Bir acemiye önerilebilecek scooter veya naked modeller ve tavsiyeler.

Öncelikle herkese merhabalar,

29 yaşındayım, 2015 yılından beri izmirde aktif olarak araba kullanıyorum .Kendimi bildim bileli motora binmekten ve iki teker üzerinde trafikte yer almaktan hep korkmuşumdur. 3 yıl kadar önce 30-40 bin nüfüslü bir ilçeye memur olarak atandım ve çevremdeki insanların motorlarını kullanma, deneme fırsatım oldu. Youtube dan çeşitli kanalları takip etmeye başladım ve bu korkum hafif hafif azalıp yerini ilgiye bıraktı. Ehliyet kursuna kaydolup manuel a2 ehliyet aldım. Ehliyet derslerimde motor sürmek düşündüğüm tarzda bir kaygı yaratmadı ve bundan keyif aldım. Bulunduğum ilçede gündelik işlerimi halletmek için, kız arkadaşımla ilçemdeki köyleri gezmek için ve ilerleyen zamanlarda da aşamalı olarak 20-30 km uzaklıktaki ilçelere gitmeyi ve bu turlarımı büyütmeyi düşünüyorum.

Motor almak için araştırmalara başladım fakat yeterli bilgim olmadığı için kafam çok karıştı. Naked tarzı motorlar 2 kişi için daha güvenli ve güçlü geliyor fakat scooter motorlar da ilçe içinde daha rahat bir kullanım sunuyor. Naked tarzı bir motor almak daha mantıklı geliyor kontrolun bende olması ve devrini ben kontrol edeceğim için artçı ile daha konforlu bir yolculuk sağlayacak gibi hissediyorum. (yanılıyor da olabilirim)

Bütçem 120 k civarı ve mümkünse karta taksitle alabileceğim bir motor tavsiyesi istiyorum(bu bütçelere çok kaliteli ve üst düzey bir motor alamayacağımın farkındayım fakat 2 kişi 50-100 km yol yapabileceğim ve yokuşta çekiş açısından bize problem çıkarmayacak şehirler arası yolda asgari düzeyde hızlanabilecek ve 1-2 yıl büyük bir masraf çıkarmayacak bir motor)

mondial-drift l 125 modeli favorilerimden biri.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
teşekkür ederim listeme ekledim.

sizin önerebileceğiniz bir model var mı ?
valla ben haftanın 3 günü günübirlik köy yollarında sürüyordum 250srım vardı ama tek kişiydim sizin bütçenizde artçılı sürüşe uygun bi motor yok dominar 250 nk250 işinizi bi nebze görür

Motosikleti
kove800x
KTM 250 ADV ikinci elde oldukça uygun fiyatlara düşük km bulma mümkün.
Artçılı sürüşe uygun ve asfalt ve/veya stabileze köy yolları için biçilmiş kaftan formunda😎
Öncelikle (hangi marka model olursa olsun) bir süre (min 5 bin km) motora alışma sürecinde tek kişi kullanın. Sonrasında yavaş yavaş artçılı sürüşe geçersiniz.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
KTM 250 ADV ikinci elde oldukça uygun fiyatlara düşük km bulma mümkün.
Artçılı sürüşe uygun ve asfalt ve/veya stabileze köy yolları için biçilmiş kaftan formunda😎
Öncelikle (hangi marka model olursa olsun) bir süre (min 5 bin km) motora alışma sürecinde tek kişi kullanın. Sonrasında yavaş yavaş artçılı sürüşe geçersiniz.
250 ADV çok sert motor ya. Arkadaşımın motorunu denemiştim, gerçekten hiç beğenmemiştim hatta "iyiymiş ya h.o" derken bile baya bir yüzümü buruşturmuştum, anlamıştı yani. Sonrasında da sattı sanırım. Gereksiz sert bi motor, debriyajı süspansiyonu selesi...

Benim de tavsiyemde sanırım scooter civarı birşey olurdu. İki kişi için 250cc zaten güçsüzlükten çok çekemez, hiç yoksa konforlu olur asfaltta, pratiklik ve fiyat hususunda da tatmin edeceğine inanıyorum. SYM-Kymco markalarının modellerine yoğunlaşabilirsiniz. Düzgün bakımla, birazcık ilgiyle rahatlıkla yıllarca kullanılabilir.

SYM'nin distribütörü(Z-moto) Kawasaki'yi getiriyor; Kymco'nun is Doğan Trend. Ben Kymco tarafını tercih ederdim. Geçen senelerdeki fuardan bi Kawa gıcıklığım var, çözülmedi hala.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Dominar 250 ağır. 190 kg üzeriydi galiba. Dominar 400 ile aynı ağırlıkta diye hatırlıyorum ama emin değilim. Titreşim var biraz, şehir içi dik yokuşları yavaş çıkarken rahatsız edebilir ama çok güçlüdür. 190 kg üzeri olması gözünü korkutabilir ama alışınca oyuncak gibi geldiğini göreceksin.

Hatta birgün kız arkadaş ile gezerken bir yerde biraz oturduk ve yola tekrar çıkacağımız zaman Dominar 400 motorumun 3. viteste unutmuşum ve U dönüşü yaparak 3. viteste kaldırdım motoru.. Yani hem artçı var hemde U dönüşü yaparak kaldırıyorum...

Motordaki gücü ve dengeyi buradan hesap edebilirsin...

Başkalarını bilmem ama benim için ağır motor güvenli hissettiriyor, şu anda kullandığım motorda 269 kg yazıyor, Adv sınıfında en ağırı, Dominar 400 ile oyuncak gibi oynuyordum ama bu motor çok ağır, baya dikkat istiyor. Dominar 400 ile devrilirken ayağını sert bir şekilde yere basar ve tutarsın motoru ama şu an kullandığım motor tutulmuyor, yani motor kesinlikle dik durması gerek.

Benim boyum 172 falan, boy kısa biraz, o yüzden ekstra zorluyor ama fiziki gücüm iyi biraz.

Senin boyun kaç?

Sayın mnzzz arkadaşım sen kimseyi dinleme, vitesle mitesle, zincir yağlamasıyla, zincir gergi ayarıyla uğraşma,yağmurlu havalarda üstünbaşın ıslanmasın, çamurlanmasın, sen al bir tane Scooter, ama Honda forza olur ama Yamaha X max olur,ama SYM 250 lik bir tane olur,hem bagajın olur, ikide birde vıtesle uğraşmazsın, bak pişman olmazsın,

Motosikleti
SYM ADX 125
Navarin11 dostumuzun onerisine katiliyorum ama 120 bin butce icin 250lik temiz bir scooter bulmak en azindan bu modellerde zor olacaktir diye dusunuyorum.

Vitesli tarafi icin bilgim olmadigindan oneride bulunamam. Bende SYM ADX 125 var, artcili olarak da kullaniyorum fakat sele alti yetersiz oldugu icin atlayip bir piknige gidelim tarzi aktivitelere girilmiyor. Yokusu bol bir yerde oturuyorum ona ragmen artcili suruste de yokuslarda bir problem yasamadik ancak bir sure sonra mutlaka “buyuteyim ya su motoru” kasintisi tutuyor, o yuzden 250lik bir seyle baslama imkani bulursaniz bir sure rahat edersiniz😁

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Hero X pulse alım maliyeti düşük parça maliyeti düşük, ilçede dağ bayır toprak yol seçmez her yere gider, önde ABS var ve öğrenme süresince uygun yollu size iyi bir alternatif olabilir. İkinci eller çok uygun fiyatlara bulunabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar