Bilime destek

Merhaba,
Google ın özelliklerine hizmetlerine göz atarken google insanlara soruyor "bilime katkıda bulunmak istermisiniz" diye. Yahu bir bakalım dedim dünya bilimine nasıl katkıda bulunabilirim diye söylediği şu: bilimsel deneyler (simülasyonlar) yapıp parkinson gibi hastalıklara çözüm bulmak ve hastaları iyileştirmek için senin kullanmadığın zamanlarda bilgisayarınızın işlemcisine ihtiyacım var. Projenin arkasında stantfor üniversitesi var oldukça uzun bir süredir devam ediyor ve birçok başarılı sonuç almışlar milyarlarca deney yapmaya ihtiyaçları var ve milyonlarca bilgisayarı hemde bizler kullandığımızda bizi hiç etkilemeden bir araya getirmeyi başarmışlar.
Hepimiz teknolojinin gelişmesinden ve ucuzlamasından memnuniyet duyuyoruz. İnsanların hastanelerde daha az acı çekmesi daha kolay iyileşmesi hepimizin hoşuna gidiyor ama bunun için hiç bir şey yapmıyoruz (çoğumuz)
Programı kurdum ve denedim oldukça başarılı beni hiç aksatmıyor sadece benim işlemlerim olmadığında CPU u kullanıyor fakat atıl zamanda CPU nun tamamını kullan diye bir ayar var ben bu oranı %80 e çektim aksi taktirde bilgisayarın daha doğrusu CPU nun bana geçmesi kısada olsa biraz zaman alıyor. Zaten önemli olan kısa süre içnde çok kullandırmak değil uzun soluklu bir yardım olmalı (yavaş yürümek sorun değil yeterki süreklilik arzetsin)

Bölgelere göre katılımcı analizinde Türkiye'den sadece bir akaç kişi gözükyor Avrupa ve Amerikeden ise sayılamayacak kadar kişi var (toplamda 1.000.000.000 CPU nun üstünde) afrikada dahi bizden çok insan destek vermiş bilgilerinize
Nereden Nasıl elde edilir:
İlgili web sayfası: http://folding.stanford.edu/
İlgili download sayfası:http://folding.stanford.edu/download.html

Kurduktansonra bahsettiğim küçük ayarıda

Benzer bir programı Dünya Dışı Akıllı Canlı Araması (Search for Extra-Terrestrial Intelligence/SETI) için kurmuş ve uzun zaman kullanmıştım, ama adi Telekom'un kotası yüzünden silmek zorunda kaldım.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
ben kota falan dinlemeden 1999dan beri setideyim
kotayı ne kadar etkiliicek ki seti
bana hiç engel olmuyor

Motosikleti
Su Motoru
Ben ilk kez senden duyuyorum ve benimde Intel LGA 660 ımı kullanabilirler o/c 4.5 mhz :). Sanırım 3 normal kullanıcının açığını kapatır akşam eve gidince halledeceğim ...

MeTaL' Alıntı:
Ben ilk kez senden duyuyorum ve benimde Intel LGA 660 ımı kullanabilirler o/c 4.5 mhz :). Sanırım 3 normal kullanıcının açığını kapatır akşam eve gidince halledeceğim ...
yardımımıda yaparım havamıda atarım diyosun yani:p
metal kurduğuna göre benim kurmama gerek yok:p :queen:

Bir taraftan kaçtane frame imn tamamlandığı ne kadar sürdüğü tahmi olarak ne kadar daha süreceği filan da yazıyor. Aslında hiçbir şey yapmamama rağmen labaratuvarda deney yapıp sonuç elde etmiş gibi oluyor insan :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar