Bir Depo Benzinle Kaç Km Gidiyorsunuz?

Yok artık daha neler.İstanbul trafiğinde şehir içinde 100 km'de 3.75 litre motorin

Zamanında çalıştığımız işyerinde Demir BÜKEY ileri sürücülük eğitimi vermişti. Ben öğrendiğim teknikleri biraz daha geliştirdim.

1. Sıkışık trafikte ve kalkışlarda gaz vermeyin, sadece debriyaj ve rölanti ile kalkın. kalkışları ikinci vites ile yapın.

2. Yolu okuyarak gidin gereksiz fren gereksiz gaz ve yakıt demektir. Mümkün olduğunda az fren kullanın,

3. Boşa alın giderken boşa alın, sonra tekrar 4-5 devam edin,

4. 20 bin devri geçmeyin

Zamanında çalıştığımız işyerinde Demir BÜKEY ileri sürücülük eğitimi vermişti. Ben öğrendiğim teknikleri biraz daha geliştirdim.

1. Sıkışık trafikte ve kalkışlarda gaz vermeyin, sadece debriyaj ve rölanti ile kalkın. kalkışları ikinci vites ile yapın.

2. Yolu okuyarak gidin gereksiz fren gereksiz gaz ve yakıt demektir. Mümkün olduğunda az fren kullanın,

4. 20 bin devri geçmeyin

2 bin devirdir o :)

1 depo ile sert sürüşte 170 normal kullanımda 190 km ( 2 kişi/tek kişi karışık ama adana yolları düz bu çok önemli bir etken fazla çıkış yok )
depo = 6.3 litre

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

4. 20 bin devri geçmeyin

Rolatide kalkış yapmak motoru zorlamaz mı?Ben genelde 2.500 devirde vites değiştiriyorum.Çok düşük devirli kullanmak sanki motoru yoracakmış gibi geliyo.Gerçi ben ne yapsam sizin kadar tüketimi düşüremem.Cliolar 65 beygir , bizim accent 110 beygir.Nerdeyse iki kat güç farkı var.Mutlaka clioya göre fazla yakacaktır.

Denizli İl Temsilcisi
sayın üye deponuzu en son ne zaman fullediniz diye topic açsan daha çok hit alırdı :D:DD:D:D:D:D::D

F54

Günümüzde benzinin ateş pahası olduğu ülkemizde bu sorunun cevabı daha bir önem kazanmıştır. Pekçok konuda olduğu gibi fazla yakıt tüketimi konusunda da cahil olduğumuzu düşünüyorum.

Motoru tavsiye edildiği biçimde kullanıyor muyuz? Bakımlarını yapıyor muyuz?

Bir honda innova aldım geçenlerde, adam bakımları yapıldı dedi. Birkaç hafta gittim. Zincire bir baktım ki kupkuru. Herif motoru bu şekilde kimbilir ne kadar kullanmış.

Bence bu benzini etkileyen bir faktördür. Zincir yağlama spreyini motomaxtan alıp yağlayınca motorun gidişi bile değişti.

Honda innova 2005; 3, 7 litre benzinle 140 km gidiyor. Bakalım zincirin etkisi olacak mı?

Arkadaşlar bir depo benzinle gittiğiniz km yi lütfen samimiyetle arttırmadan yazınız. Fazla yakan arkadaşlara bilgi sahibi insanlar doğru tavsiyeleri verirlerse bence çok faydalı olur...

kardeş senin cub amma çok yakıyor ya ben o km yani 140 km 2.2 yi geçmez mondial 2010 model 9000 km de her bakımını kendim yaparım bu km yi çoğu zaman 2 kişi binerim ve bu km yarısı ne kadar yaktığını kontrol etmişimdir yani bence motoruna iyi bi bakım ayar ne gerekiyorsa yaptır bence daha da kar etmek istiyorsan

Bu gerçek mi? Gerçekse eğer harika bir performans!

Peki, samimiyetle bilgi sahibi dostlara sormak isterim. Bunun sebebi ne olabilir. Yani 3.5 litre 200 km! Bunun sırrı nedir acaba?

2006 model mondial 100 ukh motorum la 3.5 litre benzinle daha dogrusu hep 13 tl ye fulleniyor :) 225 km net yol yaptım bir günde şehir içi şehir dışı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeş senin cub amma çok yakıyor ya ben o km yani 140 km 2.2 yi geçmez mondial 2010 model 9000 km de her bakımını kendim yaparım bu km yi çoğu zaman 2 kişi binerim ve bu km yarısı ne kadar yaktığını kontrol etmişimdir yani bence motoruna iyi bi bakım ayar ne gerekiyorsa yaptır bence daha da kar etmek istiyorsan

Onun gözünde kendi motoru 1 nci ligde , diğer motorlar amatör ligde oynuyo.Hondanın 10 sene önceki teknoloji ile ürettiği innovaya biniyo ama çinliler bile kendisini geçmiş.Honda hayat onda :queen:

F54

Onun gözünde kendi motoru 1 nci ligde , diğer motorlar amatör ligde oynuyo.Hondanın 10 sene önceki teknoloji ile ürettiği innovaya biniyo ama çinliler bile kendisini geçmiş.Honda hayat onda :queen:

insan olduğuna değil hissettiğine binermiş. evet honda iyi olabilir mondialde kötü ama az yakıyor melet her zaman fullerim yaklaşık 3.5 lt re 185 km olur 190 olur belli olmaz ama çoğu zaman 2 kişi binerim benim motor mahalle takımı olabilir ama benim için on numara kupa da karşılaşırsak ona 5 atarım haberi olsun ayağını denk alsın:cat:

O hahahaahhh yani:queen: ne komik ya... Neymiş, mondialle 2,2 litre benzinle 140km gidiyormuş... Yalan deyince de kızıyorlar.

Hayır yani bugün gidip işin gerçek ustasına danıştım burada yazılanları söyledim adam güldü ya.

Şimdi bu işi gerçekten bilenlere sorarım;

2.2 litre benzinle 140 km gidecek motor gerçekten var mıdır?

Amonra34; Kardeşim honda düşmanlığı yapabilirsin. Ama sende honda yamaha bmw gibi markaların diğerlerinden çok üstün olduğunu biliyorsun. Kymco, sym, vs. vs. biliyorsun ki bunlar geçici isimler. Yoksa bana ne hondadan honda benim babamın oğlu değil:queen:, ama gerçek bu.

Usta naptın sen ya 17 lt ile 220 km gidiyorsa bu işte çok büyük bir yanlış var. O motor normal kullanımda 4 lt civarı yakıyor Rodajda olsa bile 100km de 8.5 lt litrelik motor gibi yakıyor demektir. Herhalde bi yanlış anlaşılma var.

ne yazıkki yanlış anlamadınız arkadaşlar tiger egsoz var ve bu kadar yakıyor tam bi hayal kırıklığı motoru kontrol ettirdim ama hata yok gerçekten yakıtı bu rodajı bitince biraz daha artarmış yaptığım kilometre çok yakıyo namussuz :farao:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:50 ----------

Dostum naptın sen ya 1 depoyla sakin kullanmda 4lt civarı yakıyor 400km civarındada yol yapıyor.:silent: Tiger egzoz desen bndede var okdr fark olmaması lazım:silent:

buarada yanlış yazmışım normal egsozla 320 tigerla 270 :rendeer:

yuki 100 cc 2006 model cub
geçen hafta denedim şehir dışı 90-100-110km\h 16 tl ye 210 km gittim.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Vatandaşın biri başlık açmış.Xciting250 ne kadar yakıyo diye sormuş.Bende ne kadar yaktığını söyleyince yalancı oluyorum.Sonra bana yalancı diyen insanlara ağzının payını verince ben sorunlu oluyorum öylemi?Valla sorun bende değil.Sorun bu forumun 100cc motora binip de hayatında hiç görmediği motorlar hakkında yorum yapan cahillerinde.Nedense hep düşük cc kullananlar çok biliyo.Yani ben xciting hakkında soru soran birine cevap veremiyecek miyim?Siz 100cc motor kullanan sayın forum üyeleri müsade ederse biz de bildiklerimiz aktaralım biraz.

şimdi senin motorunun ne yaktığı beni ilgilendirmez, haliyle benimkide seni ilgilendirmez. sana yalancı diyen birisi varsa o seninle onun arasında bir olgudur, ben sana yalancısın demem o ağır bir itham olur!

fakat agresif bir insansın buna defalarca ister istemez hem şahit hem istemeden iştirak oldum!

olayı hemen farklı durumlara mevzulara çekme kabliyetin var konu nereden nerelere geliyor yazılarının ağırlığını tartamıyor bazen ağır yazıyorsun.

ben şu anda bana göre 125cc de motorların en kralını kullanıyorum bunu zaten anlatmama gerek yok!

iş cc ye gelecekse! Allaha şükür istediğim gücümün yettiği en kral makinayıda yarın alırım. ama idda yada gösteriş için motosiklet alacak lüksüm yok çünkü motosikleti park edip muhafaza edecek bir garajım yok innova bile bana göre dışarda kalmamalı ama mecburen kalıyor.. (burası istanbul)

allah yokluğunu göstermesin imzamızda yazmasada hakkını verdiğim bir dört tekerimde var.

benim için motosiklet innovadan sonra en az 500cc de başlar innova benim hem dostum hemde terliğim gibidir sadıktır. :wiinkk:

yani kısaca mevzusunu yaptığın konu inan bana komik geliyor ama tekrar söylüyorum sana birisi benzin yüzünden yalancısın demişse ayıp etmiş orası ayrı..

olayı cc olayına çekip, benim şimdiki innovamıda 100cc klasmanına sokup "siz şöyle kenarda durun" biz kendi kulvarımızda 250cc ler kendi kendimize yorum yapalım dersen forum camiyasında yanlışa düşersin kardeşim:wiinkk:

bu forumda bilende yazar bilmeyende orası doğru!

ama sen imzadaki motora göre insanın yazdıklarını değerlendirirsen yine yanlışa düşersin kimsenin imzasındaki mal varlığı beni ilgilendirmiyor! (para ile iman meselesi)

ben önce adamın yazısına bakarım, zaten yazısı bilgisi herşeyi anlatır, cc miş motormuş boş işler!

tekrar söylüyorum profildeki motora bakıp insanları fakanda sınıflandırısan sınıfta kalırsın!

kimin daha önce ne kullanıp sattığını bilemezsin :cat:

çook afrika twinler transalpler dl650 ler kullanıpta innova durulan onun farklı dünyasından zevk alan profesyoneller var (benim tanıdığım bildiğim)

yazımı okuduğun için teşekkür ederim.

dediklerimi unutmazsan daha pozitif görünürsün:cat:

görüşmek üzere.

benim motor full depo 380-90 km arası gidiyor normal kullanımda 70-80 arası hızlarda gidiyorum 80 i geçmiyorum 1 litre benzin ile 32-36 km arası gidiyor dur kalk yapmakta etkiliyor yakıt tüketimini tabi lastiklerin basınclarının az olmasıda fazla yakmaya neden olur

bir litre benzinle 40 km kanuni seyhan 150 cc bir depo 12 lt herhalde yani 400 km gidiyor.............

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar