Trafiğe kapalı alana mı girdiniz?
Beşiktaşta çıtır diye bir mekan var orda oturup bira içtik çıktık eve gittik sonra baktikki park halindeyken cezayı kesmişler
...cezada yanlışlık yok da memur teamülen göz yumabilirmiş, ...
Beşiktaş'ta yaşıyorum motosiklet parketme ve motosiklet kullanma işi resmen terör boyutuna vardı maalesef. Bu hafta ceza yazıldığını duydum ben de. Umarım biraz çeki düzen verir insanlar kendilerine.
Size bir kaç örnek vereyim park ve motosiklet kullanımı ile ilgili;
-Heykelden akaretlere giden yolda daracık kaldırım var ona da motor parkedip komple iptal ediyorlar orayı
-Sinanpaşa iş merkezi önünde park alanı var orada yer olmayınca aşşağı yani Barbaros'A doğru resmen yaya yoluna motosiklet bırakıp o çok kalabalık noktada insanların sıkışmasına sebep oluyorlar
-Heykel ve çevresi komple motosiklet yine zaten kalabalık bir noktayı iyice daraltıyorlar
-ıhlamurdere üzeri bir şerit gidiş bir şerit de ispark bilirsiniz. Park halindeki iki arabanın önüne, arkasına, yanına motor bırakıp ablukaya alıyorlar. Resmen araçları hapsediyorlar, bu araç buradan çıkar mı, motoruma çarpar mı diye düşünen yok...
-işletmeler bir araçlık park yeri kiraliyor misal hemen motorcular doluşuyor.
-ıhlamurdere daracık zaten bir de oradan tersten geliyorlar.
-Egzoz bağırtan tayfa kafelerin önünde cirit atıyor.
Neyse yazarken sinirlendim yine...
Diyeceksiniz motor için park yeri mi var, haklısınız kimsenin motosikletler için bir şey yaptığı yok ama bu saydıklarımı her ne olursa olsun yapmamalıyız...
Sebep? Neden böyle bir şey yapsın ki?
İnsan kendi malinada mi değer vermez arkadaş yahu,
Hadi İstanbulu geçtim,bulundugum şehirde iki araba arasina silme parkedilen motosikletler goruyorum,vatandas arabasini nasil cikartacak top mu la bu aşirtma yapsin..ondan sonra ilanda goruyoruz,park halindeki aracin geri gelmesiyle yana yatmasi vardir,yanada yatar hamuda da kalkar..
Kimsenin kimseyi strese sokmaya hakki yok.
Vatandasin,hastasi olur,acil durum olur aracini cikartmasi gerekir,vs.
Aracimi parkedecegim zaman,yeri geliyor geniş alan ariyorum,olmadi 15-20dk yuruyorum,camina telefon no mu birakiyorum,apartman onune koyacagim zaman uzun sure arac kalacaksa,insanlardan rica ediyorum,sorun olurmu vs.anlaminda.