Bu haberi, bu yorumları yapmadan önce okumuştum..Çok üzüldüm elden kaçırılan bu gence.Almanyanın kızlarıda fena değil.Baya bi beyni yıkanacak bu gencin.Mal bir jüri üyesi yüzünden...
Bak ben ne diyorum.Bişeyi bu halk hakediyor yada haketmiyor.Bu tübitak koordinatörüde senle benle aynı kanı taşıyor.Adam yavşağın,malın önde gideni,düşünmeden iş yapıyor.Belkide bi çocuğun böyle işler yapmasını kıskanmıştır.
Söylediğim şu, bu çocuklar gibi dehalar ülkemizde çokça.Bu çocuk gerçekten bişey yapmışki ortada kalmamış.Biz bişey yaparsak,düşünürsek,üretirsek, birileri bu fırsatları değerlendirecektir.Birileride elinden kaçıracaktır.Bu çok doğal.
Önemli olan senin bana yaptığın gibi,iyi hoş diyorsunda al sana bak haberdeki çocuğun durumu deyip ümitsizlik pompalamamak.Bunu gençler arasında yaymamak.Bu ancak ve ancak bizim gelişmemizi istemeyenlerin işine gelir.Bunlar münferit örneklerdir.Arada bir olan şeylerdir.Hiç yoktan yere harcanmış projeler,hatta insanlar hep olacaktır.Bu çocuğu almanya kaptı.Sizler,ben,gençler,pararlılar,halk, hepimiz gözümüzü açmalıyız.Artık isme değil,soya değil,yaşa değil,makama değil, işe önem vermeliyiz,düşünceyi sevmeliyiz,projeye para yatırmalıyız...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------
Bütün dünyanın tanıdığı Mehmet ÖZ, neden amerikada?
Adam bi çubuk yapmıştı. Bilgisayar üzerinden ontrol edilebilen. Amerikadan oturduğu yerden, türkiye deki hastayı kalp ameliyatı yapabilecek bi çbuk.
Buradan anlaşılıyor ki, adam birşeyler yapmak istiyor.
Birde şurdan bakalım, kaç tane mühendis, doktor, mimar adamımız var türk olmayıp, türkiye ye gelen?
Bu yutdışına kaçan beyinler paraya kaçıyorlar.Gençliklerine bakın aldıkları tekliflerin dolgunluğu onları yurtlarından ediyor.ADam anasını babasını bırakıyor memleketi bırakmış çokmu.Nasıl bir para verdiklerini siz hayal edin.
Yani en akıllılarımız bile para düşkünü. Vatan sevgisi,millete hizmet gibi duygularla yetiştirdiğin nesil sana hizmet eder.Ama bunlar böyle değilller.Çünkü onları yetiştirende parayı seviyor.Ne devlet,ne millet,ne evlat,hiç bişey bilinci kalmamış.Para için çocuk yetiştiriyorlar.Parayı seviyoruz biz artık.Millet olarak böyleyiz...
Zenginlerimiz yanlıştalar.Paran zaten var.Artık sevme bu kadar.Aklı sev,insanı sev,projeyi sev,fikri sev,dehayı finanse et...