benzine zam gelmiş hoş gelmiş ....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar şimdi burada mevcut hükümete oy veren hiç mi kimse yokta herkes bukadar çemkiriyor? Hatta son seçimlerden bahsetmiyorum sadece, önceki seçimlerde de oy veren ve akıllanmayıp son seçimlerdede yine oy veren arkadaşlar olduğuna inanıyorum bu sayfada.

Tabi bu durum sadece bu sayfa için geçerli değil. Halkımızın geneli içinde konuşuyorum aynı zamanda.

- Benzine zam gelmiş !
- Amaaan salla kışın kömür veriyolar. Ben kömürüme bakarım...

- Benzine zam gelmiş !
- Banane hacı benim arabam yok.
Ulan araban yoksa, beleş kömür alıyorsan, ekmeğide beleş almıyorsun ya! Benzine zam gelince yediğin ekmeğe kadar her halta etkilemiyormu ha !

Bu ülkede ben de dahil kimse bu olaylara sesini çıkarmadığı süreceeee,
tayyibin "ipiyle kuşşaaaa ***iyle ***şşaaaa"

Helal olsun başbakana, çok iyi yapıyor, hatta az bile yapıyor. Adam iki kez daha da güçlenerek iktidara gelmiş. O yapmayacak da diğer beceriksizler mi yapacak.

..::Ferman seçilmiş padişahındır::..

MkD

benzinede durmak yok yokla devam konu açıldığında 3.78 litre fiyatı şimdi 3.85

34 TG 5605

5,180 LT * 3,860

KDV *3,05
TOP * 20,00

Pompa : 001
Pompalayan :

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazıklar olsun

Yazıklar olsun... Ülkeyi yönettiğini sanan, halkı sömürüp ele (ve kendilerine) peşkeş çeken yönetime...

yakında yolda yürümek paralı olur artık bilmiyorum gerisi 100cc lik motora gaz vermek demek elinin yanması demek malum seçim yaklaştı başlarlar erzak dağıtmaya susuz köye çamaşır makine dağıtmaya

merak ettiğim bir koonu var..
iyi herkes hükümete sallıyorda..
kime oy verecez arkadaşlar..
sakın biri çıkıp demesin, ssk dan biliyoz onu...

Moderatör tarafında düzenlendi:
bir dahaki benzin zammında bu konu altında buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın.

kendi adıma gururla söyleyebilirim ki ;

sigarayı bırakma denemelerimin sonucunda ufak da olsa bir göbek yapma fırsatına eriştim.
şimdi katır katır onu kaşıyorum.

"
cahil ile etme sohbet, her sözü bir baş incitir...

cahilde boş söz çok olur kendisini derya bilir...
"

Sayın admin ve mod kişiler sadece bu sayfada küfretmek serbest olsa olmaz mı ? Üstümüze çıbık çekmeseniz ya...

Hükümet mağduru bir vatandaşın son dileği bu sizden :)

Ya arkadaşlar kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz işte. Klavyenin tuşlarını eskittiğimize değer mi bilmiyorum.

İki kişiden biri halinden bu kadar memnunken bize rahat batıyor demek ki...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Dün akşam haber izliyorum, muhabir bir hanımefendiye benzin hakkında bişeyler sordu.

Hanım abla arabanın içinde oturuyor, sanırım benzine zam geldi ne düşünüyorsunuz gibi bir soru soruldu.

Hanım efendi benzinin fiyatını bilmiyordu, muhabire en son 3,40 filandı dedi.

Muhabir şaşırdı ve siz baya geride kalmışsınız dedi, bende trafikte ışıklarda filan sanıyorum.

Kamera geriye doğru çekildi ve kadraj genişledi, hanımefendi benzincide ve yakıt alıyordu ama kaça aldığını bilmiyordu :mrgreen:

Neden bilmiyordu çünkü umrunda değil, araba büyük ihtimal ile şirket arabası ve otomatik olarak dolum yapılıyor taşıt tanıma sistemi ile ayda bir parası topluca ödeniyor.

Bunun gibi milyonlarca araba var sokaklarda gezen, maalesef bunlar yüzünden bizde fazla ödüyoruz yakıta.

Günde bin liralık mazot harcayıp ayda 150-200 tl vergi veren otobüsler.

Bünyesinde 20-25 arabası olupda ayda 20 bin liralık yakıt ödemesi yapıp yıl sonunda zarar yazan şirketler.

Daha sayarım ama uzun sürer.

Ben eminim ki devlet kişisel kullanım amaçlı yakıt alanları ayırabilse ayrı fiyattan alabiliriz yakıtı. Çünkü bizim yaktığımız yakıt devede kulak değil kıl bile değildir.

Ne benim hanımın ayda 100 tl lik mazotunda , nede deposu 60 tl ye fullenen motorun benzininde gözü vardır devletin.

Örnekleri deniz ve hava taşıtlarında var sanırım, farklı fiyattan yakıt alıyorlar.

Ama dediğim gibi karada bunu ayırmak imkansıza yakın, çünkü öyle bir şey yapılmaya bir sistem oluşturulmaya çalışılsa anında şirketlere otobüs kamyonlara yakıt taşıyan şahıslar türer :)

Bu kişisel yorumumdu.

Yönetici olarak yorumum;

İsim vermeyin, hakaret etmeyin burası kahvehane değil. Savcılık bize sorduğu anda tüm bilgilerinizi vermek zorundayız, iyi çocuktur aslında öyle biridir desekde yemez :)

İnternet cafeden yazsanız bile faydası yok çünkü cafenin kameralarından kimlik tespiti yapıyorlar bu seferde :)

Bir daha hatırlatayım dedim bu arada.

Benzin gerçek satış fiyatı 1.2 tl
Gerisi vergi. Hesaplayın artık.

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
arkadaşlar hükümete falan iyi hoş sallıyosunuzda biraz akıl fikir diyorum.
başka bir konu altına yaptığım yorumu buraya copy-paste yapıyorum.

arkadaşlar aslında akaryakıt fiyatlarının buralara kadar çıkmasında iki ana etken var.
1- türk milleti olarak vergi ödemeyi sevmeyen bir toplumuz bu inkar edilemez bir gerçek.
bir doktor düşünün hastasını muayene ediyor normalde bu adamın serbest meslek makbuzu keserek vergisini ödemesi lazım ama o bunu yapıyormu hayır . bir avukat düşünün 100 milyonlarca liralık davalara bakan avukatlar vergi yüzsüzü ilan ediliyor bu ülkede bir kuruş vergi vermiyor ve bunun gibi onlarca örnek verebilirim, devlet de dönüyor bu milletten nasıl en temiz vergi alırım diye düşünürken insanların vergi kaçıramayacağı kontrol imkanının çok daha kolay olduğu tekel maddeleri, akaryakıt, online satış yapan siteler, pos cihazı ile satış yapan işletmeler, zincir market ve satış noktaları gibi yerlere yöneliyor. ama insanların vermediği vergiyi toplayarak bu çarkı döndürmek. UNUTMAYINKİ DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ DİYE BİR SÖZ YOK bizden başka.

2- akaryakıt dağıtım şirketlerinin gerçek fiyatları yansıtmayan şişirilmiş faturaları: yeni öğrendiğime göre akaryakıt şirketleri normalde aldıkları akaryakıtı daha yüksek fiyattan almış gibi göstererek karlarını artırma peşindeler. bunu yaparkende neden epdk ya yakalanmıyorlar bunları denetleyen yokmu diyebilirsiniz ancak epdk firmaların aralarındaki kontratları gizli olduğu için göremiyor ve denetleyemiyormuş.

benim bu durumlardan çıkardığım sonuç önce biz kendimizi kazıklıyoruz vergimizi vermeyerek. ikinci olarakda bp, shell, opet, gibi kalantor dağıtıcılar şişikin faturalar ile bizim cebimize göz dikmişler aklımdan geçen çare ise yerli ve benzinine güveneceğimiz firmalardan akaryakıtı alarak bu şirketleri fiyat indirmine zorlamak.

hatta bunun için bir platform bile kurulabilir.

arkadaşlar hükümete falan iyi hoş sallıyosunuzda biraz akıl fikir diyorum.
başka bir konu altına yaptığım yorumu buraya copy-paste yapıyorum.

arkadaşlar aslında akaryakıt fiyatlarının buralara kadar çıkmasında iki ana etken var.
1- türk milleti olarak vergi ödemeyi sevmeyen bir toplumuz bu inkar edilemez bir gerçek.
bir doktor düşünün hastasını muayene ediyor normalde bu adamın serbest meslek makbuzu keserek vergisini ödemesi lazım ama o bunu yapıyormu hayır . bir avukat düşünün 100 milyonlarca liralık davalara bakan avukatlar vergi yüzsüzü ilan ediliyor bu ülkede bir kuruş vergi vermiyor ve bunun gibi onlarca örnek verebilirim, devlet de dönüyor bu milletten nasıl en temiz vergi alırım diye düşünürken insanların vergi kaçıramayacağı kontrol imkanının çok daha kolay olduğu tekel maddeleri, akaryakıt, online satış yapan siteler, pos cihazı ile satış yapan işletmeler, zincir market ve satış noktaları gibi yerlere yöneliyor. ama insanların vermediği vergiyi toplayarak bu çarkı döndürmek. UNUTMAYINKİ DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ DİYE BİR SÖZ YOK bizden başka.

2- akaryakıt dağıtım şirketlerinin gerçek fiyatları yansıtmayan şişirilmiş faturaları: yeni öğrendiğime göre akaryakıt şirketleri normalde aldıkları akaryakıtı daha yüksek fiyattan almış gibi göstererek karlarını artırma peşindeler. bunu yaparkende neden epdk ya yakalanmıyorlar bunları denetleyen yokmu diyebilirsiniz ancak epdk firmaların aralarındaki kontratları gizli olduğu için göremiyor ve denetleyemiyormuş.

benim bu durumlardan çıkardığım sonuç önce biz kendimizi kazıklıyoruz vergimizi vermeyerek. ikinci olarakda bp, shell, opet, gibi kalantor dağıtıcılar şişikin faturalar ile bizim cebimize göz dikmişler aklımdan geçen çare ise yerli ve benzinine güveneceğimiz firmalardan akaryakıtı alarak bu şirketleri fiyat indirmine zorlamak.

hatta bunun için bir platform bile kurulabilir.

İyi güzel söylemişsiniz de.
1. O vergiyi toplayan kim?
2. Doktordan, avukattan, memurdan, çalışandan, serbest meslek sahiplerinden, firmalardan vergi toplayacak olan kim?
3. bu saydığımız kişiler, sen, ben vergi vermediğinde bunu yakalayacak olan kim?
4. Yakaladığında hangi cezalarla cezalandırılacağını belirleyen bunun için mahkemelere yetki veren kim?

Şimdi siz de diyorsunuz ki devlet (bakın hükümet demiyorum) bu söylenenleri yapmadığı/yapamadığı için kolay yolu seçiyor.

Eee bunun adı beceriksizlik değil de nedir?
vergi kaçırmayan çalışanın suçu nedir?

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ıslak zeminden geçerken yada yağmurda biraz ayakkabıları kirletsede CUB a devam benzine selam

şaka maka artık 10tl ile 130km gidemiyorum :pale:

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
İyi güzel söylemişsiniz de.
1. O vergiyi toplayan kim?
2. Doktordan, avukattan, memurdan, çalışandan, serbest meslek sahiplerinden, firmalardan vergi toplayacak olan kim?
3. bu saydığımız kişiler, sen, ben vergi vermediğinde bunu yakalayacak olan kim?
4. Yakaladığında hangi cezalarla cezalandırılacağını belirleyen bunun için mahkemelere yetki veren kim?

Şimdi siz de diyorsunuz ki devlet (bakın hükümet demiyorum) bu söylenenleri yapmadığı/yapamadığı için kolay yolu seçiyor.

Eee bunun adı beceriksizlik değil de nedir?
vergi kaçırmayan çalışanın suçu nedir?

doğru haklısınız o vergileri toplama görevi devlete ait. ama farkındamısınız bilmiyorum ama türkiye cumhuriyetinin halen viddi bir vergi kanunu yok, şu anki yönetim mali disiplin adı altında çok ciddi oluşumlara imza atmak istiyor ama maalesef önünde muhalefet edenler çok fazla. bakınız en büyük petrol şirketlerinden birisi olan petrol ofisi maliye tarafından vergi kaçırdığı için çok ciddi rakamlarda cezalara çarptırıldı sonuç ne oldu biliyormusunuz danıştay denilen kurum bu cezaların tamamını iptal etti. işte aydın doğanın ödemediği toplam 3milyar 819 milyon tl lik vergi aslı ve faizli alacağı şu anda biz milletin sırtına bindi ve bu yükü akaryakıta zamn olarak çekiyoruz bakın maliyemiz defterdarlığımız çalışmış cezasını yazmış ama bu danıştay tarafından iptal edilmiş ve bu vergi yüzsüzü adam kurtarılmış. şimdi burada hiçbir ekonomi eğitimi olmayan, ufak hesapların peşinden koşan insanlar etrafa küfürler hakaretler savuruyor ama nedense aydın doğan gibi cumhuriyet tarihinin en büyük vergi kaçakcısına sesleri çıkmıyor. bilgilerinize ve aklı selim yorumlarınıza arz ederim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar