Beyaz Lead FAR muayeneden geçer mi ?

Arkadaşlar,

Motoruma zevk olsun diye aşağıdaki gibi beyaz sinyal taktım ama muayenede problem yaşar mıyım ? Beyaz farın sorun yaşatmadığını ancak sinyalin sorun yaşattığını söyleyenlere denk geldim.Doğrusunu bilen var mıdır ?

Saygılar,sevgiler.

Konuyu açarken led yerine lead yazmışım ancak anlaşılmıştır herhalde.

Geçmezse de değiştirmek çok mu zor, sonuçta ampul..
Zenon olsa uğraştırır..

Ben ilk muayenemde tüfçü elemanlara tam sıra bana geldiğinde kahve molası verdikleri için kazıtmıştım.. (işe geç kalıyordum)
Onlar da SİNYAL CAMLARI SARI OLACAK diye tutturdular. Ulen fabrikası beyaz çıkarmış, ağardığı için farkında değilim, gittik AMBER cam boyası aldık boyadık.. :)

Geçmezse de değiştirmek çok mu zor, sonuçta ampul..
Zenon olsa uğraştırır..

Ben ilk muayenemde tüfçü elemanlara tam sıra bana geldiğinde kahve molası verdikleri için kazıtmıştım.. (işe geç kalıyordum)
Onlar da SİNYAL CAMLARI SARI OLACAK diye tutturdular. Ulen fabrikası beyaz çıkarmış, ağardığı için farkında değilim, gittik AMBER cam boyası aldık boyadık.. :)

Komple değiştirmem gerekir.İçinde ki ampul değişmiyor.Muayeneden geçmiyorsa temiz bir güne ihtiyacım olabilir.

Koca resimi görmemişim..
SİNYALLER SARI YANACAK..
Artık kapağı da sarı olacak diye ısrar etmiyorlar sanırım ama IŞIK RENGİ için döndürürler.. Beyaz parklara bile HAFİF KUSURLU yazılıyor..

Benim bildiğim şekilde izah etmeye çalışiyim. Ben beyaz far ile muayeneden geçmiştim. Aydınlatmasında ve far ayarında sıkıntı yoksa muayeneden geçebilir. Xenon farların geçmemesinin sebebi beyaz olmasından değil hem parlak bir ışık vermesi ve otomatik far yükseklik ayarının olması hemde farınız kirlendiğinde xenon hiçbirşey göstermeyeceğinden far yıkamasının standart olması gerektiğinden. Fakat sarı haricinde(kırmızı, beyaz, smoke vb) olan sinyal lambaları muayeneden geçmiyor

Motosikleti
Kawasaki KLX
Sinyal lambaları amber olmak zorunda yasal yönetmeliklere göre. Hafif kusurla geçme ihtimalin de var ama riske girmeye değmez.

Sinyal lambası bildiğimiz turuncu ve kırmızı yanabiliyor bildiğim kadarıyla.

Sabah mahmurluğu ile başlığı bile yanlış açmışım arkadaşlar kusura bakmayın.

Soru; BEYAZ LED ( XENON değil ) SİNYAL İLE muayenede sorun yaşar mıyım ? Farım sarı renk.

Tüvtürk ile irtibata geçtim ancak mailime cevap gelmedi.Telefon ile de aradım " arkadaşlarım size ulaşacak " dediler.

Sonucu merakla bekliyorum.

beyaz led geçermi bilmiyorum ancak siynal turuncu haricinde geçmez direkt kalırsın

Kırtasiyeden şeffaf sarı defter kabı alın, sinyallerin üzerine sarın bantlayın. Kimse yazmamış ben yazayım bari :cherry: Sinyal takımı almaktan ucuz bir çözüm.

beyaz led geçermi bilmiyorum ancak siynal turuncu haricinde geçmez direkt kalırsın

Bir çok motorun sinyal dış görüntüsü beyaz ancak içindeki led ya da ampuller sarı.Bu bilgi yanlış olabilir mi ?

Mengü16 mantıklı bir düşünce gibi duruyor tabii kabul görür mü? sorusu aklıma geliyor.Çünkü benim farların arkası kırmızı renk.Modifiye amaçlı bir far olduğu belli gibi inşallah dediğin gibi olur denemeyi düşünüyorum.Bu sefer de önü sarı arkası kırmızı olacak,muayeneyi yapan Galatasaraylı ise yırtarız belki :queen:

Son düzenleme:
Sinyalin camlarının boyutu kadar ufak ufak kesin, bantla dikkatlice yapıştırın. Sorun çıkacağını sanmıyorum :)

Yerine göre değişiyor. İstanbul/Sultanbeyli'de xenon bile kusursuz olarak geçiyor.
Led'lerin farkedileceğini sanmam.

Düzeltme: bu söylediklerim motorlar için geçerli. Motorda zaten tek far çalışıyor diye pek birşey demiyorlar kısalar için. Arabaların xenon ile geçme şansı yok. Motordaki sinyallerin led olması farkedilmez bile.

Benim motorun muayenede farını ölçtüler uzun far sola yamuk çıktı :cherry: Hafif kusurla geçtim. Ampülde vardı yamukluk, birazda kafa hafif sola bakıyo bi kere düşürmüştüm de motoru.

" Geçmez kalırsın " diyenler ve " fark edilmez " diyenler karşı karşıya.Muayeneye daha var ama cevabı merak ediyorum.

TÜVTÜRK de henüz dönmedi.Sarı şeffaf kaplama ile kaplamak mantıklı gibi hala.

Arkadaşlar,

Tüvtürk geri dönüş yaptı.Net bir şey söyleyemiyoruz muayene istasyonuna gittiğiniz zaman olup olmadığına incelenip karar verilecek dendi.İşin ilginci fotoğrafları da mail olarak atmıştım kendilerine.

Durum böyle sonlanmıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar