Bir daha ucuz kask almam ( kaza içerMEZ)

Mt blade kaskım vardı.Hjc fg 17 aldım.Aradaki fark inanılmaz.Sesi falan geçtim mt blade de 70 le 80 le giderken kask kafamı sallıyodu.Tam oturmasına rağmen.Hjc de 90 la gidiyorum sanki 40 la gidiyomuşum gibi ne ses ne kafa sallama.Aerodinamisi muhteşem.Korkuyordum önceden 90 la falan gitmeye kafamı salladıgı için kask artık çok rahatım(tabi bu iyi bişey mi tartışılır).
Acaba shoei arai schubert falan nasıldır.Merak etmeye başladım.

hjc den memnunum. diğeri hızlı giderken kafamı sallıyodu tam oturmasına rağmen

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mt blade kaskım vardı.Hjc fg 17 aldım.Aradaki fark inanılmaz.Sesi falan geçtim mt blade de 70 le 80 le giderken kask kafamı sallıyodu.Tam oturmasına rağmen.Hjc de 90 la gidiyorum sanki 40 la gidiyomuşum gibi ne ses ne kafa sallama.Aerodinamisi muhteşem.Korkuyordum önceden 90 la falan gitmeye kafamı salladıgı için kask artık çok rahatım(tabi bu iyi bişey mi tartışılır).
Aynısını HJC'den Arai'ye geçince yaşadım.

Adamlar kaskın sadece öne bakıyorken değil, sağa sola bakıyorkenki aerodinamisini de çalışmışlar...

Aynısını HJC'den Arai'ye geçince yaşadım.

Adamlar kaskın sadece öne bakıyorken değil, sağa sola bakıyorkenki aerodinamisini de çalışmışlar...

doğrudur şuan durumum buna müsait değil.Hjc de dediğiniz gibi karşıya bakarken aerodinamisi iyi.Ama mt kaskta hiç aerodinami yok.Araiyi merak ediyorum eğer bir gün durumum müsait olursa tabi.

Bende fg-17 kullanıyorum ve çok memnunum.
Dün Motovento mağazadan (İzmir) koyu renk güneş vizörünü indirimli şekilde 120tl fiyata aldım. İhtiyacınız varsa bilginiz olsun. İyi sürüşler.

bende de mt blade var 140 150 km hıza da çıktım öyle çok rahatsız etmedi beni hafif hafif sallıyor tabi.

bende de bi kask var ama ne çeşit bir şey inanın bilmiyorum. takıyoruz işte.

Ben de turingin verdiği hjc yi kullanıyorum. Genel olarak iyi gibi. Kısaca yeniden kask alcak olsam hjcnin güneş vizörlüsünü alırım.

O fark en iyi markalar , hatta aynı markada modeller arasında bile var.
Ben shoei raid 2 kullanıyordum (biraz da kask eskimişti onunda etkisi var) arai rx7 v aldım , ikisi arasında dünya kadar fark var diyebilirim

bende de mt blade var ama kafamı sallamıyor, daha doğrusu motorun ve rüzgarın daha çok fark ediyor bu kısımda

hayalini kurduğunuz kadar fark yok. Hatta bu aldığınız iki kask arasındada uçurum yok. Muhtemelen bir kask kafanıza tam oturmuyordu ve kafada dönme yapıyordu buda bir süre sonra kafayı sallıyordu. Şu an 50 liraya eminönündeki kaskı bile alıp 70 yapsanız kafanız böyle sallanmaz. Tabi söylediğiniz diğer markalar konfor ve havalandırma olarak muazzam kasklar.

Arkadaşlar bir kaskın kazasız belasız tam olarak kullanım ömrü kaç yıldır? Ya da değiştirmemiz gereken süreyi nereden bilebiliriz?

Bende HJC FG 17 kullanıyorum fakat hiç memnun değilim. Sağlamlığını hissettiyo fakat çok ağır ve sağa sola bakarken sıkıntı yaşıyorum. Para durumu ona el vermişti motoru aldıktan hemen sonra o kaskı almıştım, keşke diyorum bi ay eski kaskımla idare edip maaşımı alınca bi shoei alsaydım. Başka bahara kaldı

Arkadaşlar bir kaskın kazasız belasız tam olarak kullanım ömrü kaç yıldır? Ya da değiştirmemiz gereken süreyi nereden bilebiliriz?

5 yıl maksimum ömrü deniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum.Çok da belli etmiyor kendini.Çok eskiyse içindeki köpükleri,pedleri filan dağılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar