benzıne ne kadar yağ koymalı?

daha önceden böyle bi konu açıldımı bimiyorum ama duyduğum kadarıyla benzine belli bir miktar yağ karıstırmak faydalı olabileceği söyleniyor. Bu doğrumudur doğruuysa ne kadar hangi tür yağdan koymalıyız?

bende ilk defa senden duyuyorum.bende merak ettim şimdi bilen biri çıksada bizde öğrensek

evet evet hakiki zeytinyağı koyucaksın her sabah 1 tatlı kaşığı bağırsakları çalıştırır, cildi parlatır.. :)

2 zamanlı motorlara 10 litreye 200 gr. koyuluyor o yağ..fazla koyunca duman yapar az koyuncada motorun devirini düşürüyor sanırım..:cat:...4 zamanlılara gerekmiyor diye biliyorum..:silent:.

Bende speedfight 2 var 2 zamanlı. benzin aldıktan sonra yağ bidonunun kapağına 2-3 milim kadar koyup depoya koyuyorum. satın aldığım arkadaş öğretti. markasıda petrol ofisi 2T miydi neydi. 6 ay içinde tüketilmesi gerekiyor sanırsam.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benzin-yag karisimi sadece 2 zamanli motorlar icin kullanilir cünkü bu tür motorlarin ayri bir yaglama sistemi yoktur. benzinin icine karistirilan yag pistonu icden yagliyor...

karisim orani normalde 1:25, yani 25 litre benzine 1 litre yag. 2 zamanli motorlar icin özel yaglar var, onlardan kullanmakta COK CIDDI fayda var!!! ucuz motor yaglari pistonun icinde yanmak icin üretilmediklerinde yaglama isini gördükten sonra iyi yanmazlar, yani zaman icinde pistonlardan baslayip taaa egsozun en son parcasina kadar hersey kirletir ve bozarlar.

kaliteli 2 zamanli motor yaglarinda karisim orani 1:25'den daha az bile olabilir, etiketinde en uygun karisim orani yaziyordur.

Ben görüyorum petrol de yağ alıyorlar, yardımcı olurlar sanırım :silent:

Bujimi ve karburatörümü çok seviyorum :p :cherry: Bu nedenle, benzine yağ karıştırmak beni bozar :p :)

Selam,

ilk önce hangitür bir mopedin var! sordugun ve aldigin cevaplar yag otamatigi olmayan makineler icin! yaglama otamatigine saib olan makinelerde benzine yag kuymana gerek yok...

4 zamanlı motorum zaten 250 cc oldugu ıcınde gerek yok koymama yazdıklarınızdan yola cıkarak cwplarınız ıcın tesekkurler

4 zamanlı motorum zaten 250 cc oldugu ıcınde gerek yok koymama yazdıklarınızdan yola cıkarak cwplarınız ıcın tesekkurler

Selam,
simdi durum degisti! hala benzine yag koyabilirsim!!! Eger kullanacagin yakiti kendin karistirmak istiyorsan!!!!
Oktanimi kendim yükselteyimdersen..... budurumlarda 1% yag katilmakta.
Ama senin mopedin ve kullanim sartlarinda gerekli degil ve tehlikeli!!!!

Süper Moderatör (BBRR)
4 zamanlı motorlarda yağlama zaten karterden yapıldığı için benzine yağ koymak motoru korumayacak tam tersine motora zarar verecektir

2 zamanlı motorlar ise yağlamayı benzine katılan yağ ile içten yapmaktadır. %5 olarak zaten kullanım kitapçıklarında yazar..

zaten motorunuza en uygun benzin kullanma klavuzunda yazar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar