Bilmece

Arkadaşlar öncelikle bu bir mantık sorusudur yani çizimde herhangi bir hile aramayın canım sıkıldığı için öyle detaylı bir çizim yaptım:) Soruya geline;
Tamamen kapalı bir odamız var bu oda ne içeri ışık alıyor nede dışarı ışık veriyor kapısını kapatınca kesinlikle dışarı ışık vermiyor yada almıyor.Odanın dışındada 3 tane düğmemiz var ve bu düğmelerden biri içerdeki lambayı yakıyor ama hangisinin yaktığını bir kerede ve mantıklı olarak bana söylemeniz gerekiyor buarada söyleyeceğiniz zaman bir tane düğme basılı olması gerekiyor.1-2-3 e takılı kalmayın A-B-C de olabilir dediğim gibi çizim veya isimler önemli değil burda sadece mantık önemli.Kolay Gelsin

(Not:Kapıyı bir kere açma şansınız var)

sorus.jpg

Son düzenleme:
Bilmece - Bugün, 03:09 AM (hocam bu saatte hayırdır?)
Benim kıt zekam bu kadar bastı.2 düğmeye basarız.Kapıyı açarız.Lamba yanıyorsa bastığımız 2 düğmeden biri doğru demektir.Zaten yanmıyorsa düğme belli ama yanıyorsa %50 şansımız var.Sonra birde düğmeyi kapatma hakkımız varsa(yanıyor farzettim.)2 düğmeden birine basarız.Sönerse o düğme sönmezse düğeridir.(Farkındayım batırdım.)
:mrgreen:

Benim kıt zekam bu kadar bastı.2 düğmeye basarız.Kapıyı açarız.Lamba yanıyorsa bastığımız 2 düğmeden biri doğru demektir.Zaten yanmıyorsa düğme belli ama yanıyorsa %50 şansımız var.Sonra birde düğmeyi kapatma hakkımız varsa(yanıyor farzettim.)2 düğmeden birine basarız.Sönerse o düğme sönmezse düğeridir.(Farkındayım batırdım.)

abi çok erken saatte kalkmışın..olacağı buydu zaten..sen biraz daha uyu bence :mrgreen::p

çizimdeki çocuk(karikatür adı Fırat) ta benim karikatür kahramanım olur..:mrgreen:Yiğit Özgür'ün çizimi..:)

Soruya gelince;
İlk önce 1'e basar biraz bekleriz..Daha sonra 1'i kapatıp 2'yi açarız ama çok daha az bir süre bekleriz ve içeri gireriz..içeri girdiğimizde ışık yanıyorsa zaten cevap 2'dir..Fakat yanmıyorsa lambanın sıcaklığına bakarız...Eğer sıcaksa doğru cevap 1'dir..Çünkü 1'e basıp beklediğimizde lamba eğer yandıysa ısınmıştır..Lamba sıcaksa doğru cevap 1'dir..eğer lamba sıcak değilse doğru cevap 3'tür...

DOğru mu???:queen::queen:

Son düzenleme:
abi çok erken saatte kalkmışın..olacağı buydu zaten..sen biraz daha uyu bence :mrgreen::p

çizimdeki çocuk(karikatür adı Fırat) ta benim karikatür kahramanım olur..:mrgreen:Yiğit Özgür'ün çizimi..:)

Soruya gelince;
İlk önce 1'e basar biraz bekleriz..Daha sonra 1'i kapatıp 2'yi açarız ama çok daha az bir süre bekleriz ve içeri gireriz..içeri girdiğimizde ışık yanıyorsa zaten cevap 2'dir..Fakat yanmıyorsa lambanın sıcaklığına bakarız...Eğer sıcaksa doğru cevap 1'dir..Çünkü 1'e basıp beklediğimizde lamba eğer yandıysa ısınmıştır..Lamba sıcaksa doğru cevap 1'dir..eğer lamba sıcak değilse doğru cevap 3'tür...

DOğru mu???:queen::queen:

:D Doğru bildin,tebrikler.Fıratı bende çok seviyorum o çizimi yaparken kahramanıda onu yapayım dedim:) Pek severek takip ediyorum bende.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:44 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:41 PM ----------

Forumu dolaşıyordum gecenin bi vakti aklıma geldi açtım başlığı sabaha karşı üretici oluyorum ondan heralde :mrgreen:

şimdi dedim lambanın sıcaklıgına bakarak anlarız yazim öle bişi yok hile yapma derler bişi yazmadan cvp lara bakim dedim vala hile yapmışlar :D arkadaşın dediği gibi yanlız anpülün sıcaklıgıyla anlarız içeri girmeden yanıp yanmadıgını

Tr'de her şey mümkün.:mrgreen:Mesela şu anda elektrik santraline 500 m mesafedeyim.Her gece elektrik kesiliyo:D Buna ne demeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar