamiyor.

4 farkli kaski camsiz (ciplak) motorlarda kullanmis biri olarak kulak tikaci ile birlikte ~60 km/h hizlara kadar ruzgar sesi duymazsam o kaski sessiz olarak atfederim. ~90 km/h hizlarda ise saatler suren uzun yolda kafam sisirmiyorsa da yine ayni sekilde o sessiz bir kasktir bence. Daha ust hizlarda ses seviyeleri illa ki cok artiyor. Buna cozum olarak da motora on cam takmak gerekiyor.

Bu gurultu olayi biraz kafa seklinin kaska uymasi ile de alakali. Herkes sessiz dedi diye sizin icin sessiz olacak diye de bir sey yok. Rpha 12 icin internet ikiye bolunmus durumda mesela. Ama bence cok sessiz cunku kafama cuk diye oturuyor. Kisaca kafaniza uyan bir kaski kulak tikaci ile kullanirsaniz yeterli bir sessizlik duzeyine erisirsiniz.

Motosikleti
Yamaha MT-25
ben sırf bu yüzden interkomdan vazgeçip kulak içi kulaklığa geçtim . Normal modda 80 90 lara kadar hissettirmiyor , şehir dışına çıkacaksam gürültü engellemeyi de açtığımda 110 115 gibi hızlarda çok ciddi sesi kırıyor . bende agv k1 de vardı , şuan mt th4 takıyorum scorpion da aşşağı yukarı hepsi aynı seviyelerde gürültü alıyor . İyi ses soğuran kask için üst segment yol kasklarına bakmak lazım.

Motosikleti
D400
Kulak tıkacı şart. sadece sesn rahatsız etmesinden değil, rüzgar girip kulaklara da zarar verıyor ses olarak rahatsız etmese de

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Konuya yazan tüm arkadaşların da dediği gibi rüzgar gürültüsünü tamamen kesen bir kask yoktur. Her yeni kask alacağım zaman belirli modeller üzerine yerli yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalardan anladığım kadarıyla rüzgar sesi alma ile ilgili şikâyetler de kişiden kişiye değişebiliyor. Belirli bir kask modeli için biri sesi sönümlemesi muhteşem derken, bir başka kullanıcı "berbat" diyebiliyor. Hatta yabancı bir youtube kanalında bir kaskın incelemesini yapan bir adamın, uzun tur camlı bir adv-touring motor kullanırken "kaskın sönümlemesi harika dostumm" diye bir yorumda bulunduğunu da gördüm. Dolayısıyla kullanıcı yorumları koşullara ve kullanıcının mantık düzeyine göre bile farklılık gösterebiliyor. Hangi koşullarda olursa olsun yüksek hızlarda kulak tıkacı şart.

Rüzgar sönümleme kabiliyetinden ziyade kafa yapınıza ve zevkinize göre uygun olan bir model belirlemek, ardından SHARP (https://sharp.dft.gov.uk/) gibi sitelerden de kask güvenlik derecelendirmesinin yeterli olup olmadığına bakarak satın almak ve kulak tıkacı ile kullanmak en iyisi.

Yazan bütün arkadaşlara abilere teşekkür ederim. Bende biliyorum her kaskın rüzgar sesi aldığını ama aslında benim sormak istedim böyle bir kaskta nasıl bir performans beklemem olduğuydu şimdi kullandığım kask scorpion exo 530 air modeli baktığım kadarı ile orta yüksek segment arası birşey deniyor. Ben ise bundan önce hep ucuz kasklar kullandım markasızlardır ls2 dir vs. Buna geçince dediğim gibi ıslık ce tiz bir ses değilde püfür püfür rüzgar esercesine bir ses geliyor. Daha öncede kask deneyimim yok fazla ben mi fazla bir beklentiye girdim yoksa normal olan mı bu onu anlamak istedim sadece

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Yazan bütün arkadaşlara abilere teşekkür ederim. Bende biliyorum her kaskın rüzgar sesi aldığını ama aslında benim sormak istedim böyle bir kaskta nasıl bir performans beklemem olduğuydu şimdi kullandığım kask scorpion exo 530 air modeli baktığım kadarı ile orta yüksek segment arası birşey deniyor. Ben ise bundan önce hep ucuz kasklar kullandım markasızlardır ls2 dir vs. Buna geçince dediğim gibi ıslık ce tiz bir ses değilde püfür püfür rüzgar esercesine bir ses geliyor. Daha öncede kask deneyimim yok fazla ben mi fazla bir beklentiye girdim yoksa normal olan mı bu onu anlamak istedim sadece
İlk kaskım LS2 Rapid'di. Sonra Scorpion aldım. Ona kıyasla sadece bir tık daha az rüzgar sesi alıyordu ama dediğiniz gibi belirli bir hızdan sonra o püfür püfür ses oluyor, normali bu.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok beklentiye girme, kaskın üzerine rüzgar vuruyorsa illa ki ses oluyor. Bir de kafa şekline göre birine bir kask çok sessiz dedirtiyorken bir diğeri bu ne sesli kaskmış da diyebiliyor.
Şehir içi haricinde kulak tıkacı şart. Motosiklet için üretilmiş tıkaçlar bu konuda çok işe yarıyor.

İlk kaskım LS2 Rapid'di. Sonra Scorpion aldım. Ona kıyasla sadece bir tık daha az rüzgar sesi alıyordu ama dediğiniz gibi belirli bir hızdan sonra o püfür püfür ses oluyor, normali bu.
Anladım hocam demekki ben çok beklentiye girdim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok beklentiye girme, kaskın üzerine rüzgar vuruyorsa illa ki ses oluyor. Bir de kafa şekline göre birine bir kask çok sessiz dedirtiyorken bir diğeri bu ne sesli kaskmış da diyebiliyor.
Şehir içi haricinde kulak tıkacı şart. Motosiklet için üretilmiş tıkaçlar bu konuda çok işe yarıyor.
Şaşırdım açıkçası sonuçta kullandığım kasklarda neredeyse 2 katından fazla fiyat farkı kalite farkı vardı. Birde bağımsız bir testi vardı kaskın iyi sonuç almıştı.Daha büyük bir performans beklerdim. Ve kafa yapısı olayını tam anlamadım hocam bana tam oturdu büyük vs olmadı anlamadım gitti. Dediğiniz gibi fazla beklentiye girmemem gerekiyordu herhalde. Umarım bunu alıp hjc yi almadığım için pişman olmam dedikleriniz gibiyse değişen birşey olmuyor galiba.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şaşırdım açıkçası sonuçta kullandığım kasklarda neredeyse 2 katından fazla fiyat farkı kalite farkı vardı. Birde bağımsız bir testi vardı kaskın iyi sonuç almıştı.Daha büyük bir performans beklerdim. Ve kafa yapısı olayını tam anlamadım hocam bana tam oturdu büyük vs olmadı anlamadım gitti. Dediğiniz gibi fazla beklentiye girmemem gerekiyordu herhalde. Umarım bunu alıp hjc yi almadığım için pişman olmam dedikleriniz gibiyse değişen birşey olmuyor galiba.
Kardeşim böyle beklentiye girip parayı basıp schubert kask almıştı, ses yapıyor diye şikayetçiydi, daha önce shoei neotec kullanıyodu, bu kask ondan daha sesliymiş demişti. Güya piyasadaki en pahalı premium sınıfındaki kasklardan ama o bile sesliymiş. demek kafa yapısı ile de alakalı ve bunu mağazada kafaya 10 dakika deneyerek anlamak zor. Bu eskiyince bir sonraki kaskımı yine shoei alırım demişti.

Ben Caberg Duke 2 almıştım, ses konusunda sorun yaşamadım zaten kulak tıkacı kullanıyorum, daha sonra o eskiyince shoei neotec 3 kask aldım, konforu ve rahatlığı farketti ama yine şehir dışı süreceksem kulak tıkacı kullanıyorum. Bir kere kulak tıkacına alışınca bütün kasklar sesli geliyor zaten.
Alpine Motosafe Race modeli kulak tıkacını tavsiye ederim. korna ve motor sesini tamamen kesmiyor ama rüzgar sesini kesiyor, çok başarılı buldum.

Kardeşim böyle beklentiye girip parayı basıp schubert kask almıştı, ses yapıyor diye şikayetçiydi, daha önce shoei neotec kullanıyodu, bu kask ondan daha sesliymiş demişti. Güya piyasadaki en pahalı premium sınıfındaki kasklardan ama o bile sesliymiş. demek kafa yapısı ile de alakalı ve bunu mağazada kafaya 10 dakika deneyerek anlamak zor. Bu eskiyince bir sonraki kaskımı yine shoei alırım demişti.

Ben Caberg Duke 2 almıştım, ses konusunda sorun yaşamadım zaten kulak tıkacı kullanıyorum, daha sonra o eskiyince shoei neotec 3 kask aldım, konforu ve rahatlığı farketti ama yine şehir dışı süreceksem kulak tıkacı kullanıyorum. Bir kere kulak tıkacına alışınca bütün kasklar sesli geliyor zaten.
Alpine Motosafe Race modeli kulak tıkacını tavsiye ederim. korna ve motor sesini tamamen kesmiyor ama rüzgar sesini kesiyor, çok başarılı buldum.
Anladım hocam o zaman iade etmeme gerek yok kullanayım. Bende kardeşinizle aynı durumu yaşamışım bende sınıfına göre en mantıklı i71 ve exo530u gördüm araştırmalar neticesinde bende exo530u tercih ettim umarım i71 almadığıma pişman olmam. Kulak tıkacıda şehir içi kullandığım için pek ihtiyaç duymam kulaklık kullanıyorum belki intercom geçerim onun dışında zaten benim için önemli olan konu normal olup olmamasıydı ki normalmiş zaten herkes diyor o yüzden içim rahat değildi. Herşey için çok teşekkür ederim sizlere.

kaskın alt kısmına kumaş koyabilirsin hocam. normalde çoğu kaskın çene kısmında ufak bi kumaş olur, istersen onu komple kask çevresine ayarlayabilirsin, daha fazla rüzgarı kesersin, ancak tamamen sessiz bir kask üretilmedi henüz ve öyle bir kask zaten riskli olurdu, hiçbir şeyi duyamazdın.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Merhabalar yeni kask aldım scorpion exo 530 air. Kaskı aldıktan sonra biraz araştırınca rüzgar sesi şikayetleri gördüm. Daha önce bu kasktan iyi bir kaska sahip olmadım deneyimleyemedim araştırmalarım neticesinde aldım. Şimdi bir kaskta rüzgar sesi denilen şey nasıl olursa kötü nasıl olursa iyi olur? Bende kaska biraz bakınca 40 50 kmlerde bile böyle püfür püfür uğultu sesi var asla ıslık sesi vs değil normal dışarda rüzgar çıkar ya hafidten esinti sesi geliyor öyle bir ses geliyor ve 40 50 lerde başlıyor ve tabi hızlandıkça yükseliyor şimdi böyle bir kask için bu ses normal midir değil midir dediğim gibi daha önce deneyimleyemediğim için kötü ve iyi olan sesin ne olduğunu bilmiyorum. Sizce bu bütçede iade edilip başka kask alırsam aynı sorun olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Aldığınız kask orta karar ama kendi segmentine göre kaliteli bir kask. Eğer rüzgardan şikayet ediyorsanız naked motosiklet veya tur camı ufak motosiklet kullanıyorsunuz demektir.

Kask içinde maruz kalacağınız sesin temelde üç varyasyonu var;

1. Kaska çarpan rüzgarın sesi.
Buna yapacağınız bir şey yok. Hangi kask olursa olsun bu sesi duyacaksınız.
Özellikle 90km ve üzerindeki seyir hızında uzunca süreler kullanacaksanız hemen herkesin tavsiye ettiği kulak tıkacını kullanmanız menfaatinize olacaktır.

2. Ön vizörden gelen ses.
Bazı kasklarda ön vizör fitilleri çabuk deforme olabiliyor. Islık veya uğultu şeklinde ses yapar.
Aldığınız kaskta ön camı aralık bırakmadığınız sürece bu sese maruz kalmazsınız. Kilit sistemi de mevcut.

3. İç yanak pedlerinden ve/veya çene altı rüzgarlığından gelen ses.
Pedlerdeki deformasyonlara ve hızınıza bağlı olarak uğultu şeklinde ses gelir.
Almış olduğunuz kask AIR modeli olduğundan ilerleyen zamanlarda kask pedleriniz deforme olursa veya yüksek hızlara çıkacaksanız kaskın iç pompasını şişirerek yüzünüze tam oturmasını sağlayabilirsiniz.

Aslında güzel kask almışsınız. Ses sizi çok rahatsız ediyorsa en rahat edeceğiniz seçenekler, ön cam takmak veya camı yükseltmek, uzun turlarınızda ise kulak tıkacı kullanmak.

Aldığınız kask orta karar ama kendi segmentine göre kaliteli bir kask. Eğer rüzgardan şikayet ediyorsanız naked motosiklet veya tur camı ufak motosiklet kullanıyorsunuz demektir.

Kask içinde maruz kalacağınız sesin temelde üç varyasyonu var;

1. Kaska çarpan rüzgarın sesi.
Buna yapacağınız bir şey yok. Hangi kask olursa olsun bu sesi duyacaksınız.
Özellikle 90km ve üzerindeki seyir hızında uzunca süreler kullanacaksanız hemen herkesin tavsiye ettiği kulak tıkacını kullanmanız menfaatinize olacaktır.

2. Ön vizörden gelen ses.
Bazı kasklarda ön vizör fitilleri çabuk deforme olabiliyor. Islık veya uğultu şeklinde ses yapar.
Aldığınız kaskta ön camı aralık bırakmadığınız sürece bu sese maruz kalmazsınız. Kilit sistemi de mevcut.

3. İç yanak pedlerinden ve/veya çene altı rüzgarlığından gelen ses.
Pedlerdeki deformasyonlara ve hızınıza bağlı olarak uğultu şeklinde ses gelir.
Almış olduğunuz kask AIR modeli olduğundan ilerleyen zamanlarda kask pedleriniz deforme olursa veya yüksek hızlara çıkacaksanız kaskın iç pompasını şişirerek yüzünüze tam oturmasını sağlayabilirsiniz.

Aslında güzel kask almışsınız. Ses sizi çok rahatsız ediyorsa en rahat edeceğiniz seçenekler, ön cam takmak veya camı yükseltmek, uzun turlarınızda ise kulak tıkacı kullanmak.
Evet hocam dediğiniz gibi naked motor kullanıyorum vizör kapalıyken ıslık sesi vs gelmiyor kilit sistemi olduğu için o konuda sıkıntı yok normal birşeymiş herkes diyor zaten ben dediğim gibi daha önce böyle kask deneyimim olmadığı için fazla beklentiye girdim herhalde

Yazin ince bandana,kiş sezonunda kalin balaklava kullaniyorum,kulak tikaci kadar kulak sagligini korumasa da yine de ses ve ugultuyu bir nebze azaltiyor.

Kulak tikaci olayina alisamadim,surus esnasinda isitsel algi seviyesini azaltiyor,cevresel sesleri duymadan rahat edemiyorum.hele uzun turlarda sehir degisikliklerinde rakimsal(hava basinci)farkliliktan dolayi kisa sureli isitme kaybi yasiyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Kask alacak olsam artık özellikleri ararım;

* Sharp testinde etkili bir sonucu olmalı.
* Hafif olmalı, boynumu ağrıtmayacak olmalı.
* Pinlock olmalı.
* Süngerleri rahat olmalı.
* Havalandırması iyi olmalı, gözlük kullananlar bilir. Kışın yaşadığım buğu problemi yüzünden sinüzit olmaya razı olup vizör ufak aralıyorum.

Bu niteliklere sahip kasklar konfor faktörlerini de barındırıyor genellikle. Ancak rüzgar sesinin komple kesilmesi pek mümkün değil. Siperlikle sesi çok azaltmak mümkün olsa da pek kolay olmayan ince ayarları yapılmazsa "Wind Buffering" ve "kask arkasında türbülans" yaratabilir.

Markaların, sürüşün ve motosikletin amacına uygun kasklarına yönelebilirsin; Touring-Racing-Enduro vs. kask modellerini genellikle satış temsilcileri takip eder ve müşterileri doğru ürünlere yönlendirebilir. Kısa sürüşlerde pek tıkaç kullanmasam da uzun yol, uzun süreli şehirlerarası sürüşlerimde muhakkak pamuk bile olsa tıkaç kullanılmalı ve tekrarlı kullanımlarda hijyenine "AŞIRI" dikkat edilmeli.

scorpion orta seviye ve genel olarak ses yalıtımı beğenilen bir markadır.
premium sınıfta bir kask da alsanız, beklediğiniz seviyede ses yalıtımı bulamayacaksınız.

çözüm, her zaman mevsimine uygun buff-balaklava kullanmak
montun yakasını kapalı tutup kaskın altından hava girecek boşluğu kapatmak
otoyol sürüşlerinde kulak tıkacı kullanmak
motorda uygun yükseklikte bir ön cam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar