2 hafta önce motor aldım. Motor almadan 3-4 ay önce başımdan geçen bir olayı anlatayım size.
Kadıköyden gece 12 gibi taksiye bindim eve dönüyordum. Minibüs caddesi üzerinde , bir pizzacı motoru bizim taksinin solundan geçti. Taksici hemen gaza bastı , motoru yakaladı , tam arkasından çarpar gibi yapıp solladı ve sonra önüne kırdı. Sonra arkadaki motor yavaşladı , biz devam ettik. Bunu yapan taksici 60 yaşlarında.
yahu ne yapıyorsun sen adamı öldürecek misin dedim. Sen anlamazsın bunlar geçen gün bana çarptı , böyle yapmak lazım dedi ve başından geçenleri anlatmaya başladı. Lafını kesip sen nasıl şoförsün ya insanlık bu mu öldürecektin adamı dedim. Ben 40 yıllık şöförüm dedi bana. Şoför olmuşsun insan olamamışsın be , yaşından utan be dedim. Zaten evime yaklaştığımdan sağa çekmesini söyledim , parasını verdim suratına atar gibi. Allah sana akıl fikir versin gibi birşeyler söyledim , araba giderken küfür etti , ben de ana avrat saydım tabi sinirden.
Bu haberi gazatede okuduğumda , o akşam yaşadığım olayı düşünüp , yaşına başına bakmadan keşke o taksiciye girişseymişim diye düşündüm. Ben salağım neden onun yaşına hürmet ettim ki , insanlara hürmet edilir sadece... O akşam sinirle plakasını almayı unutmuştum , keşke alsaymışım...
Ölen arkadaşımıza allahtan rahmet , yakınlarına başsağlığı diliyorum...