Bir garip arıza. Honda spacy

Arkadaşlar herkese Merhaba, Motosiklet ile bir kaç km. Gidip park edip, 5 dakika sonra gelince asla çalışmıyor. 25 dk sonra tekrar çalışıyor. Marş basıyor. Enjeksiyon sesi geliyor ama 10 kerede marş bassam almıyor. Yakınımdaki özel servis buji ve pipo değişimi yaptı ama aynı sorun devam ediyor. Tekrar gittim iki gün herşeyini söküp kontrol etti en sonunda pes etti honda Esengül e git. beyine baktır bizde ölçüm cihazı yok dedi. Esengül 20 gün sonraya randevu verdi. 1 haftadır bu şekilde kullanıyorum. Motorun çekişi ve gidişinde bir sorun yok. 2010 honda spacy. Yardımcı olabilir misiniz.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Muhtemelen yakıt pompası. Mesela bir yere park edip 5 dk sonra geldiğinizde 3-5 defa kontagı aç kapa yapmanızı tavsiye ederim tekde mars alırsa %99 yakıt pompasından kaynaklı sorununuz

Bunu deneyeceğim. Ama aralıklı olarak en az 5 marş sıfır sonuç olmuştu.

Bu tarz ısınınca çalışmama sorunu genelde ateşlemeden kaynaklanıyor özellikle bobinden, karbüratörlülerde ayar bozuksa oluyor sizinki enjeksiyonlu olduğundan ateşleme ye odaklanmak lazım.

Gittiğim tamirci aslında işi bilen bir servis. İfadesine göre tüm motoru didik didik ettim dedi. Sadece elinde benim motora uygun beyin olmadığı için, emin olamıyorum dedi. yüzde 70 beyin sorunlu yada sensör arızası var ama bulamıyorum ancak cihaz bağlanarak bulunur deyip 3.gün motoru toplayıp ücret almadan teslim etti. Yani bobini kontrol etmiştir sanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

Dediğinizi denedim malesef olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------

Az önce buji kablosunu çekip şase yaptığımda ateşleme yapmadığını gördüm. Tamircide aynı şeyi söylemişti. Beyin ateşlemeyi kesiyor diye. Ama 20 25 dk. Sonra nasıl oluyorda çalışıyor. Onu anlamıyorum.

Akü yeni sayılır. Yakın zamanda değiştirdim. Bu gün bir kaç tamirci gezeceğim. İnşallah işin ehli birine denk gelirim. İstanbul Avrupa yakasında.

Yeni ama sen bir voltajını kontrol ettir. Sıcakken motoru çalıştırmak daha zor olabiliyor.

Arkadaşlar bobin ve sargı değişti. 1850.toplam masraf ve şu an sorun yok gibi görünüyor. Herkese teşekkür ederim.

Usta kontrol etmiştir demiştin, demek ki etmemişler. geçmiş olsun.

Evet siz görmeden en doğru tahmini yaptınız. Ama adam herşeyi söktüm yok dedi. Artık usta bulmakta sözünün eri adam bulmakta çok zorlaştı. Zaten adam gibi kontrol etseymiş bulabilirmiş. Rabbim herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar