Bir Depo Benzinle Kaç Km Gidiyorsunuz?

Günümüzde benzinin ateş pahası olduğu ülkemizde bu sorunun cevabı daha bir önem kazanmıştır. Pekçok konuda olduğu gibi fazla yakıt tüketimi konusunda da cahil olduğumuzu düşünüyorum.

Motoru tavsiye edildiği biçimde kullanıyor muyuz? Bakımlarını yapıyor muyuz?

Bir honda innova aldım geçenlerde, adam bakımları yapıldı dedi. Birkaç hafta gittim. Zincire bir baktım ki kupkuru. Herif motoru bu şekilde kimbilir ne kadar kullanmış.

Bence bu benzini etkileyen bir faktördür. Zincir yağlama spreyini motomaxtan alıp yağlayınca motorun gidişi bile değişti.

Honda innova 2005; 3, 7 litre benzinle 140 km gidiyor. Bakalım zincirin etkisi olacak mı?

Arkadaşlar bir depo benzinle gittiğiniz km yi lütfen samimiyetle arttırmadan yazınız. Fazla yakan arkadaşlara bilgi sahibi insanlar doğru tavsiyeleri verirlerse bence çok faydalı olur...

@iSSo güzelmiş bir de artçı artçısız diye ayırırsak iyi olur. 15 lire desen 4.20den 63 liraya 280km yapıyor. Ben de xt 125 R ile 20 tlye hafta içi okula gidip geliyorum. Ama kaç km bilemeyecem [Pendik-Küçükyalı]

Arkadaşlar, deponuzun kaç litre yakıt aldığını da yazarsanız gerçekten güzel bir bilgi paylaşımı olur...

şehirdışı ortalama 90-100 km hızla 13 lt benzinle 230 gidiş 230 geliş (iskenderun) 460km gittim depo 17lt

şuan rodaj bitmedi ama bir depo ile ölçtüm ,250 km gitti. (depo 15 litre) motor stop edene kadar gittim :D(çantamda 5 litre yakıt ile)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen şimdi milletin ne kadar benzin yaktığına inanacak mısın?Geçen ben bi yerde 100 km'de 3.2 litre benzin yaktığımı yazdığımda demediğini bırakmamıştın yalancı ilan etmiştin beni.Zoruna gitmesin ama gerçek bu.Seninki gibi 10 yıl öncesinin teknolojisine sahip 6 yaşındaki motor değil benim altımdaki.Bilgisayar çağının en önemli bilgisayar parçaları üreticisi , teknoloji üssü bir ülkede (Taiwan'da) üretilen 2010 model , 1 yaşında , Euro3 normlarına uygun bir motor benimkisi.Lütfen kendi motorunla kıyaslama.Teknolojiyi de takip et.Geri kalma.

Sen şimdi milletin ne kadar benzin yaktığına inanacak mısın?Geçen ben bi yerde 100 km'de 3.2 litre benzin yaktığımı yazdığımda demediğini bırakmamıştın yalancı ilan etmiştin beni.Zoruna gitmesin ama gerçek bu.Seninki gibi 10 yıl öncesinin teknolojisine sahip 6 yaşındaki motor değil benim altımdaki.Bilgisayar çağının en önemli bilgisayar parçaları üreticisi , teknoloji üssü bir ülkede (Taiwan'da) üretilen 2010 model , 1 yaşında , Euro3 normlarına uygun bir motor benimkisi.Lütfen kendi motorunla kıyaslama.Teknolojiyi de takip et.Geri kalma.

Her konuda "kavga" çıkaran sensin. Sadece benimle de değil herkesle kavga modundasın çok zaman.

Bunlar benimki iyi seninki kötü konuları değil ki! Amaç bilgi paylaşımı. Orada scooter- cub veya vitesli tercihi meselesi konuşuluyordu. Ben scootere yıllarca bindim. En baba maxi yi bırakır en basit vitesliyi tercih ederim. Bu benim fikrim.

Ayrıca honda ile kymco yu kıyaslamam bile. Çünkü biri süper lig, diğeri amatör. Bu kadar basittir mesele...

CBR 600F ;

Normal Kullanım ; 18 LT = 210-240 KM
Agresif Kullanım ; 18 LT = 140-170 KM

Kanuni Breton performanslı kullanımda 100km de 3.1 Lt, Sakin kullanımda 2.6 lt.
mustf usta senin innova biraz fazla yakıyor gibi geldi.

Kanuni Breton performanslı kullanımda 100km de 3.1 Lt, Sakin kullanımda 2.6 lt.
mustf usta senin innova biraz fazla yakıyor gibi geldi.

Valla sattığım yamaha cygnus rs scootere göre haftalık 6-7 lira benzinden karım var. Ama innova performansına göre fazla mı onu da bilmiyorum açıkçası. Bakalım tespit-teşhis ve tedavi yoluna gideriz eninde sonunda.:)

Not; Ha, bir de bizim bursada, özellikle benim işe gidiş geliş yolum genelde bayır dağ tepe bunu da hesaba katmak lazım tabii.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar