Bir garip problem

Arkdslar 2009 model suzuki gsxr600 motor sogukken ilk çalıştırmadan sonra 4 bin devire kadar isteksiz gidiyor. Patlatiyor sarsıntılı ilerliyor. Rampa cikacaksam flan yarim debriyaj yapıp devir yükseltip çıkıyorum. Ancak motor ısınıp 60c dereceye gelince normale dönüyor. Ust devirlerde bo problem yok. Sadece ilk calistirmada 4bin devir altında bu oluyor.
Bujileri değiştirdim. Sorun devam ediyor. Bi fikriniz varmı

Silindirlerin biri doğru çalışmaz ise söylediğiniz sorunu yaşarsınız, aynı şekilde rölantide de dengesiz ve aşırı sarsıntılı bir çalışma olmalı. İşini bilen bir ustaya göstermeniz gerek. Belki sadece ciddi bir supap ayarı sorunudur, belki senkron ayarı, belki de silindirlerden biri bitmiştir...

Belki de sadece yazılımsal bir sorundur, enjektör doğru çalışmıyor olabilir, hava akış metre(ölçer) kirlenmiştir, gaz kelebek gövde temizliği uzun süredir yapılmamış ve rölanti dengeleme valfi kirliliğinden hava geçişi düzensizdir... kim bilir nereden çıkacak.

İncelenmesi gerek.

Hararet müşurune veya sogutma sistemine(devirdaim vb)baktir.

Bu sicaklik olayinda motor blogunun isisini gozlemle,fan acma sıklığı nasil?

Termostat geç veya erken aciyor olabilir

Erken acarsa motor soguk calisir,kranga yuk biner
Gec acarsa hararet yapar
Her iki durumdada performans kaybi olur

Yağdan sonra en onemli sistem sogutmadir.

Son düzenleme:
Motorun gidişinde bi problem yok. Silindirlerden biri eksik çalışsa motorda titreme olmaz mıydı. 4 bin deviri geçince herşey normallesiyor. Motor ısınınca da öyle. Yarın ustaya gideceğim. Bakalm nedenmis

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:18 ----------

99 derecede fan açıyor. Suana kadar max 106 derece gördüm. Seyir halinde iken 90 larda oluyor. Hararet ile ilgili bi problem yok şuan icin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar