bıktırdılar:(

napçam bilmiyom ne zaman babama motorun konusunu açsam ''tehlikeli, sakat , alcaksan araba alırız motor olmaz anneme açsam '' ömrün boyunca sakat kalırsın çok tehlikeli _ motor sürjem '' bi kaza yaptımı tekerlekli sandelyeyi sürersin '' herkes karşı motor kullanmama arzularımı yarım bırakıyolar diycek bişeyde bulamıyom partam olduğu halde hayallerimdeki motoru alamıyorum :(

Allah kolaylık versin kardeş. Ama yılma azimkar ol. Yoksa elde edemiosun ;)..

Hiç üşenme git habersiz Ehliyetini Çıkar!
Sonra bas parayı Git motorunuda al!

Elbet karşı çıkacaklardır, bi dünya problem çıkacaktır evde...
Ama İstediğin şeyleri yapamadıktan sonra hayatın ne tadı var.
elinde sonunda alışacaklardır..
Koruma elbiselerinide tam Giy , Maksat güvenleri artsın..

Eğer ki paran warsa ilk olarak almak istediğin motoru seç...Daha sonrasında git bir motosiklet maazasına paranın olduğunu göze alarak.mont-dizlik-kask vs. korumalarını al...Ama her hafta bir tanesini getir eve arkadasında falan bırak geri kalanını...Burunlarına sok her fırsatta...Hatta Ayşe Şule Bilgiç'in yazılarında okumuştum sanırım.O yapmış.Onları giyip evde motor sürüyormuş gibi yapıp dolanıyormuşş...Bunu da yapabilirsin.Yane yawas yawas kendileri bir motorun geleceğine bilinçaltına yerleştirmeye başlasınlar.Git ehliyetini al bir yandan da...Bir gün pat die de çıkar karşılarına motoru..Hemen bir pratik eğitime katıl ki işin ciddiyetini anlasınlar...Full koruma dolaş hiç eksik etme ciddi bir motorcu olduğunu anlasınlar.Bu işe gönül vererek yaptığını anlasınlar...

Başarılar diliyorum...

valla işin zor hocam babamda motor almamı istemiyodu ki kendisi motor sahibi olduğu halde ben bildiğimi yaptım gittim aldım makimamı bir hafta konuşmadı soora motorun hayırlı olsun kazasız belasız sür dedi olay budur - MOTOR AŞKINA GEM VURMA -

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bizdede o sorun vardı zamana bıraktım çok üzerine düşmedim biraz duygu sömürüsü yaptım olay bitti çok şükür inşl seninde öyle olur kardeşim inşl motonu alırsın

Ya banada diyolar bende diyorum arabada tehlikeli ne farkı varki.Ölürsen 2sindede ölüyosun.Yani araba süren hiçmi sakat kalmaz anlamıyorum.GEcen kaza olmus gazetede yazıyor birisi hayatını kaybetmiş annem diyor bak motoru unut bende yanındaki araba kazasını gosterdim ne farkederki dedim 2 side aynı biraz şey oldu:)

Koruma giysilerini tam giy. Onların güveni artar (Gerçi bazıları daha da korkuyor ama olsun) ama en önemlisi senin güvenliğin artsın.

Bir de motor kazalarında ölüm, sakatlık ve yaralanma oranı daha fazladır (Emniyet kemeri kullanılmasa bile). Senin diyeceğin şu: "Motor daha riskli ama ben tam güvenli kullanacağım. Yorgun veya konsantrasyonum dağınıkken sürmeyeceğim." ki bunlar gerçekten önemli noktalar zaten.

aga ben yerinde olsam kimseyi takmas alırdm motoru..Çünkü motordan asla wazgeçemessin ... :(

Allah kolaylık versın ne dıyım bu arada kac yasındasın?

Paran varsa, ehliyetinde varsa git al kendine uygun olan motoru. Dünyaya bir daha gelmeyeceksin ya.

Allah yardımcın olsun.
Ülkemizde malesef aileler çocuklarını koruduklarını zannederek, gerekli eğitimi vermek yerine direkt olarak yasaklama yoluna gidiyorlar.
bu tüm gençlere örnek olmalı. hiç olmazsa sizler kendi çocuklarınıza aynı şekilde davranmazsınız.
Aslında ailelerce yapılması gereken motosiklet kullanmanın tüm sakıncalarını açıklamak, ardından gerekli önlemleri almak, sonrada kararı çocuklara bırakmaktır.
herkes çok iyi biliyorki ülkemizde motosiklete varıncaya kadar sokakta dolaşmak bile tehlikeli. En yakın örnek Bayram tatiliydi. 3 günlük bayram için 5 gün tatil yapıldı ve bazı gazetelere göre 97 bazılarına göre 105 ölü. bu, gün başına yaklaşık 22 ölümlü kaza demek. bu ülkede şimdi kim diyebilir ki otomobil motosiklete göre daha emniyetli.
bunun yanında yine bayram süresince katiller ellerini kollarını sallıya sallıya 7 kişiyi öldürüyor. şimdi kim diyebilir bu ülkenin sokaklarında dolaşmak motosiklet kullanmaktan daha emniyetli.
birde piknik kıyafetiyle motosiklet binenler var. ehiyet yok, plaka yok, koruyucu mont pantolon ve bottan vaz geçtik, kafalarda kask yok. ondan da vazgeçtik, güneç geçmesin diye kafana bir kep tak o da yok. şimdi ehliyetsiz, kasksız motora binip sonrada asfaltta pestili çıkanları görünce kabahat motorda oluyor doğal olarak. esas suçlu buna engel olamayan, olması gerekip te olamayan trafikçilerde.
Bayramda Manisa'daydım iki gün içinde yüzden fazla motosiklet gördüm şehir içinde. bir tanesinin kafasında kask yoktu. gidişte ve dönüşte bir o kadar motosiklet gördüm yollarda. kafasında kask olanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bir trafik polisi de durdurup hop hemşerim bu ülkenin yasalarına göre motosiklet kullanırken kask takman gerekir diye çevirmiyor. Şimdi kasksız motor kullanmak Manisa'da serbest Ankara'da yasak mı? ya da manisa yolları düşünce insanları koruyor mu?
sonrada kaza olunca vay başın sağolsun demeler. Aileler bu kasksızların ve başka nedenlerle ortaya çıkan kazaları görünce tırsıyorlar doğal olarak.

@ SU SİLAHI ...

SU SİLAHI ÇOK DOĞRU DEMİŞ.. git aL kendine bi motor kardeşim...

Takma kimseyi ...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
valla bende gizli almıştım..Şöle babamdan dudakaltı peah sesi gibi hayırlı olsun çıktı yaaa........Dayak atsaydı daha iyiydi....

of ya almaya karar verdim gitçem gizli alcam annamle babam öle bi laf sokyuolarki gelde altından kalak ben 18 yaşımdayım tam motordan konu açıcam haberlerde tak '' 16 yaşındaki motor sürücüsü sren serengilin annesine çarptı !! annamde hemen bak görüyonmu bak :D ne derlerse desinler alıcam param var 5 6 milyar ya ikinci el yamaha dt yada xl 200 satıcı var pazar gübü konuşcam

Git cbr125 al o zaman nedense ailelerin gözüne şirin görünüyor. Benimkiler korkuyoruz diyordu , şimdi ailecek biniyoruz :mrgreen:

Paran varsa önce ehliyetini sonra motorunu almaya çalış...bu işler böyle..bana bişey diyen yok(bişey diyecek kimse yok)korumalarını tam giyin,zorla alıkoyacak halleri yok...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar