Bir garip akü-far sorunu

Selam arkadaşlar. Olay şöyle,

Farlar kapalı kontağı kapatıp bırakınca aküde eksilme olmuyor.
Ancak kontak kapalı far düğmesi açıkken, hiçbir far yanmamasına rağmen akü bitiyor. Direk aküden güç alan ek far, elcik ısıtma gibi ekstra aksesuar yok. Işıklara bakıyorum ama alayı kapalı, yine de düğme açıksa bitiyor. Ayak marşıyla çalıştıp kullandığımda akü geri doluyor. Çözümü kolay mıdır, bilen var mı?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Elektrik sisteminde bir yerden şase alıyor direnç olur vs başka bir devre elemanı olur. Akünün amperini ölçtür düğme basılıyken

kablolarda bir yerde kısa devre olabilir.
multimetre ile kontrol edin.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
düğme kütüğünde kısa akım kaçağı vardır sök bir wd40 yap çözülür diye düşünüyorum

Arkadaşlar sorunu buldum gibi.

Avometre ile ölçüm yaptım.

Motor kapalıyken akü 12,4. Kontak kapalı far açıp kapatınca değişme yok.
Motor çalışırken gaz verirken 14.4 civarı
Motor çalışırken Farlar açıkken 12.5-13 arası.

Motorda çift far var. Kafayı söküp ampullere bir baktım 55/60w araba farı ikisi de.
Muhtemelen aküyü bunlar bitiriyordu. Gece sürüşü sonrası da akü bitmiş halde kapattığım için bana far butonu açık kaldı da bitti hissiyatı verdi.
Şimdi ampulün birini söktüm. Bir süre böyle deneyeceğim, anlaşılır zaten. 35w takıp devam edeceğim sonra.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Sadece birisini sökmeniz yeterli olur sanırım.

Evet iki gündür bu şekilde, (Tek 55W far ile) kullanıyorum. Akü bitme sorunu ortadan kalktı. Çiftine 35W yada çift led takıp devam edeceğim.

evet kaçak var gibi, ölçü aletiyle şase ve artıda arasında ne kadar yakınlık var far kapalıyken ve açıkken test edilmeli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar