Benzinim bitti

Selamlar dostlar. Daha demin motorlar dağ yollarında gezeyim dedim. Ama benzini kontrol etmeden yola çıkmışım . Yaklaşık 5 km gittikten sonra motor öksürdü tıksırdı ve en sonunda bana benzin lazım dedi ve sustu. Yedek depoya alıcaktım bi baktım ki zaten yedek depoda. Aha şimdi mıçtık dedim. Etraftan geçen kimse de yok. Bi 15 dk bekledim. Gelen geçen olmayınca bende alternatif yakıt bulmayı düşündüm. Çantayı açtım baktım balata spreyi, wd40, pasta polish, siyah sprey boya, lastik şişirme spreyi ve zinicr yağlama spreyi var . İşime yarayanların yanıcı olarak wd40 ve balata temizleme spreyi olduğuna karar verdim. İki kutuyuda kestim. İçlerinden toplamda 100 ml lik karışım yaptım.( yaklaşık80 ml si wd40) Bastım marşa aha çalıştı. Bas gaza aşkım bas gaza nidalarıyla bende gaza bastım ve eve geri döndüm. Çok güzel bi bok yedim biliyorum. Ama işime yaradı. Şimdi aklımda tek soru var: Motora bişey olmuş mudur?

Motorda herhangi bir sıkıntı oluşmuşsa bile ama ben farketmesem Adamın elinde patlar. Ben sattığımda alacağım para helal olsun isterim. Satacaksam bile sağlam şekilde satmayı isterim.

Abi o kadar ekipman var bu işin temel taşı olan benzin yokmu 😀

Bu işler benzinsizde oluyormuş yeni icat ettim. Şaka bir yana salaklık sonucu bi halt ettik. Bundan sonra yanımda yarım litrelik şişede benzin de taşıyacağım.

Selamlar dostlar. Daha demin motorlar dağ yollarında gezeyim dedim. Ama benzini kontrol etmeden yola çıkmışım . Yaklaşık 5 km gittikten sonra motor öksürdü tıksırdı ve en sonunda bana benzin lazım dedi ve sustu. Yedek depoya alıcaktım bi baktım ki zaten yedek depoda. Aha şimdi mıçtık dedim. Etraftan geçen kimse de yok. Bi 15 dk bekledim. Gelen geçen olmayınca bende alternatif yakıt bulmayı düşündüm. Çantayı açtım baktım balata spreyi, wd40, pasta polish, siyah sprey boya, lastik şişirme spreyi ve zinicr yağlama spreyi var . İşime yarayanların yanıcı olarak wd40 ve balata temizleme spreyi olduğuna karar verdim. İki kutuyuda kestim. İçlerinden toplamda 100 ml lik karışım yaptım.( yaklaşık80 ml si wd40) Bastım marşa aha çalıştı. Bas gaza aşkım bas gaza nidalarıyla bende gaza bastım ve eve geri döndüm. Çok güzel bi bok yedim biliyorum. Ama işime yaradı. Şimdi aklımda tek soru var: Motora bişey olmuş mudur?

bişey olmaz korkma

selülozik tiner koymuş olsaydın motorun aleminyum pistonuna fazla ısıdan zarar verebilirdi derdim ama wd40 ın yanıcılığı ve çıkadığı ısı benzin kadar bile değil,,o yüzden bişey olmaz korkma
depoyu fulle devam et sistemdeki kalan wd40 ıda yakarak yok edersin

5 km gibi çok kısa vadelerde birşey olmaz ama eminim uzun süre kullanımda üst kapağı, pistonu, sübapları. bujiyi içeride olan biten herşeyi perişan eder. sonuçta mühendis abi onu benzin ile çalışması için tasarlıyor. benzin dışında birşey ile çalıştırınca amacının dışına çıkartmış oluyorsunuz.

Otomobilleri de benzinle çalışsın diye üretiyorlar ama biz ülkece daha zeki olduğumuzdan tüp takıyoruz. Ona kimse bir şey demiyor.

Otomobilleri de benzinle çalışsın diye üretiyorlar ama biz ülkece daha zeki olduğumuzdan tüp takıyoruz. Ona kimse bir şey demiyor.

Evet çok haklısın. Motosikletin deposunu zor dolduran millet , arabanın deposunu 5 küsür lira olan benzinle doldurmayı bırak , arabayı bile benzinle yıkar dimi.

Ve yine okadar zeki bir milletiz ki ferrari , bugatti vs gibi aşırı performanslı ve güvenli arabalar dururken Fiat, doğan şahin gibi ne idüğü belirsiz arabalara biniyor.

Şaka gibisin

Kısa mesafede bir şeybolucağını sanmam sonuçda beyzin icin yapılan motora nitrometanlada gidebiliyor ama zararlı ama sizin wd40 beyzin kadarda yanıcı olamaz die düşünerek kısa mesafede birşey olamaz diorum kendi düşüncem tabi bir mühendis dağa diğru bir cevap verebilir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
mantık yürütelim hemen. kendi imal ettiğin yakıtın geçtiği yerler sadece sırasıyla benzin deposu-benzin hortumu-karbüratör-silindir bloğu. bu kadar. yani wd-40 ve balata spreyi motora zarar verebilecek bir durumu yok yani.

karbüratörün içinde plastik maddelere zarar verir verirsede ama oda sıkıntı değil, karbüratörün komplesi kaç para ha!

bir şey olmamıştır. enjeksiyon yakıt sistemi olsa o zaman kötü şeyler olabilirdi.

yani depoya şeker falan atıyorlar motor gebersin diye ama senin attığın maddeler silindir içinde sıkışıp çizilmeye yol açıcak maddeler değil. içerilerinde yağ ile yanıcı madde karışımı şeyler var.

ben mantık yürüterek söyledim yani bilgim doğru olmayabilir yada eksiktir.

Son düzenleme:
Wurth enjektör temizleyici alıp bir depo benzine köy. Bişey olmaz 5 km ile.

Bende merak ettim o kutular basınçlı keserken sıkıntı olmadı mı

Wd40 yarım kutuydu. Balata spreyi de bitmek üzereymiş zaten. Yaklaşık 10 cmlik çakıyı hızlıca saplayınca hava içinden hızlıca boşaldı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:26 ----------

bişey olmaz korkma

selülozik tiner koymuş olsaydın motorun aleminyum pistonuna fazla ısıdan zarar verebilirdi derdim ama wd40 ın yanıcılığı ve çıkadığı ısı benzin kadar bile değil,,o yüzden bişey olmaz korkma
depoyu fulle devam et sistemdeki kalan wd40 ıda yakarak yok edersin

Çok sağolun hocam içine su serptiniz. Yalnız yanımda tiner olsaydı kesin onu koyardım. Çünkü daha önce bir yerde tinerin performansı kısa süreliğine artırıp pistonlara hasar verdiğini okumuştum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Wurth enjektör temizleyici alıp bir depo benzine köy. Bişey olmaz 5 km ile.

Yarın depoyu fulleyeceğim. Dediğiniz temizleyici nerelerde bulunur. Alıp benzinle karıştırayım.

Wd40 yarım kutuydu. Balata spreyi de bitmek üzereymiş zaten. Yaklaşık 10 cmlik çakıyı hızlıca saplayınca hava içinden hızlıca boşaldı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:26 ----------

Çok sağolun hocam içine su serptiniz. Yalnız yanımda tiner olsaydı kesin onu koyardım. Çünkü daha önce bir yerde tinerin performansı kısa süreliğine artırıp pistonlara hasar verdiğini okumuştum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Yarın depoyu fulleyeceğim. Dediğiniz temizleyici nerelerde bulunur. Alıp benzinle karıştırayım.

Enjektor temizleyici neredeyse her petrolde bulunur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar