Yanlış hatırlamıyorsam 2015 üretimi olanlar halojen farlıydı. Xmax 2018'den sonra LED'e geçti. Doğru polise denk gelirseniz cezayı yersiniz.merhaba motosikletim 5 aydır tamircideydi şimdi dikkat ettim lex beyaz apuller var uzun kısa da aynı sökmem mi lazım bunları xmax 2015 model motor
evet halojen orinali sarı olsa led olsa da ceza yazarlarmıYanlış hatırlamıyorsam 2015 üretimi olanlar halojen farlıydı. Xmax 2018'den sonra LED'e geçti. Doğru polise denk gelirseniz cezayı yersiniz.
yeni çıkan kanun tasarısı üzerine çalışma var. bugün yarın geçer, henüz resmi olarak yasak değil, başıniz ağrımasın istiyorsanız halojen ile devam edin:evet halojen orinali sarı olsa led olsa da ceza yazarlarmı
Benim motosikletimin üstünde ki orijinal farı akşam saati köstebek gibi hissettiriyor beni ne sellektör attığım da belli oluyor ne yerde ki değişimleri fark edebiliyorum, seve seve o cezayı yiyeceğim.yeni çıkan kanun tasarısı üzerine çalışma var. bugün yarın geçer, henüz resmi olarak yasak değil, başıniz ağrımasın istiyorsanız halojen ile devam edin:
Seve seve yersin yemesine de ceza yazarken motoru da bağlarlar. Seke seke sökmek zorunda kalırsın.Benim motosikletimin üstünde ki orijinal farı akşam saati köstebek gibi hissettiriyor beni ne sellektör attığım da belli oluyor ne yerde ki değişimleri fark edebiliyorum, seve seve o cezayı yiyeceğim.
Muhtemelen ampülünüzün ömrü bitmiş ve/veya far cam korozyona uğramıştır. Yıllardır halojen kullanıyorum çok memnunum, Osram H4 bu konuda gayet başarılı, tavsiye ederim;Benim motosikletimin üstünde ki orijinal farı akşam saati köstebek gibi hissettiriyor beni ne sellektör attığım da belli oluyor ne yerde ki değişimleri fark edebiliyorum, seve seve o cezayı yiyeceğim.
Beyaz ledler için konuşuyorsak ayarsız far diye birşey yok hocam, beyaz (led) farlar mercekle kullanılmalıdır, eğer farınızda mercek yoksa, naparsanız yapın o ışık dağılacak ve karşıdakinin gözünü alacak demektir. Bu nedenle fabrika çıkışlı beyaz farlar ufuk çizgisine sahiptir, hatta sol tarafı daha aşağıdadir ki karşı şeritte göz almaması amaçlanır.Bence buradaki sorun ayarsız farlar, bazısı karşıdan geleni kör ediyor. Normal gösteren beyaz far niye yasak olsun?
11 Model motosiklet ilk farı çıktı üstünden , ampül zarar görmüş olabilir dediğiniz gibi ama farda herhangi bir eskime vs. yok. Farları güzelce ayarladım ben istemedikçe hiç bir arabanın veya başka insanların gözünü almıyor . Şehiriçinde sis veya uzunlar açık gezen yav***ları görünce bende uzunları açıp üstlerine doğru hafiften çeviriyorum farıMuhtemelen ampülünüzün ömrü bitmiş ve/veya far cam korozyona uğramıştır. Yıllardır halojen kullanıyorum çok memnunum, Osram H4 bu konuda gayet başarılı, tavsiye ederim;
kısa:
![]()
uzun;
![]()
bonus olarakta küfür yemeden sürmek gibisi yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Beyaz ledler için konuşuyorsak ayarsız far diye birşey yok hocam, beyaz (led) farlar mercekle kullanılmalıdır, eğer farınızda mercek yoksa, naparsanız yapın o ışık dağılacak ve karşıdakinin gözünü alacak demektir. Bu nedenle fabrika çıkışlı beyaz farlar ufuk çizgisine sahiptir, hatta sol tarafı daha aşağıdadir ki karşı şeritte göz almaması amaçlanır.
Yurdum insanı ucuz aaracı pahalı gösterme sevdasına doğanlara şahinlere 10.000+ lümenlik led farları taktı takalı gece sürüşleri eziyet, cezalar ve denetim olmadan da akıllanacaklarını sanmam.
Şöyle anlatayım, siz ampülleri ahvalini kestirin;11 Model motosiklet ilk farı çıktı üstünden , ampül zarar görmüş olabilir dediğiniz gibi ama farda herhangi bir eskime vs. yok. Farları güzelce ayarladım ben istemedikçe hiç bir arabanın veya başka insanların gözünü almıyor . Şehiriçinde sis veya uzunlar açık gezen yav***ları görünce bende uzunları açıp üstlerine doğru hafiften çeviriyorum farı. Herhangi bir trafik polisi şuana kadar takılmadı tabi bu polisten polise değişir aklımda bulunsun cezamı seve seve ödeyip seke seke almaya giderken. Teşekkürler
Photon'un H4'ü öneriliyordu CBR125R kullanıcı bilgi paylaşım yerinde onu almıştım 1 ay önce aşırı memnunum farlarımdan ama bu ceza işi bozdu tüm keyfimi . Yeni H4 halojen farlar için önerilere açığım .Şöyle anlatayım, siz ampülleri ahvalini kestirin;
standart halojen ampuller ortalama 400 saat ideal ışık verirler. Yani aracı her gün 2 saat kullansanız 1 sene gider diyelim yuvarlak hesap. Hadi sizinkiler uzun ömürlü ve kaliteli olsun, onlarda en baba 1000 saat, günde 2 saatten o da yuvarlak 3 sene hocam, sizin ampuller idealden uzaklaşalı yıllar olmuş, değiştirin lütfen![]()
osram i deneyin, pişman olmazsınız.Photon'un H4'ü öneriliyordu CBR125R kullanıcı bilgi paylaşım yerinde onu almıştım 1 ay önce aşırı memnunum farlarımdan ama bu ceza işi bozdu tüm keyfimi . Yeni H4 halojen farlar için önerilere açığım .