Tabiki oynar ama düşük veya orta ayarlarda oynayabilir zaten bir masaüstü performansı o paraya laptop'tan beklememek lazım ki sizde beklemiyorsunuz.Freedos işletim sistemleri, 300 TL donanım farkıyla kendini gösterir.Üretici Win10 almaz atıyorum ram 8 gb olması gerekirken 300 TL rame yatırır olur sana 16 gb peki o kadar fark yaratır mı ? Bence ev kullanıcısına göre çok bir uçurum yoktur.
Gelelim tavsiye ettiğim modele, işlemci ön belleği olsun, ekran kartı olsun sizin bu ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak düzeyde.Bu arada aklınızda olsun amd işlemci asla tavsiye etmiyorum.Ne kadar fiyat-performans alanında kendini bir yerlere getirmiş olsada işlemci alanında her zaman laptopta bir numara intel'dir.
Birinci önerim eğer derseniz ki 3.300 Tl bir bilgisayara veremem, benim için arada ki küçük farklar önemli değil : Aradığınız bilgisayar bu : http://www.vatanbilgisayar.com/hp-15-bs107nt-core-i5-8250u-1-6ghz-8gb-1tb-15-6-2gb-w10-notebook.html#urun-ozellikleri
Derseniz ki arada ki fark önemli, uzun ömürlü, biraz daha hızlı olsun ekran kartı biraz daha iyi olsun o zaman bu : (Ben kesinlikle arada ki farka değeceğini düşünüyorum.Çok muhteşem bir biligisayar ) : https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_lenovo-%C4%B1deapad-320-i5-8250u-8gb-1-tb-2gb-geforce-mx150-windows-10-laptop-1178535.html
Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:25 ----------
Merhaba,
Hem oyun manyağı hemde e-ticaretle uğraşan biri olarak şunu söyleyebilirim;
Bilgisayarın teknik terimlerine yabancıysan önce ekran kartı belleğine odaklanmalısın. 2014-2015 ve sonrasına ait jenerasyonda oyunlar ortalama üstü ekran kartı ister tabi oyun keyfiyle birlikte birazda görsel açıdan tatmin etmesi için. (grafik ayarlarını yükseltmekten bahsediyorum).
Ama benim yüksek grafik ayarı takıntım yok ben oyunu oynarım görüntü kalitesi low-med olsun fark etmez diyorsan onuda birazdan açıklayacağım.
Ekran kartlarında 4 GB veya 8 GB bişeyi ifade etmez önemli olan 'bit' dedikleri veri yolu değeridir. Örn. (4gb 128 bit ekran kartı)
Yani 2gb 256 bit ekran kartı ile 4gb 128 bir ekran kartı ortalama aynı performansı ortaya koyar burada çok dikkat etmek gerekir.
Senin isteğine göre değerlendirecek olursam 2gb 128 bit bir ekran kartı rahatlıkla işini görecektir. (64 bit ekran kartı görürsen koşarak uzaklaş )
Alacağın ürünün özelliklerini detaylı incele 2gb ekran kartı olan uygun bir notebook görürsen önce ekran kartının modeline bak daha sonra o modeli internetten araştırıp kaç bit olduğunu öğren.
Başlı başına iki firma var amd ve nvidia. hangisinin daha iyi olduğu kullanım alanına göre değişir fakat arayüz kolaylığı stabil driver güncellemeleriyle nvidia öncelikli tercihimdir. Sana da tavsiye ederim.
Kısaca özetleyecek olursam seni tatmin edebilecek sistem gereksinimleriyle 2gb 128 bit ekran kartına sahip olan ve fiyat aralığı ona göre olan bir cihaz bakmalısın.
Profilimde iletişim bilgilerim var dilersen daha ayrıntılı bir şekilde yardımcı olabilirim.
Kendine çok iyi bak.
Zaten o fiyata, 256 bit ekran kartında bir laptop bulunması imkansız. Burada bakacağı şey : yeni nesil grafik bellek tipi yani : GDDR5 lenovada ki muhteşem bir grafik kartı mx150