- Motosikleti
- Yok
Bir konuyu yorumlarken kendi perspektifimizden bakarak yorum yapmamız çok doğal. Ben Türkiye trafiğinde belirli refleks ve imkanlardan yoksun yaşlı ya da engelli vatandaşların belirli bir hız düzeninin olduğu yollarda bu düşük süratli araçlarla trafikte daha fazla tehlikede olduklarına inanıyorum. Sizin arkadaşınız için konforlu ve ekonomik bir çözüm olabilir bu araç ama sizin arkadaşınızın durumu ve maddi imkanında olan çok az kişi satın alacak bu aracı, çoğunluğu genç ve bedenen sağlıklı alıcılar olacak ve maalesef çoğunluğu trafikte kaza yapacak.
Hocam yazdiklarinizda haklisiniz, ancak sadece kendi yasamimizi/ortamimizi degerlendirmek konusunda hata yapiyoruz diye dusunurum hep. Atiyorum Aydin/Soke'de sehir icinde 2 teker kullanan adam bizimle ayni hayati yasamiyor, ayni riskleri yasamiyor.
Arac/Amac iliskisi onemli, ben kucuk sehirlerde veya yavas trafikte, evinden isine 2-3km giden adam icin kabul edebilirim ancak daha fazlasi riskli olacaktir, cunku karisik trafige gelince isler degisecek.
Bu arada, bisiklet sinifinda oldugu icin bisiklet yollarini da kullanabilir, bu da bir arti sayilir mi bilmiyorum.