zaten şu anda geçim zor. öyle indirim yapıyorlar ki benim zoruma gidiyor, 7 kuruş indirim ne demek arkadaş? kimsenin umurunda değil ki. ben artık gelen zam haberlerine seviniyorum.
kabul etmediğim koşullarda yaşıyorum ve bunun suçlusu çoğunluğun verdiği oylar ve düşünce yapıları. bu yüzden artık halkın çektiği sıkıntı beni sevindiriyor çünkü akılları başlarına gelir artık bir şeyleri düşünmeye başlarlar diye umuyorum.
....bugün ilginç bir durum içine düştüm, ilk defa yaşadım bunu;
ben genelde yanımda fazla para taşımam ve bugün a101'e girdim. cebimde sadece 35 lira olduğunu unuttum ve sepete koyuyorumda koyuyorum. sütlü çikolata, labne peynir, doritos cips, findux sarelle, tost için kaşar peynir, 15 li yumurta, 8 tane ortası jöleli kekstra, kakaolu eti pay kek, gofretler çokoprens.
kasaya gittim beni gülme tuttu :mrgreen: kasiyere "işallah param yeter" dedim. -limitiniz ne kadar? diye sordu bana ve 35 lira dedim. kasiyer bayan -şu anda 37 lira oldu dedi.
"eyvaah ne yapcaz" dedim ve "okutulanlardan birini bırakayım" dedim. "2 litre sütlü çikolatanın birini bırakayım" dedim ve kasiyer -2 tane cips var birini bırakabilirsiniz. dedi ve bende "baharatlı lays kalsın zaten sevmiyorum" dedim
öyle bir ruh halindeydim ki sadece alışveriş yapmak için sevip sevmediğim ne varsa almışım. çokta bir şey olmamasına rağmen yarısını bıraktım ve 34 lira 50 kuruş anca yetti.
kalan bir dünya malzemeyi raflara geri dizmek zorunda kalan kasiyerden özür diledim ve -sorun değil, bütün gün yaptığımız iş. dedi
hatta 37 lira tuttuğunda 2 lirayı karşılamak istedi ve ben teşekkür ettim ama kabul etmedim. 2 lira diyip küçümsemeyin bu gerçekten kibarca ve cömert bir hareket. genç bayanlar iyi ve kibar oluyorlar fakat orta yaşın üstü kadınlar acımasız ve sert oluyorlar.
.......cömertlik;
cömertlikten bahsettim; iş yerinde 1 lira 25 kuruş için kendini düşüren insana şahidim. 1 lira 25 kuruş nedir ulen ::angry2:: ben her zaman çalıştığım kişilere hep elim açık davranmışımdır ve her hafta mutlaka birilerine bir şeyler ikram ederim yada bir şeyler ısmarlarım.
1 lira 25 kuruşu benden esirgeyen insana da kim bilir kaç tane çikolata ve kek ikram etmişimdir.
arkadaş kazanmak varken kaybetmeyi seçerler. halbuki insanlar tolumsal olarak yaşamak zorundadır ve toplumda yaşayan insanlar bir birlerine yardım etmek zorundalar.
İran ile rusya önce kendi aç karnını doyursun sonra bizi kalkındırır. Sen ne çekiyorsun arkadaş?
tek derdimiz kalkınmak mı? ne kadar güçsüz olduğumuzu unutmayalım. kaç tane savaş uçağımız var? kaç tane tankımız var? kaç tane savaş gemimiz var? savaş teknolojimiz ne durumda? hangi ülkeler destekçimiz ve hangileri düşmanımız?