Kardeşim, yapamazsın olaylarına peki deyip geç münakaşaya girme.
Ben deyim yerindeyse kendimi bildim bileli aldığı nefes Enduro/Arazi olan insanım, gönül isterdi ki küçük yaşlarda bu merakım ciddiye alınıp desteklenseydim ama desteklenmedim.
Hep kendi imkânlarımla birşey yapmaya çalıştım buna da çoğu zaman maddi gücüm yetmedi.
Normal maddi gidişatıma zarar vermemesi için aylarca ek iş yapıp Te250 aldım, bu kadar uğraşıp aldığım o motorla amatör olarak yine kendi imkânlarımla amatör yarışlara katıldım.
Hiç bi zaman bu işten bir getiri beklemedim, sadece yaşantımın bu tutkumu maddi olarak karşılaması icin uğraştım.
Sana yapamazsın edemezsin diyenleri umursamadigin gibi, "Paran varsa yaparsın yiiaa" diyenleri de umursama.
En önemli faktör para değil, yetenek.
Tonla parası olduğu halde, beceriksiz olduğu için dünya kadar eğitim aldığı halde motoru düz tutamayan adamlar tanıyorum.
Ailen seni destekliyosa, sende bu sporu seviyosan -ki başladığında bağımlısı olacaksın...
10 lafının 9u para olan, "Para olsa bende yaparım yiiaa" diyen kişilerden fikir almaya çalışma.
Git bu işi severek icra eden, profesyonel olsun olmasın, boş zamanların da araziye giden değil, araziye gitmek için boş zaman yaratan kişilere ulaş.
Belki yaşından dolayı geçici bir heves, belki "Hiçte zevkli değilmiş" diyeceğin bir saçmalık gelecek sana Enduro/Motocross.
Ben Arazici tayfayı oldum olası ikiye ayırırım.
Jarvis ruhlu araziciler.
GS'ci ruhlu araziciler.
Graham Jarvis "Enduro Kralı" ünvanını, her sabah evinden çıktığında, kapısının önündeki toprağa elini ovuşturup güne başlamasına borçludur belki.
Çoğu dünya çapında yarışçı emekli olmasına yakın maddi birikim derdine düşerken, Graham Jarvis'in "Artık yaşlanıyorum, kısa süre sonra dağlarda yarişamayacağımı düşünmek beni üzüyor." demesi belki onu Enduro Kralı yapıyordur bilmem anlatabildim mi.
Doğuştan sağır dilsiz olan dünya şampiyonu Ashley Fiolek'ın engelin seni zorluyor mu dediklerinde "Motorumun sesini duymayı çok isterdim." cümlesindeki Motocross tutkusunu kendinde buluyosan, gerisi teferruat.
Yasadığın şehirde bu işleri yapan kişilere ulaş, internet üzerinden, hayatinin her köşesinde arazi olan kişilere ulaş hybrid forumlarda zaman kaybetme.
Yaşında zaman kaybetmeye müsait değil artık, eğer profesyonel yapmak istiyosan.
Bol şans.