bilgisi olan varmı

slm arkadaşlar yurt dışından motor getirtsem burgman 400 fiyatı orda çok hesaplıysa fiyatını tam öğrenemedim heniz ama diyelimki 4000 euro gümrük vergi vs nekadar tutar prosödürü bilen varmı

Gümrük

Bildiğim kadarıyla sen 10,000 YTL lik motoru 1000 Ytl ye alsan dahi adamların elinde kitap var raiç bedelle ilgili ona göre vergi stopaj vb çıkartıyorlar yani 1000 e alıp 4000 vergi ıvır zıvır ödemek var.Tabi 1000 e almakta mesele. Gerçekten çok karlı alabilecekmisin? nakliyeye vereceğin para? 2000 senesinde böyleydi bi araba getirmiştik ama şimdi durum nedir fazla bilgim yok o yuzden aklını karıştırmayayım. 2. el alacaksan yurtdışı etme parası alabilirsin biz öyle bi para almıştık satın aldığımız ülkeden.

zor iş bence değmez...

gümrükle ilgili öncelikle vergiledirmede baz alınacak fiyatı şu an türkiyede uygulanan burgman 400 kasko fiyatıdır(emin değilim biraz daha düşük olabilir). Normalde bu fiyat üzerinden %18 KDV % 37 ÖTV ve eğer atr belgesi getiremezsen % 6,7 Gümrük vergisi ödersin. Bu vergileri hesaplarken motorun defter bedeli üzerine nakliyeciye ödeyeceğin navlun parasını ve azami motor bedelinin %3 ü kadar sigorta ödeyerek topamlarından vergi matrahı oluşturursun. Ayrıca sadece vergi ödeyerek kurtaramazsın :) bu motorun gümrükte beklediği gün kadar ardiye parası ödeyeceksin. Gümrük işlemleri yapılırken motorun karayolu uygunluk belgesini ve faturasını sanayi bakanlığıın il müdürlüğünden onaylatacaksın. Ayrıca şahsına getirdiğin için garanti muafiyet belgesi alman gerekir. Tüm belge ve vergilerden sonra birde gümrük işlemlerini ve motorun karayolu uygunluk belgelerini çıkaracak muamelecilere vereceğin paradan sonra o motora binermisin bilemem. Benim tavsiyem hiç kasma paşa paşa al burdan bi tane rahatına bak. Yurtdışından eğer Türkiyede varolan bir araçtan bahsetmiyorsak veya temelli dönüş yapan vatandaşlardan değilsek bence hiçbir mantığı yok. Ama yinede sen bilirsin. Eğer inatla getireceğim dersen bana özelden mesaj at gümrük işlemleri için yardımcı olmaya çalışırım...

bu arada az önce belirtmeyi unuttum getireceğin motor sıfır olmalı :cherry:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar