Bi fikri olan varmı ?

Merhabalar arkadaşlar benim motor geçen hafta bobin yakmıştı şu bujiye elektrik veren parça parçanın aynısını bulamadık ama yeni bir bobin aldım eskiside tek giriş ve gövdeden motora baglanıyodu saseyi motordan alıyodu sanırım şimdi yeni aldımda da tek girişvar ama sorun su ki elektrik gelen kabloyu soketin takıldıgı yere ve digerinide vidayla beraber (bobinin içinden gecirerek) motora vidalıyorum marş basmıyo elektrik geleni motora vidaladıgım vidaya takıyorum digerini boşta bırakıyorum marş ceviriyo ama ateşleme gelmiyo yanı sanırım elektrık gelen kablı motordan şase alması gerekiyo şimdi ben neyi nereye takmalıyım parça şu

http://www.rialli.com/urunler/motor...2586__rialli-indiksiyon-bobini-ybragk-ms2197/

Hangisine elektrik hangisi şase yada daha farklı bişimi yapmalıyım başka yerden kablo flan mı cekicez yardımlarınızı bekliyorum hafta sonu tüm motorcular kapalı ve yapamazsam sıyırıcam 1 haftadır motora binemiyorum

Bi fikriolan yokmu arkadaşlar kafayı yiyicem ugrasmktan hngisi elektrik hangısı şase yada daha farklı bişeymı yapcaz??

merhaba arkadaşım ,almış oldugun bobıne göre konusuyorum sadece kullanmıs oldugun motorun marka ve modelını bılmıyorum;
öncelıkle bobının sağ ve solunda olmak uzere bakarsan ıkı tane kulakçık var, bunların ıcınden metal vıdalar sayesınde şaseye baglanır,motorun elektrık tesısatından gelen tek soket olmak uzere kablo vardır buda bobın uzerındekı tek fişe girer ve motor ateşelemeyı sağlar normal şartlarda ,şayetki bu sekılde denedıgınde ateşleme yok ise beyin yada ateşleme manyetosuna bakılması gerekli,

dene bakalım ne değişicek burdan yardımcı olurum sana az çok.

Aslinda atesleme bobini hayli basittir , bir ucu aku yonunden gelir cikis ise buji kablosu istikametine gider. Ama tam ne istedigini anlamadim. Resim ceker isen kendi motorunun ustunde. Belki daha saglikli bilgi verebilirim.

merhaba arkadaşım ,almış oldugun bobıne göre konusuyorum sadece kullanmıs oldugun motorun marka ve modelını bılmıyorum;
öncelıkle bobının sağ ve solunda olmak uzere bakarsan ıkı tane kulakçık var, bunların ıcınden metal vıdalar sayesınde şaseye baglanır,motorun elektrık tesısatından gelen tek soket olmak uzere kablo vardır buda bobın uzerındekı tek fişe girer ve motor ateşelemeyı sağlar normal şartlarda ,şayetki bu sekılde denedıgınde ateşleme yok ise beyin yada ateşleme manyetosuna bakılması gerekli,

dene bakalım ne değişicek burdan yardımcı olurum sana az çok.

Dostum çok sagol bir sorum daha olacak bu bobindeki tek fie elektrik gelen kabloyu takıyoruz dımı şaseyi motordan veriyoruz yanı ama benim eski bobinde bir ucu bobine digeri ise motora monte ettigimiz vidaya sarılıydı yani diğer kabloyu ıptal mi edicez elektrik geleni takıp yola devam?

ewet aynen oyle ,2 tane kablo var ıse bırısı şase olaak diğeri ise ana bobın elektrıgı olarak kullanıcaksın ,şayet kablo tek ise ozaman da elektrık olarak kullanıcaksın ,eskı bobınde ayaklarında kulakları metal ıse dedıgım gıbı olucak aynen degılse 2 kabloyu bırden kullanıcaksın bırı elektrık bırısı şase :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar