arkadaşlar honda bali sj-100 motorum var 2 zamanlı ayrı yağ haznesi var koltugun altında oraya yag koyuyorum ayrıca benzin deposuna yağ koymam gereklimi hani şimdi bu 2 zamanlıya ondan soruyorum birde motorda rolantide çalışırken vibrasyon var 3. ise çiğ benzin attıgından şüphe diyorum sizce neden çiğ benzin atar biraz geziyorum benzin göstergesi bir diş düşüyor sizce normalmi yorumlarınızı cok acil bekliyorum
Benzin'e extra yağ koymayacaksın! yağ haznesi var ise.
esasen istemez yag pompasındaki yagı eksik etme yeter ama bazen ayda yılda bir benzin aldığında benzin deposunada bir kaç damla yag atarsan faydası olur kalbüratörü de yaglar zararı dokunmaz iki zamanlı tek silindirli motor yüksek bir tork a sahip onun için vibrasyon cok fazla olabiliyor bu normal malesef çiğ benzin atmasıda ara sıra biniyorsan motor soguk iken atmasıda normal bence ısınınca düzelir ama yine de bujiyi bir kontrol et veya yenisiyle değiştir
Kızacaksınız ama:
Allah aşkına böyle saçma sapan yorumlara bir son verelim

r:lütfen diyorum.
Açın bakalım hangi 2 zamanlı kendi yağ karaşımını yapan motorun kullanma kılavuzunda benzer birşey yazıyor:silent:bilmiyorsanız karışmayın kardeşim.
illaki hasarlatacaksınız insanlara zor zar aldıkları araçlarını:salut:
iki zamanlı bir motorun yağ pomoası nasıl çalışır bir tariflermisin rica etsem...depoya ayda ya da yılda bir damlattığın yağ ilaç niyetinemi olacak ne...
Bazen ayda yılda bir şeklinde bir tarifle bir kek pişirirmisin:salut:ne saçma ve nekadar absürd bir yardım / yorum bu anlamış değilim.
Pesssss doğrusu:bounce: