Şimdi bu yazıları okuduğumda genç arkadaşların yazmış olmasını ve olgun abilerinin onlara bu konuda sakin olmaları ve başka çözümler olduğunu anlatmaları gerektiğini umarak okumaya başlıyorum.
Ama maalesef görüyorum ki bırakın sükûnete davet etmeyi marka model verenler bile çıkmış.
Arkadaşlar, abiler, kardeşler.... Akşam eve sevdiklerinizin yanına sağ salim dönmek amacımız, abuk sabuk insanlar uğraşmak veya başımızı belaya sokmak değil. Senin biber gazı sıktığın adam da psikopat çıkıp silah çekerse? Veya arabayı üzerine sürüp ezerse?
Emniyet şeridi bizlere de yasak bunu bir kere kafamıza yazalım. Gelip sıkıştırdı mı kardeşim, korna selektör mü yapıyor?
Eğer yol verebiliyorsanız bırakın geçsin, yok eğer önünüz müsait değilse sol elinizi kaldırıp bir saniye anlamında bir işaret yapıp müsaade isteyin (ilk fırsatta yol vereceğinizi anlasın), sonra da ilk fırsatta verin yolu gitsin.
Ne gerek var, biber gazlarına, kavgaya dövüşe. Zaten bir tanesi çıkmış terörist diyor sizde iyice ekmeğine yağ sürün adamın.
İnanın bana yol isteyip sizi sıkıştıran birinden yol verene kadar geçecek bir kaç saniye için elinizi kaldırıp müsaade istediğinizde kesinlikle müsaade edecektir. Ve geçerken de selam verecektir. Böyle olmasa bile bırakın geçsin gitsin, siz yol vermeyerek veya hırsla davranarak riski neden çoğaltıyorsunuz?
Diğer taraftan köpek meselesine gelince, çok fazla köy yolu, dağ, taş v.s. gezdim. Yay olarak ta motosiklet ile de. Yaya iseniz ve köpeğin sahip çıkmak zorunda olduğu bir sürü yoksa sadece havlar gelip size bir şey yapmaz. Diğer taraftan motosikletler hareket ediyor olmaları nedeni ile onlara çok cazip geldiğinden peşine koşmaları havlamaları oyun gibi. Size doğru koşan bir köpek varsa, veya ileride gördünüz hazırlanıyor peşinize koşmaya hızınızı düşürün yanına yaklaşana kadar yanına gelince de gazınızı biraz açın bu onu şaşırtacak ve peşinize gelemeyecektir. Zaten insanlık dışı muamelelere maruz kalan bu canlılara bir de biber gazı v.s. gibi abuk sabuk kimyasallarla zarar vermeyin. Polis yapınca kızıyorsunuz ya? Sizde yapmayın.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"