Beyin fırtınası (artçı için ayaklık yeri)

8guwmlm.jpeg

Herkese kolay gelsin

Volta Apec 125cc PS5 model scooterımızda artçı için ayaklık yeri yok, bu da bir sorun oluşturuyor. Şaseye kaynakla ayaklık eklemek mümkün, ancak hem estetik açıdan kötü görünecek hem de şaseye işlem yapmak istemiyorum.

Alternatif olarak, resimde görülen yan siyah grenajdaki vidayı söküp, mevcut siyah grenajın üstüne en olarak geniş kalın bir plastik parça yerleştirerek aynı yerden tekrar vidalamayı düşünüyorum. (Grenaja ekstra müdehale etmeden)

Bu sayede hem orijinal grenajı delmeden hem de şaseye müdahale etmeden sorun çözülebilir. İstediğim zaman bu parçayı çıkarıp scooterı orijinal haline döndürebilirim.

Ancak bu noktaya nasıl bir plastik koyabileceğim konusunda fikirlere ihtiyacım var.

not: yüksek ihtimalle fazla baskı yaparsak o plastik kopar gibime geliyor sonradan üstüne ek yapacağımız. Ancak mantıklı gibi de duruyor sadece çok yük vermeden baskı yapmadan ayağını koyarsa kırılmaz gibime geliyor

Son düzenleme:
Motosikleti
Jupiter 125
hocam bu motoru almayı planlamıştım önceden bu kadar lanet bir motor olamaz ya. kullanan tanıdıklarım vardı mesela birininkş baya iyiydi ama diğerininkinde montaj hataları çoktu frenler allaha emanet zaten. ben artçı olarak bindiğimde valla ayağımı bi yere koydumda artık nereye koydum hiçbir fikrim yok. ayağımda 44 numara:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

sen yok dedin abi ne bileyim ben?

o zaman şöyle yapılacak: tek parça bir metal yarım daire şeklinde kesilip, iki ucu dışa bakan tarafları ayaklık şekline getirilecek. bir şekilde motora sabitlenecek. üzerinde kalkıp dikilmedikçe de kopmaz.

hocam bu motoru almayı planlamıştım önceden bu kadar lanet bir motor olamaz ya. kullanan tanıdıklarım vardı mesela birininkş baya iyiydi ama diğerininkinde montaj hataları çoktu frenler allaha emanet zaten. ben artçı olarak bindiğimde valla ayağımı bi yere koydumda artık nereye koydum hiçbir fikrim yok. ayağımda 44 numara:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Valla 1000km dir bende hiç sorun yaşamadım sıfır yani ama daha yeni bakalım bi 10 bine gelsin 😁
Kullanan kuryeler de var onların tavsiyesiyle aldım
Fren konusu sadece arka fren Allaha emanet ama onu da ayarladık problem yok
Montaj konusunda haklısın gözlerini bağlayıp montaj yapıyolar heralde yine biz düzeltiyoruz onları da😀
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o zaman şöyle yapılacak: tek parça bir metal yarım daire şeklinde kesilip, iki ucu dışa bakan tarafları ayaklık şekline getirilecek. bir şekilde motora sabitlenecek. üzerinde kalkıp dikilmedikçe de kopmaz.

Sağolun fikriniz için.

Motosikleti
Jupiter 125
Valla 1000km dir bende hiç sorun yaşamadım sıfır yani ama daha yeni bakalım bi 10 bine gelsin 😁
Kullanan kuryeler de var onların tavsiyesiyle aldım
Fren konusu sadece arka fren Allaha emanet ama onu da ayarladık problem yok
Montaj konusunda haklısın gözlerini bağlayıp montaj yapıyolar heralde yine biz düzeltiyoruz onları da😀
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sağolun fikriniz için.
evet hocam kuryelerde bende gördüm. ama işte kumar gibi bişey sorunsuzda çıkar, özünü ömrğnü sömğrebilecek bir motorda denk gelebilir. size de iyisi denk gelmiş yüksek ihtimalle. baya küçük bir motor ya. yani fiyatıda aşırı uygun 37 bin tl. eğer sorun çıkarmadıysa ne mutlu ayaklığı kendiniz yaparsanız iyi olabilir çok görğnğş açısından kirlilik olmaz bence

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

Arkadas 125cc lik kendini tasimakta zorlanan cücük kadar motorda 7/24 artci tasiyacakmis gibi ayaklik yapmak nedir yahu. Ya o motora artci almazsin ya da 35kiloluk blumik bir kiz arkadas bulursun . 80 er kiloluk iki delikanli o motora binerse zaten altini üstünü sürterek gidecektir.

:cool:

Motosikleti
Ns200 15"
Arkadas 125cc lik kendini tasimakta zorlanan cücük kadar motorda 7/24 artci tasiyacakmis gibi ayaklik yapmak nedir yahu. Ya o motora artci almazsin ya da 35kiloluk blumik bir kiz arkadas bulursun . 80 er kiloluk iki delikanli o motora binerse zaten altini üstünü sürterek gidecektir.

:cool:
80 Kg az hocam, 2 kişi 110 kg denendi ve onaylandı :).

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
80 Kg az hocam, 2 kişi 110 kg denendi ve onaylandı :).
2 x 110 = 220kg değil herhalde? Benim DL650'nin istiap haddi o kadar değil yani :) (2 kişi 110kg ise bayağı azmış ağırlıklar; benim durumda ekipmanlarla ağırlığım 110kg'ı bulur zaten...)

Motosikleti
Ns200 15"
2 x 110 = 220kg değil herhalde? Benim DL650'nin istiap haddi o kadar değil yani :) (2 kişi 110kg ise bayağı azmış ağırlıklar; benim durumda ekipmanlarla ağırlığım 110kg'ı bulur zaten...)
Yok abi 2x110 :). 55Kg sadece bacaklarım o kadar gelir diye düşünüyorum :D.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
iki kişilik tekil şahıs mete_han ayusu, yıllarca cbf150 ye bindi

Motosikleti
Ns200 15"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar