Bir bakarmısınız yarışıyorumda.. Rs50 vs Gpr 125

Rs50 nin üzerindeki motor Rx135z :queen::queen:
orjinal kasasıyla 180 yapan bir makina :)
Biraz oynama yapıyorum tabiki elimde rx115 ve rx135 silindiri var hangisini taksam diye düşünüyorum

Haaaa. Ne biliyim la ben üstünde Rx serisinin kralı olduğunu. :queen: 135 tak hiç şüpesiz. 115 de fena değil. ama sen işi garantiye al. :cat:

GKN

sen komple rx motorumu taktın?
135 düzmü, b king mi?
standartmı hiç oynadınmı?
silindiri krommu?
şanzıman aktarma dişlisi orjinalmi?

bide kaç kilo olduğunu yazsana

Son düzenleme:
sen komple rx motorumu taktın?
135 düzmü, b king mi?
standartmı hiç oynadınmı?
silindiri krommu?
şanzıman aktarma dişlisi orjinalmi?

bide kaç kilo olduğunu yazsana

motor komple rx 135 king motoru..
Silindir kromdu ama krank kırınca kol silindiri delip dısarı cıkmıs.. yani silindirde delik var
Şanzuman dişlisi dediğin ön dişli ise hiç oynamadım 17 dişli var şuan 19 takmayı dusunuyorum
Motorun ağırlıgı 100 kilo civarıdır ruhsatta 85 yazıyo ama ağırdır diye dusunuyorum..

normalde aprillanın şase daha hafif rx 135z den
rx 135z -103kg.
aprilia rs 50 - 89kg.

Son düzenleme:
Bu arada yeni takacağım silindir rx115 silindiri ama diğerleri ile aynı zaten sadece krom değil vede uyumlu

GKN

bence 115 silinddiri takma,
135 silindiri bulmaya bakk..
135 in 180 + km lere çıkmasının en büyük sebebidir, ki sen çok ii bilirsin 2 zamanlılarda kroma rekyefiye yapıp gücünü yarıyarıya kaybedip ağlıyan çok kişi var..
sebebi krom slindirin ısı yayılımıdı sıkı tutup daha yüksek parlama yapmasını sağlıyor
makinanın ateşleme sistemi, yani sargısıda buna göre ehsaplanıp sarılıyor fabrika çıkışı..
hem rx 135 in kolu daha kısadır 115 ten, silindiri takarsan pistonuda deişmen gerekir, strok kurtarmaz, he sadece pistonla iş bitermi onu bilmiyorum çünkü pim de nde kurtarmaya bilir
135 in silindirini bulamam diyosan yani 115 i mecbur kullanacaksan, iice kısa ama aşşağı noktada piston etekleri vurmayacak bi kol bul,
pistonun eteklerini ihtşyacın kadar traşla, üst kaparktanda bi miktar al
aldığın miktar kadar strok hesabına dikkat et
gene o aradaki yanma odasını ne büyütüp nede küçültmicek kadar bi çelik conta kestir, ön dişliyide zaten büyütücekmişsin
en ii performans böle çıkar
gazlıyacağın güni filtreyi iice gevşet ve benzin filtresini çıkarıp hortumu direk bağla
zannediyorum bu hadiselerin sonunda, ilk kalkışta gpr biraz burnunu çıkarır ama 8.000 d/d de n soora gpr nin içinden geçersin:cat:

stroklar aynı silindir boyları falan ama 135 silindiri çok pahalıya maloluyor
O yüzden krom olmayan 115 silindirini rektefiye edicem bakalım performans nasıl olacak
Ama kolu kırıp silindiri nasıl deldi ona hayret ettım..

GKN

135 tabiki pahalıya maal olur, sakın yaptırma
2 mikrondan fazla krom kaplayamıyolar, rektefiye zati yok krom gömlek çok sağlıksız yapılıyor ve genelde eksen tutmuyor..
ist de yapan 1-2 tornacı olduğunu duydum
tj motors die bi firma var, netten arat, çok uygun fiyata istediğin 2 zamanlı silindiri YAPTIRABİLİRSİN
adamlar sıfırdan imalat bile yapıyor
dediğim gibi performans istiyosan mutlaka rx 135
ama çıtırdan giledim 115 performansı yeter diyosan bi tak dene bakalım
taktıktan soora bi gazla performans tart, soora sargıyı 115 inkini takıp dene
bakalım hangisi daha ii performans vericek
bizede bi tecrübr olur..

Ne 4 motoru 5 tane oldu garaja girince acaba hangisiyle çıksam diyorum :queen::queen:
Ama rs50 ayrı benim için :pale:
Kazanmam lazım yoksa yazık olucak:queen::queen:
slm arkadaşım rs 50 üstüne rx 115 koy ve ön dişli 18 yap arkayıda 38 falan tak karbüratörünede performance havafiltresi tak ondan sonra benzin katkısı kullan yarışçan zaman baya bi doldur çift tırnaklı buji kullan mümkün olduğunca kaliteli olsun bujin yoksa buji eriyip düşebilir sonrası malum eksozunuda performance tak yedek parça için yardımcı olabilirim tüm arkadaşlar için geçerlidir saygılarımla motorcu hakan

Arkadaşlar az önce bir arkadaşım iddaalaşma sonucunda beni kandırmayı başardı.. 1,5 km lik yolda yarışılacak tabiki kaybeden sonuçlarına katlanacak ama ödülü açıklamak istemiyorum..

Birkaç sorum olacak
Daha önce derbi gpr125 i test ettiğimde 165 km hıza kadar ulaşmış ve orada tıkanmıştı :)
Aprilia rs 50 ise modifiyeli haliyle arızalanmadan önce 150 km hıza çıkmıştı..

Şimdi malum rs50 yi yeniden topluyorum..
Pistonu 135 cc takıp krankı değiştirsemmi yoksa 115 cc takıp orjinal haliyle mi kalsın.
135 cc denemiştim daha önce krankı kırmıştı ama krank üst bilyası yerine sarı burç yaptırmıştım..
Acaba krankıda değiştirsem burç yerine sarma bilya koysam tekrar krankı kırar mı?

Ve de dişlilerle oynasam gpr125 i 1,5 km lik yolda geçmem mümkün mü?
Ya da yapılabilecek başka oynamalar varsa yardımcı olurmusunuz..
Gerçi geçeceğimden eminim ama bi sorayım dedim :queen::queen::queen:
SLM ARKADAŞIM NBR PİSTONUNU GETİRDİLERMİ
VERDİM BUGÜN ELEMANA

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar