Bİlgili abilerim yardım ederse çok memnun olurum

Ev arkadaşımla 1 saatten beri süre gelen ateşli bir tartışmamız var birde sizin yorumlarınızı alalım dedim.

Sol şeritten giden bir arabayı motorsiklet sollayabilir mi ? Olası bir kaza anında hangi taraf suçludur ? Hangi suçlarla suçlanır ? Ne tür yaptırımlar uygulanır ?

Bu çok kapsalmlı bir soru. Cevapta öyle olucaktır...

Yol kaç şeritli ? Yola uygun hız limiti ? Soldaki aracın yola/trafiğe oranla seyir hızı ? vs vs vs... Bunlar belirtilmeden bu sorunun cevabı olmaz.

1-Yol 2 şeritli
2-Hız limiti 80 iken 2 tarafta hız ihlalı yapmamıştır

Araba sol şeritten giderken motorsiklet sollamaya çıktığında arabayla bariyer arasında sıkışıp kaza yapmıştır

1-Yol 2 şeritli
2-Hız limiti 80 iken 2 tarafta hız ihlalı yapmamıştır

Araba sol şeritten giderken motorsiklet sollamaya çıktığında arabayla bariyer arasında sıkışıp kaza yapmıştır

Şerit olmadan sollamaya çıkılmaz zaten. Sellektör yapar, yol istersin. Adı üstünde "SOLlama". İyi olmuş derim, motosiklet sürücüsü hatalı...

ARKADAN VURAN SUÇLUDUR,,,

bu adam yandan vuruyor ama :)

arkadan sellektör yaparsın yol verir...baktın gene vermiyor eğer 250cc ve üstü mootrun varsa sağdan sollayıp (sağlayıp :) )yoluna devam edersin.eğer soldan adam yol vermeden sollamaya çalışıyorsa ve kaza olursa motor sürücüsü suçlu.

ASLA ARAÇ SÜRÜCÜSÜ HATALI DİİLDİR.MOTORLARDA TRAFİKTE ARAÇLA EŞİT DEGERDE OLDUGUNDAN MOTORUNDA Bİ ARAÇ BOYU SOLLAMA İMKANI VARDIR KANUNLARIMIZA GÖRE.BUDA DEMEK OLUYOKİ MOTOSİKLETLE GÖZÜNÜN KESTİGİ HER ARAYA GİRDİGİNDE ŞERİT İHLALİ KAPSAMINDA KAZAYA SEBEP VERİP TRAFIKTE TEHLIKELI KULLANIM KAVRAMLARINDAN CEZA YEMEKLE BİRLİKTE ALDIGIN VE VERDIGIN HASARLA KALAKALIRSIN.

Solda araba varsa motosikletliden once sollamaya çıkmıs demekki
Sollamaya cıkmıs arabayı sollamaya calısmak ne kadar dogrudur arkasından biraz mesafe bırakıp sollamasını bitirir sola gecer gecmiyorsa korna calinir selektor yapilir bariyerlerle kumar oynanırmı :)

ASLA ARAÇ SÜRÜCÜSÜ HATALI DİİLDİR.MOTORLARDA TRAFİKTE ARAÇLA EŞİT DEGERDE OLDUGUNDAN MOTORUNDA Bİ ARAÇ BOYU SOLLAMA İMKANI VARDIR KANUNLARIMIZA GÖRE.BUDA DEMEK OLUYOKİ MOTOSİKLETLE GÖZÜNÜN KESTİGİ HER ARAYA GİRDİGİNDE ŞERİT İHLALİ KAPSAMINDA KAZAYA SEBEP VERİP TRAFIKTE TEHLIKELI KULLANIM KAVRAMLARINDAN CEZA YEMEKLE BİRLİKTE ALDIGIN VE VERDIGIN HASARLA KALAKALIRSIN.

aynen öyle birebir de yaşadım arkadan vurmasına rağmen %100 hatalı çıktım.

Bu konunun tartışacak neyi var anlamadım.
Cevap gayet basit ve net.
Araç sol şeritte zaten neyin sollaması bu ?
Tabiki motor sürücüsü suçlu.
Ayrıca araç sürücüsünüde tehlikeye atmış oluyor.

İyide o araç sol şeritte niye seyir ediyor.
Araç sürücüsü zaten başlı başına trafik kurallarını ihlal ediyor.
Onun üstüne motor sürücüsüde ayrı ihlal ediyor.
İkiside ceza alır gibime geliyor..

Peki ben bi soru sorcam
* E6 ' da sol şeritte giderken önde ki araca selektör yapıyorum adam sağ şeride geçmiyor ortalıyor iki şeridi öyle devam ediyor. olası bir kazada kim hatalı peki ?

Motosiklet diğer araçlara göre ufak diye her deliğe burnunu sokmamalı ve kanunende sokamaz!!!! mantıklı düşünün diyelim ki araç sürücüsü acemi yeni ehliyet almış kelle koltukta gidiyor siz arkadan geliyorsunuz aracın yanına sokuldunuz motosikletinizde sesli egzoz var araç sürücüsü şaşırdı ansızın üstünüze kırdı....

Sonuç arabada kaporta hasarı sizde geri dönüşü olmayan ÖLÜM... diyelim şanslısınız giyotin bariyerlerden kurtuldunuz game over olmadınız diyelim madalyonun öbür yüzünde ağır sakatlanmalar felç vs.vs.bunlar var düşünmesi anlatması bile kötü.

o yüzden motosiklet kullanırken araç sürücülerine karşı paranoyak davranmak zorundayız ki Allah ömür verdikçe gazlamaya devam edebilelim.

Allah hepimizi kazandan beladan korusun...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar