beyşehir anamas dağlarına merhaba dedik

bir ay önceden bir arkadaşımın osman 14 temmuzu işaretle beyşehir anamas dağlarına gidiyoruz demesiyle,iki yıldır hayalini kurduğum ama gidemediğim oralara gitmek için,bir arkadaşımı konyadan ikisinide bozkırdan beyşehirde buluşmak üzere ayartarak o cumartesi kendimi alarak apa barajından başlamak kaydıyla yola çıktık.vira bismillah
muslu1.jpg

konyadan yüz km uzaktaki beyşehire doğru
muslu2.jpg

ve beyşehirde arkadaşlarla buluşma,adalar turu yapan yatlarla gölü izleme seansı
muslu3.jpg

muslu4.jpg

muslu5.jpg

muslu6.jpg

bazkırdan gelen ramazan ve yakubun demir eşşeği
muslu7.jpg

buda konyadan bana katılan ihtiyar kurt mustafa abimin demir eşşeği
muslu8.jpg

birkaç yol tarifi olarak yaşildağ dumanlı istikametine doğru otuzbeş km yol
ve sonradan öğreneceğimiz leylekler vadisinde mola.aman allahım biz gelince kaçtılar ama elli altmış kadar leylek bir aradaydı,şimdi çoğu havada
muslu9.jpg

biz buraya eşşekler vadisi dedik leylek kadarda eşşek vardı
muslu10.jpg

muslu11.jpg

muslu12.jpg

dumanlı yolu tahminim gibi bulut dumanı değil mıcırlı yoldan kalkan toz dumanmış zor geçtik
biara arkadan gelen arkadaşlar yanlış yola sapmış epey bekledim geri döndüm ormanda kaybolmuşlar dolanırlarken buldum
muslu13.jpg

ve 2950 rakım olan anamasın ikibinli eteklerinde sabahtan jiple gelen osman yılmaz ,beyşehirden gelen yeni tanışacağımız sanaldan iki dost ve manavgattan tüplü motosıkletle gelen bir ağabeyle hoşbeş edip çadırları kurup ateşi harlıyoruz
muslu14.jpg

muslu15.jpg

muslu16.jpg

muslu17.jpg

havası suyu bir başka olan burada kekikler okadar büyükki biçmek için kosa getirmek lazımmış
muslu18.jpg

evet burası muslu kampı.hani derlerya saklı cennet
muslu19.jpg

bizim sinemacı mustafa abi motorundan kamera pillerini şarj ediyor
muslu20.jpg

daha sonra tüplü motosikleti iyice bir inceliyor
muslu21.jpg

abimiz bu motosıkletle( 1150 cc )avrupa turu yapmış 8000 km de 750 lira yakmış
çok beğeni ve tebrikler almış.bizdende tebrikler
muslu22.jpg

muslu23.jpg

kamp atşi bedenden çok ruhumuzu ısıttı desem yalan olmaz.
muslu24.jpg

açlığa dayanamayan ramo parmak sucuğu ekmeksiz götürdü
muslu25.jpg

muslu26.jpg

muslu27.jpg

muslu29.jpg

saat 03 gibi yattık sabah 06 gibi uykumuzu almışız.etraf uyurken biraz fotoğraf çektik
muslu31.jpg

muslu32.jpg

buraları fena beğendim beyaw
muslu33.jpg

çadırın gölgesinde biraz oğlum bakgiiit oyunu oynadık
muslu34.jpg

muslu35.jpg

sabah kahvaltısı.eh motorcunun derdi yakıt zevki sucukmuş
muslu36.jpg

muslu37.jpg

muslu38.jpg

beyşehirden gelen arkadaşlarla daha yukarı zirveye yakın bir yerlere çıkmaya karar veriyoruz
muslu39.jpg

muslu40.jpg

ve işte muslu kampı tepeden.oksijen deposu maaşallah
muslu41.jpg

birkaç hatıra fotoğrafı.napalım iki teker üstünde dağlardayız ölürüz mölürüz filan
muslu42.jpg

muslu43.jpg

eyvah eyvah arkadaş motoru yatırdı galiba.şükür bişey olmadı
muslu44.jpg

muslu45.jpg

ve tekrar kekik toplama gezme temiz hava soluma vs
muslu46.jpg

muslu47.jpg

muslu48.jpg

muslu49.jpg

muslu50.jpg

osman yılmaz arkadaşımızın yahu üç öğün kekikmi yiyecez esprisiyle kekik toplamaya son verdik
muslu51.jpg

muslu52.jpg

muslu53.jpg

çoktandır sadece hayvanat bahçesinde gördüğümüz mısırgalar zirvede
muslu54.jpg

muslu55.jpg

muslu56.jpg

geri dönüyoruz daha beyşehirde gezeceğiz
muslu57.jpg

beyşehirli arkaşlarımız okay ve onur toltaydan başka bir gezide beraber olmak sözü ile yol tarifi alıp ayrılıyoruz
muslu58.jpg

muslu59.jpg

muslu60.jpg

muslu61.jpg

anamas dağı arkamda kaldı.neden anama.zamanında bir kadın oğlunu hırsızlığa alıştırmış hep çalmış yıllarca.birgün yakalanmamak için birinide öldürmüş ve hakim karşısına çıkarmışlar.hakim asın demiş oda demişki.hakim bey beni değil anamı asın o yetiştirdi beni anamıas anamas diye kalmış.kimi asmışlar bende bilmiyorum artık
muslu62.jpg

yolu değiştiriyoruz dumanlı yerine yenişar bademliye doğru kurucaovadan dönüyoruz yolu 15 km uzatıp beyşehir gölü etrafından 50 km yol gidip beyşehire varacağız
muslu63.jpg

muslu64.jpg

muslu65.jpg

gölden manzaralar
muslu66.jpg

iki kişiyiz zor olur diye musludan zirveye çıkmayıp ekipten kaçan yakup ve ramo ile buluşup beyşehir turu yapıyoruz
muslu67.jpg

muslu68.jpg

muslu69.jpg

muslu70.jpg

odane cumartesi bizle gelmeyen karamanlı arkadaşımız pazar beyşehire gelmiş bizi en azından sizle döneyim diye konyaya.
muslu71.jpg

muslu72.jpg

muslu73.jpg

muslu74.jpg

festivalda varmış atvleri inceliyoruz
muslu75.jpg

kokoreççi bile var ya.hemde parayla satıyor?
muslu76.jpg

muslu77.jpg

eşrefoğlu camisini geziyoruz.ortasında on metrekare beş metre derinliğinde bir kuyu var
buraya kar dolduruyorlarmış günlerce erimeden klima gibi camiyi serinletiyormuş.ne akıl değilmi
muslu78.jpg

muslu79.jpg

motolarıda doyuruyoruz.petrolcü zararda oraya limonata koymuş on bardak filan içtik beleşmiş
muslu80.jpg

muslu81.jpg

seydişehirden gidelim diyoruz orta yolda doğal olarak fışkıran kükürtlü şifa kaynapı su varmış
muslu82.jpg

arkaşlar giriyor ama biz utanıyoruz seyrediyoruz.resmen kaplıca ama tesis yok
muslu83.jpg

ve kavakköy işte buradada sadece soda akan bir çeşme meşhur
muslu84.jpg

seydişehirdeyiz etibank aliminyum tesisleri bacaları.dumanlı hava sahası burası
muslu85.jpg

buradada seyit harun,kuğulu vesaire yerleri dolaşıyoruz
muslu86.jpg

muslu87.jpg

muslu88.jpg

muslu89.jpg

muslu90.jpg

muslu91.jpg

vaalla araba sürerken uyukluyorum ama motor üstünde ilk defa iki kere gözüm geçmiş
konyaya dönüşte.baktım uçacam bulumya denen şifalı su akan yerde mola veriyorum.bu arada arkadan gelen iki arkadaşı bekliyorum.ramo ile yakup zaten su fışkıran yerde cıbıldak kaldılar oradan bozkıra geçecekler
muslu92.jpg

ve konya merkez.hiçbir yokuşu hissettirmeyen yolda koymayan motosıkletimi yerine koyuyorum
tam 400 km yol yapmışım elli tl benzinle.yani 125 kuruş yakmış.maaaaşallah benim vultureye bea
muslu93.jpg

sonuçta elli km kasksız binmiştim rüzgarlı göneş kafayı öyle bir yakmışki vaalla bir haftadır her yanım kavladı.kafa pancar gibi kızarmış
muslu94.jpg

bizlerebu güzelliği yaşatan osman yılmaz< arkadaşıma ve bana katılan arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum
beyşehir anamas dağları muslu yaylasına her yıl mutlaka gitmek sözüyle benliğime yazıyorum.
izlemeye değer bulan herkese şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunarım sağolun varolun.

Kocaeli İl Temsilcisi
elinize emeğinize ve tekerinize sağlık , keyifli saatler geçirmişsiniz , hele kafa dengi arkadaşlarda olunca tadına doyum olmamıştır diye düşünmekteyim :) kazasız kedersiz nice gezilere:)

bu arada siyah 150 cc lik mondiali işyerime gelen bir müşteri vasıtası ile uzun uzun inceleme fırsatı buldum , bilmiyorum ama mondial güzel modeller yapmaya başladı motora bir içim ısındı bir şeyler çekti beni sanki kendine doğru :)

acayip bir model arka tekerinin kalın olması, 150 cc motor hacmi, arka dişli çapına bakılırsa tatmin edici hızlara çıkabileceğini dşündüm, enduro mu , çhoopermi, acayip bir model yapmışlar ,

deposuna bakıyorsun chooper, süspansiyonlarına bakıyorsun enduromsu bir yapıda :) çok hoş .

tabi üzerine binip yol almak kısmet olmadı ama aynı müşteriyi bir daha denk getirirsem utanmadan bi tur isteyip kullanacağım :)

güzel geziymiş gözüm gönlüm açıldı fotoğrafları görünce bide bazıları bildiğim gittiğim yerler olunca daha çok hoşuma gitti soda akan seydişehirdeki çeşme gibi.

güzel gezi,denk kafalar, güzel sunum ve tanıtıcı fotoğraflar ..daha ne olsun değil mi? Dağları gezmek ve tanımakta ayrı bir güzellik.. fışkıran termal su vs.. kalem,n,ze sağlık vessealm..

çok güzel bir gezi olmuş abilerim kamp müthiş yayla havasıda çok güzel olur canım çekti iyi mi ramazan bitsin gidecem tekrar :)

c90

güzelmiş benim de bozdağ yapasımı getirdi
bahçecik>gölcük>teleferik>mermer oluk>kırk oluk>ordanda>allahdiyen ver elini salihli
bir sabah erken çıksam her halde akşam 21 e kadar gezerim
bu pazar oğlumu da alıp yapmalı bi tur

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Süper bi macera olmuş. Fotoğraflar ve sunum güzel. Bizlerede nasip olur böyle bir gezi inşaallah...

valla ne denir ki içim kaldı o manzaralarda.tam anlamıyla doğa aşığı bir insanım.
benim gsr 600 le yaşayamadığım zevki heyecanı mutluluğu siz mondialinizle yaşayabiliyorsunuz çünkü buralarda gidecek hiçbiryer yok ve benim zamanım da yok :salut:
hocam tekerinize emeğinize sağlık daha nice gezilere inş

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Budur yahu,
süper süper süpppppeerr
ellere ayaklara tekerlere sağlık.

tekerlerinize sağlık dostlar.
ali osman çaktırmadan enduro gezilere devam ediyon maşallah.

tekerlerinize sağlık dostlar.
ali osman çaktırmadan enduro gezilere devam ediyon maşallah.
valla hocam üç sitede iki hafta çaktırdık ama gelen olmadı mealesef
keşke size bir telefon açsaydık,gelebileceğinizi düşünmedik.selamtle..
elinize emeğinize ve tekerinize sağlık , keyifli saatler geçirmişsiniz , hele kafa dengi arkadaşlarda olunca tadına doyum olmamıştır diye düşünmekteyim :) kazasız kedersiz nice gezilere:)

bu arada siyah 150 cc lik mondiali işyerime gelen bir müşteri vasıtası ile uzun uzun inceleme fırsatı buldum , bilmiyorum ama mondial güzel modeller yapmaya başladı motora bir içim ısındı bir şeyler çekti beni sanki kendine doğru :)

acayip bir model arka tekerinin kalın olması, 150 cc motor hacmi, arka dişli çapına bakılırsa tatmin edici hızlara çıkabileceğini dşündüm, enduro mu , çhoopermi, acayip bir model yapmışlar ,

deposuna bakıyorsun chooper, süspansiyonlarına bakıyorsun enduromsu bir yapıda :) çok hoş .

tabi üzerine binip yol almak kısmet olmadı ama aynı müşteriyi bir daha denk getirirsem utanmadan bi tur isteyip kullanacağım :)
kesinlikle tavsiye ederim.çok seri ve güçlü.150 yazsada sitesinde 162 cc geçiyor.konyadaki ustalarda beğeniyor üsten estantirikli mondialin avrupa standartlarındaki tek modeli diyorlar.

Alosyi dayı Beyşehir de karaburun plajı varmış oraya gitmek niyetim var ama seneye gelirsen gideriz :cherry:
seneyi beklemeyelim kardeş istersen iki bayram arası karaburunda yüzeriz.bizim planımızda vardı şortları bile almıştık ama zaman yetmemişti

değerli yorumlarında dolayı tüm mt üyelerine saygılar sevgiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar