Bir cafe racer hikayesi :)

DKN

bence adı burada konacak bir motor türü çıkacak ortaya. merakla beklemedeyim

kardeşim hayırlı olsun baya cafe racer benzemeye başlamış sononu merakla bekliyorum

ben iyi bir cafe racer açıklaması rica ediorum, eğer üşenmezseniz çok mutlu olurum,
bilgilendirmeniz için teşekkur ederim,

emeğinize sağlık...

Sevgili dostum, ayrıntılı bir açıklama istediğin için aslında söylenmeyecek, anlatılmayacak yerleri bile fotoğrafladım. Umarım yeterli olur.
Devam edeyim;

Bugün okulum öğleden sonra olduğu için sabah saatlerinden 12-1'e kadar müsaittim ve birazcık motosiklete zaman ayırmak istedim.
Gözüme çok batan kuyruk kısmını halletmek için spiral lazımdı. Tabii alet edevatım yok, samimi olduğum bir amcanın yanına gittim, spiralini kullanmama izin verdi, hatta yardım da etti...

İlk hali, keseceğim yerleri çiziyorum. Kafamda canlandırıyorum. Sonunda karman çorman kalem izi doldu :)

XJk6qj.jpg

LEADgb.jpg

Tamam şimdi kesme vakti.

7PgDXa.jpg

Aaa, böyle kesilir mi arkadaş? Üstündeki mekanizmayı sök, rahat rahat çalış. Geri bırakıyorum spirali :jocolor:

gy86Vb.jpg

Bu arada çamurluğun altında artçı oturunca kırılmasın diye güzel bir destek yapılmış. Onu da çıkarıyorum hali perişan. Bazı yerleri çatlamış falan. Onu kaynağa götürücem ama normal kaynak kırılabilir diye hava kaynak yaptıracağım.

QWB2YG.jpg

Tamam kescem artık.. :queen:

qRMv8Q.jpg

Biraz kestim ve altına desteği koyarak baktım, o destektende kırpmak gerekiyor.

MWpDg2.jpg

Kesim işini hallettim. Zımpara kesimden daha uzun sürdü. :)

bYD6M0.jpg

Bu arada SKYGO'larda vites basamağı çift taraflı. Sevmiyorum o şekilde. Arkasını kestim.

527yml.jpg

Orjinali:

1rvJRD.jpg

Şimdi gidip stop lambası ve sinyal alacağım. Elektrik işinden hiç anlamıyorum. Bağlanmasını falan ustaya hallettireceğim ama tasarımı yine ben yapacağım. Daha önce elektrik işine bulaşıp konjektörü yaktığım için dokunmuyorum hiç :cherry::cherry:
Doğru Ali abinin yanına. :queen:

Çamurluğun tam orta ucuna delik açıyorum. Ufak bir metal parçayı da sağlam bir vidayla tutturuyorum. Tasarıma uygun oluyor üstten sırıtmıyor.
zY5Ml9.jpg

Sinyalleri de dikdörtgen, uzun ama ince bir metal parçasına sabitleyeceğim. Metal parçayı orta sağ ve soldan delik açıyorum 3 delik oluyor. tam ortadan led stop lambasını tutan civata geçiyor. Sağ ve sol delikleri yukarıdan aşağıya doğru kıvırıyorum. Oralarada sinyalleri sığdırıyorum.

OBAD9P.jpg

G5RD2V.jpg

Deneme vakti.

yR5qo7.jpg

Fena görünmüyor. Okula gitmem gerekiyor ve eve dönüyorum.

WEkD9N.jpg

Ag7z6r.jpg

48rzqJ.jpg

Akşam geldiğimde kargo gelmiş. Gidon aynaları. Hemen bir tanesini deniyorum.

vR5P8p.jpg

Şimdilik bu kadar. Vaktim oldukça devam edeceğim.
Planlarım, kuyruğun altına sac birşey yapıp altını kapatacağım ve kuyruğun altını siyaha boyayacağım.
Gidon hoşuma gitmemeye başladı. Eski motorumdaki gibi yatık birşeyler yapacağım.

Görüşmek dileğiyle.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-borelli-ledow-bobber%2Ccafe-racer%2Cbrat-style%2Cchopper-son-fiyat-cok-acil-228360966/detay

Aklıma bu geldi geçen sefer şans eseri denk geldim gerçekden hoşuma gitti trafiksizmiş tabi :) :) Kolay gelsin hocam en yakın zamanda istediğin alete dönüştürürsün umarım :)

Seninle bende ogreniyorum sevgili dostum ;))
Ne guzel oldu o stop lambasi ;)

Coming soon gibi hissettim;))

Çok güzel ilerliyor proje. Bu tarz motorlar genel de hep 2006model civarında.Motorda sıkıntı çıkmıyor mu? Çin malı sonuçta.

Öncelikle kolay gelsin motorun havası çok değişmiş ancak ufak bir şey söyleyeyim kendi adıma, bu kullandığınız arka far spor araçlarda daha çok kullanıldığı için biraz gözümü tırmaladı. Bunun yerine arka tamponun üstüne yuvarlak farlardan konulursa motorla daha bütünleşmiş bir görüntü elde edilebilir diye düşünüyorum. Tabi bunu söylerken ne maliyetten ne de bağlantıda oluşacak sorunları bilmediğim için biraz da kaba tabirle göbeğimi kaşıya kaşıya olayın çok dışından söyledim :)
Açıkçası yaptığınız iş hem imrendici, hem de keşke benim olsa denilecek cinsten.
Emeğinize sağlık.

Çok güzel ilerliyor proje. Bu tarz motorlar genel de hep 2006model civarında.Motorda sıkıntı çıkmıyor mu? Çin malı sonuçta.

Aslında çin malı diye önyargı var herkes de ama bence öyle değil. Tabiiki bir japon gibi sağlam değil. Gerekli bakımlarını yaptıktan sonra problem olmuyor genelde. Tabii 2006 alinacak motorda sorun çıkması muhtemel ama pek ellenmemiş eli yüzü düzgün motorlarda var, örneğin şuan bu motor. Elektrik tesisatında bir kac oynama yapmışlar. Onun dışında bir de karbüratör kurcalanmış. Temiz yani.

Öncelikle kolay gelsin motorun havası çok değişmiş ancak ufak bir şey söyleyeyim kendi adıma, bu kullandığınız arka far spor araçlarda daha çok kullanıldığı için biraz gözümü tırmaladı. Bunun yerine arka tamponun üstüne yuvarlak farlardan konulursa motorla daha bütünleşmiş bir görüntü elde edilebilir diye düşünüyorum. Tabi bunu söylerken ne maliyetten ne de bağlantıda oluşacak sorunları bilmediğim için biraz da kaba tabirle göbeğimi kaşıya kaşıya olayın çok dışından söyledim :)
Açıkçası yaptığınız iş hem imrendici, hem de keşke benim olsa denilecek cinsten.
Emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim. Örnek bir fotoğraf atabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkür ederim. Örnek bir fotoğraf atabilirseniz çok memnun olurum.

fotoğraf atmaya uğraştım ancak beceremedim. yamaha xv 950 de dediğim arka farlardan var. bu farlardan konulursa yada sadece motorun yanına plakalık konulup, plakanın üstüne ufak bir stop lambası konulursa sizin tamponu kapatmaz. bu sayede sizin tasarımınız da daha çok göz önüne çıkar.

Motosikleti
'08 GTR 1400
Hocam o motorda vites pedalının 2 kollu olmasının sebebi ayaklık, ayaklık düz olduğu için ön pedalı kullanarak vites yükseltmeye çalışırsan normal ayaklıktaki gibi topuğunu aşağı itemediğin için bileğini çok yoruyor; o yüzden vites küçültürken öne basıyorsun yükseltirken arkaya basıyorsun. :)

1rvJRD.jpg

Merakla takip ediyorum, kolay gelsin!

Merhaba arkadaşlar. Bugün motosikleti bitirdik nihayet. Ben son 3 günün hikayesini paylaşacağım. Geç kaldım biraz onları raporlamakta. :cherry:

En son kuyruğun altını sökmüştüm. Onu kaynağa göndermiştim. Aldım ve boyadım. Onu taktım.

ZJ5XmA.jpg

l9Qqmk.jpg

Bu arada yan kapaklar kırıktı. Yeni yan kapak sipariş etmiştim. Onları takıyorum.

V6Q9mV.jpg

n2bQZg.jpg

şu yan kapağın üzerindeki anahtar sisteminin montajı resmen yarım saat sürdü. ben mi beceremedim, normalde de bu kadar zor mu?
vRa6rR.jpg

1rp6qD.jpg

Şasinin arka tarafını saklayan şu iki parça uzun geliyor. Onları kestim...

LEvlm1.jpg

gyPrE2.jpg

Gösterge arızamız vardı. Devir saati çalışmıyordu. Eksik birşeyin olmasını istemedik. Yeni gösterge sipariş ettik. Kalyoncu Motordan 79 yada 89 liraya. Onu takmak için eskisini söküyorum lokma takımıyla. Tabii farı falanda sökmek işi kolaylaştırıyor.

9EYa0Q.jpg

MW1Vma.jpg

QWPLmV.jpg

XJbMm6.jpg

52Nabq.jpg

Kötü haber gençler. Soketler uymuyor. Tesisat karma karışık. İki göstergeninde soketini kesip, eski göstergenin soketini yeni aldığımıza uydurucam. Üşeniyorum ona, akşam hallediyorum, yağmur yağacak gibi, tesisat açıkta, üstünü örtüyorum motorun.

0L0R9W.jpg

48pjXQ.jpg

Ertesi gün...

Triumph'ların çift far olayına hep hayran kalmışımdır. Sanayiye gidip uygun büyüklükte yuvarlak iki far arıyorum. Sonunda buldum ama sis farı. Yani uzun kısa gibi bir durum yok. İstersem uzun olarak birini, kısa olarakta birini kullanabilirim ama bu seferde ikisi yanmaz. Çokta güçlü değiller. Ama görüntü olarak isteğimi karşılayacaklar. Farların parasını ödemişken, montajını da yaptırtıyorum.

o9dd2X.jpg

l9QQLQ.jpg

V6QQAB.jpg

n2bbkN.jpg

Tesisatı saklamakla uğraşıyorum.:pr:

1rpp4B.jpg

rR00ja.jpg

LEvv20.jpg

Bu arada motoru teslim edeceğim arkadaşım geliyor Antalya'dan. Akşam vakit var, alıyoruz alet edevatı motoru boyama başlıyoruz. Saat 22.00'da başlıyoruz 01.00'de bitiyor.

Depoyu söküyoruz. Arkadaşım Deniz, zımparalıyor. Ben kuyruğu ve yan kapakları söküyorum.

ZJ553Z.jpg

n2bblg.jpg

1rppED.jpg

LEvvD1.jpg

1rppEp.jpg

Ustamız Stensi işi kontrol ediyor...
"-Olmamış Batu bu."

vRaaPR.jpg

Elleriiiiim.:queen:
o9ddVk.jpg

Motor bloğunu, yan kapakları, kuyruğu boyamadan önce iyice temizliyoruz yağdan pisten arındırıyoruz. Ek olarak boyanın gelmemesi gereken yerleri bantla kapatıyoruz.

"Bu fena olmamış Batu"

n2bbll.jpg

vRaaP6.jpg

PB77DN.jpg

rR001N.jpg

7PBBDW.jpg

PB77DQ.jpg

qRAAvD.jpg

V6QQDr.jpg

gyPP62.jpg

çok yorulduk ve işi yarıda bıraktık....

ertesi gün....

52NNjD.jpg

japon motosikletinden alışmışım ayaklık açıkken marş basmamasına, sabah marş bastım ayaklık açıkmış ve vitesteymiş. düşüyordum. ben böyle ufak detaylara takılan biriyim, götürelim elektrikçiye onu hallettirelim dedim. müşür falan lazım çünkü. gittik sanayiye Deniz'le beraber. Usta onu hallederken, bende gidon aynasının montajıyla uğraştım...

Spiralle elciği kestik.

AgOOjz.jpg

Aynayı takmadan önce eğleniyorkeneee :cherry:

0L003R.jpg

48ppNp.jpg

Taktıktan sonra.

zYGGNO.jpg

Eve döndük. Jantı ve bir kaç yeri boyamamız gerekiyordu. Onları boyadık.

G5ZZjN.jpg

Tabii önce iyi bir temizlik...
yRGGk9.jpg

WEXXjP.jpg

3POOk5.jpg

p955OJ.jpg

kJMM5y.jpg

NWLLjQ.jpg

YJddoA.jpg

Kız arkadaşımda kalfalık yapıyor :p

B4OGQp.jpg

o9dyWb.jpg

Ulaaan! Boş yani N harfi görünsün diye orayıda bantladık, berbat oldu :queen::queen::pl:
D9OOjZ.jpg

Boyanın kurumasını bekliyoruz.

EpOOjv.jpg

Sonunda motosikleti ufak tefek eksikliklerle bitiriyoruz...

D9OGDy.jpg

EpO2DD.jpg

l9Q4Zp.jpg

LEvGDz.jpg

PB7GDb.jpg

MW1RD7.jpg

Ustamız Stensi yanında poz veriyor.
"Motor benimmişim gibi çek hav"

d0LMBQ.jpg

"Burdanda çek alt sokakta bi golden var ona hava atarım"
AgOGDQ.jpg

"Haberim yokmuş gibi çek panpa"
0L0rRV.jpg

zYGyjg.jpg

Bu arada farın önündeki bantları çıkarmadık, daha fena duruyor..:cat:

48p9jY.jpg

OBrav3.jpg

G5ZGmv.jpg

yRGj6M.jpg

68DMak.jpg

WEXoqE.jpg

Kız arkadaşım, Deniz ve ben ufak bir sürüş yapıyoruz.

l9Q4GJ.jpg

n2by0V.jpg

vRayWz.jpg

1rp7Oj.jpg

PB7GJ5.jpg

gs500, skygo, elektrikli yuki :cherry::cherry:

9EYbZ5.jpg

MW1RAg.jpg

XJblRk.jpg

hepinize desteklerinden dolayı teşekkür ederim. motosikleti bitirdik. yarın Antalya'ya arkadaşımla beraber gidecek, tabii ki otobüsle. Aydın'dan veda edicez artık buna.:salut::king:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar