bilginiz varmı

cbr 600rr eksozu cbr 125 e takılırmı acaba bi bilginiz varmı varsa paylaşın
:rendeer:

egzost basınçları tutmayacağı için takmamak daha uygun olur.
yüksek devirde rahat atık gaz çıkışı sağlayacak egzost seçimi yapmak daha iyi olur.
şahsım adına egzostu ile değişiklik yapılmış bir motoru almayı pek istemem. bir motorda aradığım uzun süre kullanmak olduğu için motor ve egzost ile oynanmış bir sistem daha çabuk yıpranacak ve masraf açacağını düşünürüm.
sevenler var yinede orjinalde şaşma derim:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Malesef Benim Bilgim Yok Bu Konuda ::saad::

Ama Bilgisi Olan Arkadaşların

Yardımcı Olacağına Ve İlgileneceğine İnanıyorum :cat::)

Kazasız Sürüşler Dileği İlee :king:

Daha büyük hacimli bir motorun egzosunu takarsan performansta artış olur.
Ancak sesten menun kalmayabilirsin.

Daha büyük hacimli bir motorun egzosunu takarsan performansta artış olur.
Ancak sesten menun kalmayabilirsin.

Pek sanmıyorum, 110hp gücünde bir motora göre tasarlanmış bir egzozu 13hp gücünden bir motora takmak faydadan çok zarar getirecektir.

arkadas motorunu performans içn hazırlıyorsan ilk yapacağın egzost değişikliği olurdu emme, sıkıştırma, patlama ,atma, sıralama bu
gazı dısarı atmayan motor seri olmaz
fakat 125 lik düşük hp bir motora birşey katacağını sanmıyorum ses de tahminlerindeki gibi olmayıp seni hayal kırıklığına itebilir...

bence orjinali bozmak mantıklı değil.
motorunu olduğu gibi kabul et ve bin:queen:

zaten bir motora veya arabaya orjinal olmayan birşey eklendiğinde yada değiştirildiğinde genelde uyumsuzluk olur, yani faydası değil, zararı olur. Bu uyumsuzluğu gidermek için de birtakım parçaların daha değişmesi gerekiyor. Bu da zaten farklı bir konu.:bounce:

Ama yine de şunu söyleyeyim. CBR125 in eksozunun koltuğun altından uzanması çok şık olur bence:cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadasım taksanda ses olarak bir sonuc alamayacaksın.unutma 600 rr 4 silindir. 125r 1 silindir bence hiç oynama orjinaliyle

4 silindirli 117 HP bir motosiklet için tasarlanımış bir egzosun teksilindirli 125cc bir motosiklete takmanın sana bir yarar sağlayacağını sanmıyorum.Kazasız sürüşüler dilerim...

Merhabalar;

4 silindirli ve yüksek cc'li bir motor için tasarlanmış bir egzosun geçirgenliği, 125cc için hazırlanmış bir egzosa göre daha azdır. dolayısıyla, motor özellikle üst devirlerde önemli ölçüde güç kaybeder. Arkadaşların dediği gibi, takmamak daha doğrudur.

peki seste ne gibi ibir deyişiklik olur
cbr600rr motorlarındakine benzermi ses olarak yoksa ses makineden makineden mi kaynaklanıyor

Tek silindirli bir makinede rölantide çalışan bir motor dakikada 1000 Devir çevirir. Bu egsozdan yaklaşık dakikada 250, saniyede 4 patlama sesi duyulacağı anlamına gelir.

600rr, aynı devirde dakikada (4 silindirli oluşundan) 1000 patlama sesi, saniyede ise 16 patlama sesi duyulur.

İster istemez hangi egzos takılırsa takılsın, 4 silindirli bir makinenin sesini elde edemezsiniz. Belki biraz daha boğuk bir ses alınabilir, ancak bu iş için hem para harcamaya, hemde orjinalliği bozmaya değermi, siz karar verin.

Bunu ne yazıkki bilemem, en azından takmadan. Ama sesin artması için çok pahalı bir 600RR egsozuna da gerek yoktur herhalde. Sesin artması için filtre elemanlarının olmadığı bir egsoz takılması gerekir. Orjinal bir 600RR egsozundaki standart yapıda sesin daha tok olacağı kesin. Ama sanırım artmayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar