Bir arkadaşımızı daha kaybettik

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ölümlü trafik kazalarında her şekilde kazaya karışan taraf göz altına alınıyor kanunen. Hata kimde olursa olsun.
Bu biraz da hayatını kaybeden kişinin yakınları tarafından sıcağı sıcağına doğabilecek tepkinin önünü kesip, o şahsı korumak adına yapılıyor bildiğim kadarıyla.

Hayır ...O sebepten değil......

Nöbetçi mahkeme bekleniliyor.... SAvcılık olay yerine gelicek zaptını tutucak butun delilleri şahitleri dinleyecek ve raporunu nöbetçi mahkemeye sunacak....

Genelde ölümlü kazalarda tahliye edilmiyor..Mahkemesi bitene kadar...3-6 ay içeride kalabiliyor.... :cat::cat:

Sanırım kaçmasın diye............ :):):):)

Hiç suçu olmasa da ölümlü kazaya karışmaktan bile ceza alanları duymuştum....:cat::cat::cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bana bazi seyler ters geliyor sanirim..
Kusuruma kimse bakmasin.. Polisin tuttugu zabit yetmiyormu?
Sahitler yetmiyormu?
Sucsuz insani neden iceri alalim?

Son seyrettigim film aklima geldi simdi.. Bayrampasa, ben fazla kalmiyacagim..

Allah rahmet eylesin...yakınlarına sabır versin....

Benim bir tanıdığım otobanda karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışan birisine çarpmıştı ve mahkeme süresince(6 ay) hapishanede yatmıştı...Dikkatinizi çekerim otobanda karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaya...

Türkiyede bu tarz şeylerin olması şuanki durum itibariyle doğal...

Allah rahmet eylesin...yakınlarına sabır versin....

Benim bir tanıdığım otobanda karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışan birisine çarpmıştı ve mahkeme süresince(6 ay) hapishanede yatmıştı...Dikkatinizi çekerim otobanda karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaya...

Türkiyede bu tarz şeylerin olması şuanki durum itibariyle doğal...

otobanda karsidan karsiya gecen yaya... hey allahim...otobanda yayanin isi ney soruyorum? ve bu araba sürücüsünü 6 ay iceri alan devlet.. ok ben susuyorum artik.. sanirim ben yanlis düsünüyorum. Yurdumda cok sey baska bunu anliyorum yavas yavas.. Ben burada otobanda birini ezsem kimse bana birsey sormaz bundan eminim. Normal sartlarda.. Ilk önce sorulan su olur bundan eminim. Yayanin otobanda isi ney.. Ama TR bambaska..

herşeyden önce ölen arkadaşa Allahtan rahmet diliyorum.

otobanda karsidan karsiya gecen yaya... hey allahim...otobanda yayanin isi ney soruyorum? ve bu araba sürücüsünü 6 ay iceri alan devlet.. ok ben susuyorum artik.. sanirim ben yanlis düsünüyorum. Yurdumda cok sey baska bunu anliyorum yavas yavas.. Ben burada otobanda birini ezsem kimse bana birsey sormaz bundan eminim. Normal sartlarda.. Ilk önce sorulan su olur bundan eminim. Yayanin otobanda isi ney.. Ama TR bambaska..

kardeş. ben de içinde yaşadığım ülkenin yaşam şartlarından çok memnun değilim. ama burası benim atalarımın, benim ülkem. ilerde çocuklarımın da ülkesi olacak.. senden ricam.. belki bu şekilde alıştın ama kendini düzelt.. bu ülkenin adı TR değil TÜRKİYE.. benim ülkemden bahsederken adıyla bahsetmeni rica ediyorum. nerede yaşadığın ve buraya nasıl baktığın beni ilgilendirmiyor..

şu başlık bunların tartışılacağı bir yer değil. ama her mesajında TR deyip durmuşsun.. TÜRKİYE böyle kardeşim. düzeltecek olan daha yaşanılır hale getirecek olan da bizleriz.. bende ülkemi yeriyorum zaman zaman.. ama küfreder gibi lakap takar gibi plaka kodu ile bahsetmiyorum ülkemden.

Hayır ...O sebepten değil......

Nöbetçi mahkeme bekleniliyor.... SAvcılık olay yerine gelicek zaptını tutucak butun delilleri şahitleri dinleyecek ve raporunu nöbetçi mahkemeye sunacak....

Genelde ölümlü kazalarda tahliye edilmiyor..Mahkemesi bitene kadar...3-6 ay içeride kalabiliyor.... :cat::cat:

Sanırım kaçmasın diye............ :):):):)

Hiç suçu olmasa da ölümlü kazaya karışmaktan bile ceza alanları duymuştum....:cat::cat::cat:

Haklısın, doğrusu buydu ve de kaçmasın diye dediğin gibi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:38 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:36 AM ----------

Sahitler yetmiyormu?

O filmi ben de setretmiştim, kafayı yiyordu adam neredeyse.
Adalet sistemindeki aksaklıkları tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Acı olansa filmde yaşananların tamamen gerçek oluşu..

herşeyden önce ölen arkadaşa Allahtan rahmet diliyorum.

kardeş. ben de içinde yaşadığım ülkenin yaşam şartlarından çok memnun değilim. ama burası benim atalarımın, benim ülkem. ilerde çocuklarımın da ülkesi olacak.. senden ricam.. belki bu şekilde alıştın ama kendini düzelt.. bu ülkenin adı TR değil TÜRKİYE.. benim ülkemden bahsederken adıyla bahsetmeni rica ediyorum. nerede yaşadığın ve buraya nasıl baktığın beni ilgilendirmiyor..

şu başlık bunların tartışılacağı bir yer değil. ama her mesajında TR deyip durmuşsun.. TÜRKİYE böyle kardeşim. düzeltecek olan daha yaşanılır hale getirecek olan da bizleriz.. bende ülkemi yeriyorum zaman zaman.. ama küfreder gibi lakap takar gibi plaka kodu ile bahsetmiyorum ülkemden.

Ok bundan sonra Türkiye demeye dikkat ederim..Bundan alindiysan özür dilerim. TR demem ok. Ozaman sizden istedigim tek sey su. Almanci kelimesini kullanmayin rica ederim. Nefret ederim bu kelimeden. Anlastik mi?

Suçsuzluğun kanıtlanıncaya kadar suçlusun mantalitesi kısaca.

Forumdan Uzaklaştırıldı
allah rahmet eylesin ...

Motosikleti
BWS 100
yapma be hocam ya...
Allah rahmet eylesin; mekanı cennet, toprağı nur dolsun...

Ahbeee....

Suçsuzluğun kanıtlanıncaya kadar suçlusun mantalitesi kısaca.

Bende bunu diyorum iste.. Sahit var ispat var daha neye gerek var...
Eger sahit ispat yoksa ok tikin iceri buna diyecegim yok. Ama hersey ortadaysa niye hapis????????

Ok bundan sonra Türkiye demeye dikkat ederim..Bundan alindiysan özür dilerim. TR demem ok. Ozaman sizden istedigim tek sey su. Almanci kelimesini kullanmayin rica ederim. Nefret ederim bu kelimeden. Anlastik mi?

hocam kusura bakmayın. alınmak değil. insan üzülüyor. orası şöyle burası böyle deyince. tamam iyi durumda değiliz gerçekten insanın hakettiği şekilde yaşamıyoruz. ben kendim b.k atıp duruyorum iki cümlemden birinde.. ama TR da ne.. bir ülkenin adı kısaltılmaz ki..

ki lütfen üzerinize alınmayın uslubumdan. ben huysuz bir tipim ve söyleyeceklerimi direk söylerim ne yazık ki.

almancı kelimesi gerçekten kulağa TR dan bile iğrenç geliyor. şimdiye kadar hiç kullanmadım gerçekten. bunun bizim de akrabalarımızın bir kısmının orada hala yaşaması ile ilgisi var mı yada dedemin orada vefat etmesi ile ilgisi var mı bilmiyorum. ama almanyadaki insanlarımıza almancı sıfatı ile seslenecek kadar basitleşmek istemem.

kim ne zaman nasıl üretti bilmiyorum. ama yaygınlaştı bir şekilde bu kelime.. buda ne yazık ki bizim kültür seviyemiz ile ilgili.

hocam kusura bakmayın. alınmak değil. insan üzülüyor. orası şöyle burası böyle deyince. tamam iyi durumda değiliz gerçekten insanın hakettiği şekilde yaşamıyoruz. ben kendim b.k atıp duruyorum iki cümlemden birinde.. ama TR da ne.. bir ülkenin adı kısaltılmaz ki..

ki lütfen üzerinize alınmayın uslubumdan. ben huysuz bir tipim ve söyleyeceklerimi direk söylerim ne yazık ki.

almancı kelimesi gerçekten kulağa TR dan bile iğrenç geliyor. şimdiye kadar hiç kullanmadım gerçekten. bunun bizim de akrabalarımızın bir kısmının orada hala yaşaması ile ilgisi var mı yada dedemin orada vefat etmesi ile ilgisi var mı bilmiyorum. ama almanyadaki insanlarımıza almancı sıfatı ile seslenecek kadar basitleşmek istemem.

kim ne zaman nasıl üretti bilmiyorum. ama yaygınlaştı bir şekilde bu kelime.. buda ne yazık ki bizim kültür seviyemiz ile ilgili.

Söylenen su genelde.. Almanci..
Neyse dostum konuyu yanlis yere götürüyoruz sanirim.. Tartismaya gerek yok..
Yada bu sayfada tartismak yanlis. Baska bir topic acariz bunun icin ok..

Ewet böyle birsey duymustum TR de..
amcam anlatmisti bana bunu. Saka degil. Ben sasirip kalmistim..Sucsuz olsanda iceridesin diye.. Dogrumu bu? Hic sucunuz yok ve icerdesiniz? Benim icin cok komik bir olay..

Sahitler yetmiyormu?

Suçsuz inasanın hapse atılması değil olay..olayın aydınlatılması için mevcut hukuk sisteminde savcı gözlem ve kararı gerekir..Bunun içinde mahkeme heyeti toplanır..
Mevcut kolluk kuvvetlerinin olayları yorum ve yaregılama gücü yoktur..Yaşadığın memleket olan almanya'da da bu durum böyledir..Tek fark bazı polislere (Türkiye'deki savcı gibi) bazı yetkilerin tanınmış olması ve onların bu yetkiye istinaden mahkemesiz olayı çözümlemesidir..

Evet TR bambaşka..Mühim olan yapıcı davranmak..

TR demen sevimsiz bunu kabul etmelisin..Ayrıca ne ben ne başkasının alamancı dediğini görmedim henüz forumda..gözümden kaçmadıysa..

Bende bunu diyorum iste.. Sahit var ispat var daha neye gerek var...
Eger sahit ispat yoksa ok tikin iceri buna diyecegim yok. Ama hersey ortadaysa niye hapis????????

"Herşey" in algılanması kişiden kişiye değişir..
O yüzden tarafsız hukuk var işte..
EU'da da var bu..:cat:

Suçsuz inasanın hapse atılması değil olay..olayın aydınlatılması için mevcut hukuk sisteminde savcı gözlem ve kararı gerekir..Bunun içinde mahkeme heyeti toplanır..
Mevcut kolluk kuvvetlerinin olayları yorum ve yaregılama gücü yoktur..Yaşadığın memleket olan almanya'da da bu durum böyledir..Tek fark bazı polislere (Türkiye'deki savcı gibi) bazı yetkilerin tanınmış olması ve onların bu yetkiye istinaden mahkemesiz olayı çözümlemesidir..

Evet TR bambaşka..Mühim olan yapıcı davranmak..

TR demen sevimsiz bunu kabul etmelisin..Ayrıca ne ben ne başkasının alamancı dediğini görmedim henüz forumda..gözümden kaçmadıysa..

"Herşey" in algılanması kişiden kişiye değişir..
O yüzden tarafsız hukuk var işte..
EU'da da var bu..:cat:

Uzatmak istemiyorum olayi..
Baska sayfada tartisiriz diye düsünüyorum...
Olayi gören 10 sahit var diyelim...
Buna hakimmi gerek o anda o sucsuz insani iceri atmak icin...
Sen kendini o kisinin yerine koy..
Hosuna gidermi?

Uzatmak istemiyorum olayi..
Baska sayfada tartisiriz diye düsünüyorum...
Olayi gören 10 sahit var diyelim...
Buna hakimmi gerek o anda o sucsuz insani iceri atmak icin...
Sen kendini o kisinin yerine koy..
Hosuna gidermi?

yok inan bende uzatmak istemiyorum ama..
hukuk denilen sistem de böyle bir durum olamaz..
Şer'i hukuk ta 2 şahit olursa herkese her b.k u atabiliyorsun o ayrı, ama
kast ettiğimiz medeni hukuk ise hakim-savcı-avukat şart..
olayı gören 10 değil 100 şahitte olsa orada karar vermek yargısız infaz olur o şahitler mahkemeye gelirse durum hukuk a uygun olur..

Savunduğum şey bu benim..Nerede olursa olsun hukukun üstünlüğünü savunmak gerekir yoksa insanlıktan çıkar başka bir şey oluruz..

yok inan bende uzatmak istemiyorum ama..
hukuk denilen sistem de böyle bir durum olamaz..
Şer'i hukuk ta 2 şahit olursa herkese her b.k u atabiliyorsun o ayrı, ama
kast ettiğimiz medeni hukuk ise hakim-savcı-avukat şart..
olayı gören 10 değil 100 şahitte olsa orada karar vermek yargısız infaz olur o şahitler mahkemeye gelirse durum hukuk a uygun olur..

Savunduğum şey bu benim..Nerede olursa olsun hukukun üstünlüğünü savunmak gerekir yoksa insanlıktan çıkar başka bir şey oluruz..

En iyisi baska bir topic acmak.. Burada tartismak ayip oluyor sanirim...
Polis ten bahsediyorum ben dostum... Hakimden önce polis in dedigi gecer..
Ama türkiyedeki gibi bir sarhos sürücüyü arabadan cikaramayan aciz bir polisten bahsetmiyorum ben..

En iyisi baska bir topic acmak.. Burada tartismak ayip oluyor sanirim...
Polis ten bahsediyorum ben dostum... Hakimden önce polis in dedigi gecer..
Ama türkiyedeki gibi bir sarhos sürücüyü arabadan cikaramayan aciz bir polisten bahsetmiyorum ben..

Ehh işte aşağı yukarı bahsettiğimiz şey aynı :)
Dediğin gibi başka bir başlıkta tartışılmalı..Şimdilik nokta koyuyorum ben..

Ehh işte aşağı yukarı bahsettiğimiz şey aynı :)
Dediğin gibi başka bir başlıkta tartışılmalı..Şimdilik nokta koyuyorum ben..

Ok anlastik..
Baska bir sayfada bunu tartisalim..Burada degil..
Sunu bilinki türk polisi cok cahil.. üzülerek yaziyorum bunu burada. inanin..
Tv de cok görüyorum.. Sarhos adami arabadan bile cikaramiyor.. Burada bambaska inanin buna. Polis yeri geldimi okadar sertki. Haksizsan polis senin anani aglatiyor.. demek istedigim bu.. korkunc sert yeri geldimi.. hani bizde derler ya askerin bir dügmesini kopar.. burdada polis..
hangimiz yeni topic acicak? :) burada keselim yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar