"Sürücülük, kadınların sonradan giriştiği ya da onlara atfedilmemiş bir iş." bu cümleyi psikoloji eğitimi alan bir forum üyesi kuruyorsa biz ne yapalım o vakit? elbette sürücülük erkekler için üretilmiş ve onlara atfedilmiş ilahi bir görevdir mutlaka kesin yani
olayı kadınlar araç sürermi süremezmiye getirmek doğru değil. kadınlarda araç sürebilir tabiki , çok iyi sürenleri de vardır ama çok azdır sayıları. Kendi gözlemlediğim bi kaç örnek vereyim.
1- sürücü kursu sınavlarında görev alıyorum sürekli. direksiyon sınavlarında erkeklerin başarı oranı %80lerde sayılır, bayanlarda %30 u geçmez. Bu erkek ve bayanların direksiyon hakimiyetlerini ortaya koyan en büyük resmi kriterlerden birisi bence. Sonuçta bayan ve erkeklere aynı parkuru yapıyorlar. başarı oranları ortada.
2- kadın sürücüler ciddi mana da park yapamazlar, dar olan yerlere girmeye cesaret edemezler , 2 araç geri geri park yapabilen kadın görmedim ben daha trafikte. yan aynaları kapalı giden bayan sürücü çok gördüm. Hatta kırmızı ışıkta inip bizzat aynasını benim açtığım 2 bayan sürücü oldu. Normalde her işini düşünerek adım adım tasarlayarak yapan kadın 3 hamlede araç parkı nasıl yapamıyor kafam basmıyor.
Bu örnekler kadınların araç süremeyeceği anlamına gelmiyor tabiki ama ortada görünende bariz bi durum var. Bu konuda erkekler kadar başarılı değiller. Mesela erkeklerde çocuk bakma konusunda kadınlar kadar başarılı olamazlar zaten bunu da savunmazlar bizde kadınlar kadar çocuk bakabiliriz diye. Şunuda eklemek istiyorum bayanlar trafik kurallarında daha dikkatli ve uymaya özen gösteriyorlar erkeklere göre.