Bilek agrisi

Merhaba;

Sehir ici dur-kalklarda sizinde bilek kemiklerinizde ayri oluyor mu? Oturus pozisyonum mi yanlis, one mi cok agirlik veriyorum yoksa elciklerim mi cok sert anlayamadim. Uzun yolda bir sikinti yok iken sehir ici ise gidis gelislerimde bazen yolu uzatip dolasarak gidiyorum eve, agri oluyor.

Konu hakkinda bilgisi olan, cozum bulan yardimci olursa sevinirim.

Kazasiz yolculuklar.

Depo'yu bacaklarinla tut ağırlığının kollarına verme rahat bırak

kolları gevsek bırak sert ve kasarak tutuyosun tabı kollar gevsek olmalı aynı sorun bendede oluyordu bı arkdasım onerdı o gun bugundur kollarımda agrı sancı yok maşallah

ayaklarını peglerin üstüne ayak uçların dışarı bakacak şekilde koymazsan dizlerin ile depoyu rahatlıkla sıkıştıra bilirsin.
Depoyu dizlerin ile sıkı tutarsan direksiyona baskı yapmaz dirseklerin yukarıda değil aşağıda kalabilir.
Dirseklerin aşağıda olursa ellerin sıkı olmaz, bileklerin ağrımaz.

Ben de sistem böyle çalışıyor.
Belki sende de işe yarar.

Dostum tam tersi, ayak uclarin ile peg e basmazsan dizlerinle tam tutamazsin depoyu ozellikle cbr larda ayak ucu ile basilip depo tam kavranir gidon tuy gibi tutulir , demekki arkadas cok kasiyor kendini ayrica dirseklerde kirik olacak..

Bilek ağrısı ben de yaşıyorum. Sorun acemilikten kaynaklanıyor bende, trafikte özellikle araladan geçerken tedirginlikle çok sıkıyorum gidonu. Akşam eve gelince bilekler pert tabi ki. Çözüm arkadaşların da dediği gibi depouyu dizlerle sıkmak ve gidonu rahat bir şekilde tutmak. Pratikte tabi olmuyor ne yazık ki, biraz tecrübeyle düzelir diye düşünüyorum.

Merhaba,

İlk defa motor sürmeye başladığımda ve yaklaşık bir aylık süreçte yaşadığım sorunlardan biri kesinlikle bilek ağrısıydı .. Daha sonrasında bende araştırmaya başladım,nerede yanlış yapıyorum diye,kesinlikle oturuş pozisyonunuz ve o anki fiziksel görüntünüzün yanlış olduğu ile alakalı bir durum..Motor sürücüsü , doğru pozisyonda sürüşünü gerçekleştirirken bilek ağrısı yaşamaz.

Büyük ihtimalle elcikleri sıkıyor olabilirsiniz, dirsekleriniz aşağıda olmalıdır.

bileklerinize yüklenmeden biraz kendinizi geri atarak kullanın.2 yıllık skuter deneyiminden vitesliye geçince bende de olmustu.olayı kavrayınca geçiyor ;)

Benim de avuçlarımın içi ağrıyor sağolsun apache ayazda kalmış it gibi titrediği için her yanım sızlıyor :mrgreen:

genelde ağrı nedenleri arkadaşların dediği gibi ama bende de ara ara oluyor..

Bi başka nedeni bence aşırı bozuk olan yollarda gidonun kontrolünü kaybetmemek için ekstra sıkmaktan kaynaklı..

Aea videoları ve Rahmi Barutçu bi videsunda oturuş pozisyonunu anlatmıştı onlarıda bir izlemelisin

Önce alt tarafı halletmelisin :) peglere olması ger3ktiği gibi basmassan depoyu kavramak çok zor oluyor ayak uçları ile pege basarken ( ayak uçları ileriye bakıyor ) topuklarlada şaseyi kavrayıp sabitlemeyi alışkanlık haline getirmelisin zaten böyle olunca dizler depoyu kendiliginden kavrıyor :) depoylada aranda bir yumruk kadar boşluk dirsekler yere paralel işlem tamam :)

ayaklarını peglerin üstüne ayak uçların dışarı bakacak şekilde koymazsan dizlerin ile depoyu rahatlıkla sıkıştıra bilirsin.
Depoyu dizlerin ile sıkı tutarsan direksiyona baskı yapmaz dirseklerin yukarıda değil aşağıda kalabilir.
Dirseklerin aşağıda olursa ellerin sıkı olmaz, bileklerin ağrımaz.

Ben de sistem böyle çalışıyor.
Belki sende de işe yarar.

Ayak uçları dışa bakacak şekilde koymazsan cümlesini okuyunca gözümde canlandı; Apaçi dediğimiz kardeşlerimizi görüyorum, ayak uçları yere ve yanlara açık vaziyette gelirlerken karşıdan, o kadar çirkin bir görüntü oluşuyor ki neredeyse motordan soğuyacağım. Neden o şekilde kullanıyorlar acaba?

Ben skutere alışkın olduğum için, vitesli motorda otururken bacaklarımla kavramakta zorlanıyorum ve bileklerim ağrıyor. Bunu bir alışkanlık haline getirmek ve gidona yüklenmemek gerek diye bir kanıya varmıştım.

Stomp grip yani depo yanı tutacağı kullan. Bu depo yanı tutacakları da bildiğin halı kaldırmaz denen şeyden. Fiyatlarına baktım aşırı pahalı. Kafamda sticker üzerine halı kaldırmazı sabitleyip depoya göre kesmek fikri var :pl:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar