Adam Gayet basit bir soru sormuş işte ....
Motosikleti eğer iki zamanlı ise , azar azar eklenebilir ....
Koyulan benzinin %10 u kadar mazot karıştır ...bir şeyciz olmaz ...
O depoyle iyice gez bitir benzini ...
Bildiğin üzere benzin hafif mazot ağır ...
Biraz dinlenince mazot depoda dibe çöker çalıştırmadan önce biraz çalkala))
(yani motoru salla ...)
Bizatihi vakti zamanında tarafımdan denenmiştir.(tabiki motosiklette değil başka bir benzinli motor da ... )
5 ytlye alam ver işte :queen:
Yani kısacası bu durumda zincir yağlamaya devam et, demeyi çok isterdim ama onu da yapma.
Zincir mazotla yağlanmaz.
Arkadaşların aksine bir ilave daha.
Gazyağıyla da olmaz...![]()
Çok merak ettiğim bir konu var. Genellikle uzun yola çıktığımdan dolayı yolda kalmaktan çok korkuyorum. 125 cc'lik Mondial agk motorum şuan 15.000 km. Kaç bin km daha götürür ortama. Yağını 1500-2000 km de bir değiştiriyorum. Kaç bin km'de motoru yenilemek gerekir.
Bizim evde 10 lt falan mazot var. Arada az az alıp zinciri temizliyorum. Başka bir işe yaramıyor. Acaba 3 lt benzin alıp bu mazotton azar karıştırsam motora birşey olurmu ?. Değerlendirme amacı ile. Zarar vermezse doğru oran nedir. Elimdeki mazot euro diesel. Motor Mondial 125 Agk 125 cc
konuyla alakası yok ama kardes naptın sen yaa 110 cc SHINERAY in vardı ve sattın öle mii cok arıcan o motoru söyliyim mazot işine gelince boş depoya koyarsanız calısmaz ama homojen bir şekilde kariştırısanız calısır ama yanmaz beyaz duman ve egzosta patlamalar meydana gelır denemek bedava..Çok sayın kardeşlerim size bunun sonucunu ayrıntılı olarak yazayım..
Bir gün benzinim bitti ve akrabalarımın evinde motorumla kaldım.. Neyse benzinliğe gidip 2,5 Lt lik bir şişeye biraz benzin (mazot) aldım. :mrgreen: Eve geldim ve eski motorum olan shineray 110 un benzin deposu kapağını açtım ve benzini (mazotu) güzelce fulledim. :queen: Benzinci bana mazoy vermiş ben de farketmedim. Şimdi diyeceksiniz ki olum mazotu koyarken de mi görmedin be kardeşim.. Evet farketmemişim işte kızmayın hemenDaha sonra bir marş bastım gelen-giden yok. Bir daha.. yine aynı. Kaafam karıştı, noluyoruz falan dedim. Bujiyi değiştirdim herşeyi yaptım olmadı bir türlü de çalışmadı zaten. Ertesi gün tamirciye gittim ve adam biraz kurcaladıktan sonra yüksek tecrübesiyle çıkardığı benzin hortumundan avucuna biraz mazot aldı ve inanmazsınız tadına baktı. :queen::queen::queen:
Adam bana aynen şöyle dedi "Bu motorda mazot var" tabi benim cevabımda "oha hangi öküz buna mazot koyabilir ki canım" dedim:mrgreen::silent::mrgreen:
Sonra olan biten herşey aklıma geldi ve keklendiğimi yeni anladım. Bozuntuya vermeden benzinciye suçu yükledim. Bunu yapmasaydım adamlar bilmemnerelerinle gülerlerdi heralde bana. Daha sonra karbüratör temizlendi benzin deposu falan derken yeni benzin aldım ve motora koyduk. Uzunca bir pedal marşından sonra ortalık kapkara duman olduysa da çalştı :cherry:
Şimdi sattığım kişide görüyorum da adam heryere çarpmış eski sahibini arar kimsesiz kalmış bir halde...
Herkese saygılar...:rendeer:
Yakar salında ama deneme simsiyah......duman atar.Ama hiç deneme ok.