Beyler Acil Yardım Noter İşleriyle İlgili

03.08.2012 tarihinde aldığım motosikletimi nüfusum başka ilçede olduğu için annemin üzerine yapmak zorunda kaldım.. Şimdi ilerde satmak istersem başka ilçede olacağım için satış problem olacaktır.. Sizce motosikleti üzerime mi alayım yoksa bunula ilgili bi vekaletname var mıdır? en kolay yolla nasıl hallederim yardımlarınızı bekliyorum.. :silent:

Annenizin üzerine kayıtlı olduğu için satarken onun imzası gerekecektir,en temizi kendi üzerinize almak.

annen sana wekalet verebilir kardeş ama bu konuyu araştır wekalet konusunu nasıl yapıldıgı hakkında hiçbi bilgim yok ama dewir werirse yazık günah o sigorta parasına ve noter masrafına

sorundan bişey anlamadım açıkçası..yaşın tuttuğu sürece nüfusun başka yerde olması ne demek?? plaka değişimden bahsediyorsan noter sana sorar zaten plaka değişecekmi değişmeyecekmi diye???

değişmesini istemezsen olduğu plaka ile aynen üzerine geçer...
nüfusta bilecik kayıtlıyım..edirne plakalı motoru eskişehirden aldım..istanbulda yaşıyorum..edirne plakasıyla kullanıp sattım...
sanırım ipucu olur...

sorundan bişey anlamadım açıkçası..yaşın tuttuğu sürece nüfusun başka yerde olması ne demek?? plaka değişimden bahsediyorsan noter sana sorar zaten plaka değişecekmi değişmeyecekmi diye???

değişmesini istemezsen olduğu plaka ile aynen üzerine geçer...
nüfusta bilecik kayıtlıyım..edirne plakalı motoru eskişehirden aldım..istanbulda yaşıyorum..edirne plakasıyla kullanıp sattım...
sanırım ipucu olur...

motoru alırken nüfusun başka yerdeyse senin üzerine yapamayız motoru dediler mecburen annemin üzerine aldım bende :S acaba o iş doğru değil miydi?

boşu boşuna bana masraf yaptıracaklar şimdi.. acaba 1. dereceden akrabam olduğu için vekaletle halledebilir miyim ki?

halledersin..sorun olmaz.....vekalet verenin fotoğrafı gerekli..gerisini noter halleder...

Arkadaşların da dediği gibi vekaletnameyle satabilirsin. Onun dışında nufusunun yada ikametinin başka bir ilde veya ilçede olması sadece ruhsatı eve gönderimde sorun çıkartırdı onda da noterde yazılan emniyet dairesine kendin gidip ruhsatını alabilirdin. Sağlık olsun artık böyle olmuş...

Vekaletname ile çözebilirsin :cat: rakamlar her noterde aynımı yada değişirmi bilemicem örnek olması açısından veriyorum Umumi vekaletname alırsan şayet (yani bu motor ve bundan sonraki her alacağın motorlu vasıtayı annenin üzerine yapabilir ve onun adına satabilirsin) 60TL ydi ücreti:cat: özel vekaletname alırsan şayet sadece senin şu anki motosikletini gerektiğinde annenin adına satabilir yada sigorta işleri gibi bilumum trafik v.s protokollerini halledebilirsin. Oda 50 TL ydi:bounce:

çok teşekkür ederim walla içim rahatladı sayenizde.. devir + sigorta bi sürü para verecektim yoksa..
varol MT :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar