Yazdığın olay sadece son paragrafıyla değil tamamıyla konu dışı. overcloud arkadaşımın anlatmak istediği sadece "adaletsizlik ve haksızlık".
"yandaş" açıyla bakarak konuyu saptırmaman ve bu konuda savunma yapmaman daha mantıklı bence.
yandaşlıkla ilgili değil bu konu, bence o tarafa doğru gitmeyelim yoksa kitlenecek bir konu başlığı daha olur :cat:
nerden çıkarıyorsunuz bunları anlamıyorum?
türkiye'de silah ruhsatı almak için herşeyden önce 21 yaşını doldurmuş olmak gerekir. ondan sonra da bir sürü kriteri daha yerine getirmeniz gerekir ki, her şartınız tuttuktan sonra da valilik onayı olursa silah alabilirsiniz. üstelik bu şartlar da her geçen gün daha da zorlaştırılıyor.
öyle sandığınız gibi 18 yaşını dolduran, canı çok istiyor diye gidip zırt diye silah alamaz. bilmediğiniz konularda çok eminmiş gibi yazmak yerine "öyle zannettiğinizi ve emin olmadığınızı" belirtmeniz daha doğru ve şık olurdu.
kanun dışı, ruhsatsız silahtan bahsediyorsanız onun için zaten herhangi bir yaş sınırı olması komik olurdu...
bununla birlikte bu "silah" mevzusunda "silah karşıtı" kişilerin sokağa dökülmesini hiç anlamamışımdır. onları da ayrı cahiller grubu olarak görmüşümdür hep. "ruhsatlı silah" sahibi olmak demek resmen "damgalı gezmek" demek. her an kayıt ve göz altında olmak demek. bir olay durumunda elle konulmuş gibi bulunmak demek. herhangi bir mahallede silah sesi duyulsa bile, kolluk kuvvetleri önce o mahalledeki ruhsatlı silah sahibi kişilerin kapılarını çalar. böyle bir durumda asıl korkulması gereken ruhsatlı silahların 4-5 katı olduğu tahmin edilen ruhsatsız silahlar iken, en ufak bir kıpırdanmada ruhsatlı silah sahiplerinin üzerlerine niye gidilir, eleştiri için ilk hedef seçilirler anlamam. eleştirenlerin de bunu anladığını pek sanmıyorum.
bir dönem ruhsatlı silah taşımıştım, hala alma hakkım var ama almıyorum. çünkü ruhsatlı silah, sahibi için külfetten ve zorluktan, problemden başka bir şey değil.
bu da konu dışı ama yazmak istedim yine de...
@aya: silah satın alma yaşının 18'e indirilmesi için geçtiğimiz aralık ayında yasa tasarısı meclis'e verilmişti. açıkçası daha sonra takip etmedim yasanın geçip geçmediğini. verdiğim bilgi yanlış yada eksik olabilir ama kuru sıkı tabanca satın alma yaşı 18, bunlarda yasal olmayan yöntemlerle normal silaha çevrilebiliyor.
olaya daha tarafsız bakmak istersek daha uygun bir örnek verebilirim. 18 yaşına gelen herkes oy kullanabiliyor ama içki yasağı için yaş 24. Ortada çok büyük bir düzensizlik olduğu kesin. insanlara ahlak zabıtalığı yapılacağına ortadaki haksızlıkları bertaraf etmek için sağlam adımlar atılsa herkes daha rahat bir şekilde yaşayabilir ama maalesef şunu herkes biliyor ki bunu ne ben ilk kez söylüyorum ne de sizler ilk kez duyuyorsunuz..
Dünkü haberlerde de gördük Bilica motokuryeye çarpıp kaçıyor, adam şikayetçi olmuyor/olamıyor vs. vs. Ya da bundan 4 ay önce su tankeri ile çarpışan minibusun yaptığı kazada hayatını kaybedenler, sizce sorumlular yeterli cezayı alacaklar mı? ayakta yolcu taşıma cezası tekrar artırılacak mı? Bu gibi sayısız örnek vermek mümkün, rant olan yerlerde maalesef adalet bulmak mümkün değil ülkemizde..
iki gün önce 24 tane baro ortak bildiri yayınladı, insanlar çıkıp cahil cahil neden 81 baro değil diyor bir şeylerin çok geç olması için 81 barodan mı bildiri yayınlanması lazım?
yanlış anlaşılmasın kimseyi şunu yada bunu savunuyor diye işaret etmiyorum, ortadaki haksızlığa değinmek istedim. :rendeer: