Allah yardımcın olsun.
Ülkemizde malesef aileler çocuklarını koruduklarını zannederek, gerekli eğitimi vermek yerine direkt olarak yasaklama yoluna gidiyorlar.
bu tüm gençlere örnek olmalı. hiç olmazsa sizler kendi çocuklarınıza aynı şekilde davranmazsınız.
Aslında ailelerce yapılması gereken motosiklet kullanmanın tüm sakıncalarını açıklamak, ardından gerekli önlemleri almak, sonrada kararı çocuklara bırakmaktır.
herkes çok iyi biliyorki ülkemizde motosiklete varıncaya kadar sokakta dolaşmak bile tehlikeli. En yakın örnek Bayram tatiliydi. 3 günlük bayram için 5 gün tatil yapıldı ve bazı gazetelere göre 97 bazılarına göre 105 ölü. bu, gün başına yaklaşık 22 ölümlü kaza demek. bu ülkede şimdi kim diyebilir ki otomobil motosiklete göre daha emniyetli.
bunun yanında yine bayram süresince katiller ellerini kollarını sallıya sallıya 7 kişiyi öldürüyor. şimdi kim diyebilir bu ülkenin sokaklarında dolaşmak motosiklet kullanmaktan daha emniyetli.
birde piknik kıyafetiyle motosiklet binenler var. ehiyet yok, plaka yok, koruyucu mont pantolon ve bottan vaz geçtik, kafalarda kask yok. ondan da vazgeçtik, güneç geçmesin diye kafana bir kep tak o da yok. şimdi ehliyetsiz, kasksız motora binip sonrada asfaltta pestili çıkanları görünce kabahat motorda oluyor doğal olarak. esas suçlu buna engel olamayan, olması gerekip te olamayan trafikçilerde.
Bayramda Manisa'daydım iki gün içinde yüzden fazla motosiklet gördüm şehir içinde. bir tanesinin kafasında kask yoktu. gidişte ve dönüşte bir o kadar motosiklet gördüm yollarda. kafasında kask olanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bir trafik polisi de durdurup hop hemşerim bu ülkenin yasalarına göre motosiklet kullanırken kask takman gerekir diye çevirmiyor. Şimdi kasksız motor kullanmak Manisa'da serbest Ankara'da yasak mı? ya da manisa yolları düşünce insanları koruyor mu?
sonrada kaza olunca vay başın sağolsun demeler. Aileler bu kasksızların ve başka nedenlerle ortaya çıkan kazaları görünce tırsıyorlar doğal olarak.