bıçkı yağı(motorlu testere zincir yağı)

Merhaba arkadaşlar, birçoğunuz zincir yağı ile ilgili bir konu açtınız ve bu konudan bahsettiniz. Ancak merak ettiğim bir yağ var, o da bıçkı yağı. motorlu testerelerin zincirini yağlamak için kullanılır. Bu yağ çok yapışkandır ve metali serin tutar. Zincir yağı araştırması için izlediğim bir YouTube videosunun yorumlarında bunu ölümüne savunan bir grupla karşılaşınca denemek için bir tane sipariş ettim. Daha önce deneyen varsa lütfen paylaşsın da biz de bilgilenelim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bıçkı yağları ya da motorlu testere zincir yağları 90 numara dediğimiz dişli yağlarına benzer fakat genelde daha düşük kalitede yağlardır. Motorlu testereyi çalıştırıp ardından kesime başlayınca sürekli zinciri(bıçkıyı) yağlayan bir sistem vardır. Otomatik zincir yağlama sistemleri gibi bir düzenek düşünün. Kesim esnasında zincirin daha rahat dönmesini ve sürtünmeden dolayı aşırı ısınıp zincirin yanmasını engeller. Dolayısıyla 2 depo benzin bitirince bir depo da bıçkı yağı biter. Yani öyle çok yapışkan uzun ömürlü süper koruyucu bir özelliği yoktur. Nereden biliyorsun Hocam dersen 20 yıldır bağda bahçede motorlu testere kullanırım.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Testere zincir yağı olarak genelde yanık eski yağları koyarız, zincire püskürtüyor çok hızlı şekilde bitiriyor o yağı, motosiklet zincirine bir sefer sıkıp uzun süre kullanıyoruz uygun olacağını sanmıyorum.

Motul'un zincir yağı var bizde, acayip yapışkan bir şey, güzel de yağlıyor. Bir süredir bunu kullanıyorum. Testere yağı çok daha farklı bir malzeme.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
dün bir duayen abimizle hatta amcamızla tanıştım. 140 numara şanzıman/ dişli yağı dedi, deneyeceğim

Motosikleti
XV250 - FZ6
iki zamanlı motor yağı kullanıyorum ben, sorunsuz çalışıyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kimse denemedi mi daha? :unsure:
dalin-50-ml-z.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar