Bilgisayardan anlayanlar bi yardım etsin.

Arkadşalar bana gerekli olan bir dosya indirdim bilgisayarıma sonra açmadan virüstotal.com da taradım içinde 1 adet Trojan.Agent-3389 virüsü buldu programı kursam bilgisayara zarar verirmi?

Trojanların yaptığı senin bilgisayar ile uzak bir bilgisayar/sunucu arasında bilgi alışverişi sağlamaktır.
Çoğu shaware/freeware yazılımda sana reklamlar gösteren bölümler olur. Bu trojanlar ile sağlanır. Bu türde olanlar zararsızdır. Adam sana ücretsiz program kullandırıyor, karşılığında senin internetteki gezdiğin sitelere göre bile reklam gösteriyorlar.
Ama önemli bir kısmı senin banka bilgilerini, muhtelif şifrelerini yürütmek, hatta bilgisayarına zarar vermek içindir.
Örneğin download programı olan Flashget'i kurduğunda bazı antivirüs programları bunda trojan olduğu alarmını verecektir. Oysa zararlı herhangi birşey yoktur. Ancak özellikle bedava dağıtılan kırılmış oyunlar genellikle senin canına okumak içindir.

Bence tedbir olarak o programı kurma. İnternette çoğu şeyi kolay kolay karşılıksız vermezler.

Ahanda, tam da benim imzamda kullandığım söz durumu açıklar bak :mrgreen:

İşten anlamıyosan, yedeklerin yoksa, bişey olursa altından kolay kalkamayacaksan hiç bulaşma.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bazı oyunların crackleri bazı virüs programları tarafından trojan olarak görünüyo.Aslında zarasızlar ama virüs programları crack olduğu için direk virüs damgası vuruyo.Ben sadece iyi bildiğim bir siteden indirdiğim oyun craklerini trojan uyarısı alsam da yüklüyorum.Bunun dışında hiçbir trojanı bilgisayarıma sokmam.Ama çok dikkatli olmak lazım.Eğer harbiden trojansa bilgisayarın anasını ağlatır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne programı olduğunu söylersen daha kesin bilgi alabilirsin.

Fm 03 04 e crack nostalji yaşıyım dedim eski oyunları oynayarak geçen indirdim bunuda türkçesini bulamadım en son bi sitede buldum onuda 1 trojan çıktı işte

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar