Benzinden su çıkması

Merhaba arkadaşlar geçen hafta shell petrol ofisinde basınçlı su ile motoru bir güzel yıkadıktan hemen sonra 25 liralık benzin aldım ve gideceğim yöne doğru yola çıktım fakat 12 km den sonra motorun gaz yemediğini fark ettim derken motor stop etti her yolu denememe rağmen motoru yarım saat boyunca çalıştıramadım ve ne kadar bildiğim dua varsa hepsini art arda okudum sonra haydi bismillah deyip ayak marşına vurdum motor çalıştı bu olayın üzerine yaklaşık 160 km yol yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat daha sonra motoru çalıştırmakta zorlanmaya başladım çünkü motor hiç bir şekilde gaz yemiyordu hemen ustamın yanına gidip durumu açıkladıktan sonra karbütör temizliği yapıldı fakat hala sorun devam ediyordu sonra depoda ki benzine bakalım dedik içindeki benzini ped şişeye boşalttıktan sonra benzin içerisindeki suyu görünce șoka uğradım.

Şimdi sorum șu

sizce bu sorun motoru basınçlı su ile yıkadığım için depodan sızma ihtimali varmıdır.?

Veya aldığım benzinde mi sıkıntı olabilir.?

Depodan içeri girmiş üstüne yakıt gelmiş.
Benzinde suyu bilmem ama dizel araçlarda yakıt filtresinin altına su dolabiliyor.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Merhaba arkadaşlar geçen hafta shell petrol ofisinde basınçlı su ile motoru bir güzel yıkadıktan hemen sonra 25 liralık benzin aldım ve gideceğim yöne doğru yola çıktım fakat 12 km den sonra motorun gaz yemediğini fark ettim derken motor stop etti her yolu denememe rağmen motoru yarım saat boyunca çalıştıramadım ve ne kadar bildiğim dua varsa hepsini art arda okudum sonra haydi bismillah deyip ayak marşına vurdum motor çalıştı bu olayın üzerine yaklaşık 160 km yol yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat daha sonra motoru çalıştırmakta zorlanmaya başladım çünkü motor hiç bir şekilde gaz yemiyordu hemen ustamın yanına gidip durumu açıkladıktan sonra karbütör temizliği yapıldı fakat hala sorun devam ediyordu sonra depoda ki benzine bakalım dedik içindeki benzini ped şişeye boşalttıktan sonra benzin içerisindeki suyu görünce șoka uğradım.

Şimdi sorum șu

sizce bu sorun motoru basınçlı su ile yıkadığım için depodan sızma ihtimali varmıdır.?

Veya aldığım benzinde mi sıkıntı olabilir.?

dolandırıcılık amacıyla benzini suyla karıştırmazlar,

depona su sızabilecek kadar delik olsa, benzin buharı (kokusunu alırsın) bu da pek olası değil. ( ghost rider'a dönme ihtimalinde var)

sen depo kapağını açık unutup yıkamış olabilir misin? ( en olası ihtimal bu )

Geçmiş olsun.

dolandırıcılık amacıyla benzini suyla karıştırmazlar,

depona su sızabilecek kadar delik olsa, benzin buharı (kokusunu alırsın) bu da pek olası değil. ( ghost rider'a dönme ihtimalinde var)

sen depo kapağını açık unutup yıkamış olabilir misin? ( en olası ihtimal bu )

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim
Bu arada depo kapağı kapalıydı.

Oluröyle :)
Basınçlı suyla uzaktan yıkaman gerekir dibinden verirsen tazziki böyle olur :)

basınçlı suyla bence ancak traktör yıkanır o da çamur tezek gibi ağır kirlerin çıkarılması için onun dışındaki araçlarda kullanılmasını kesinlikle önermem hele ki motosiklet gibi narin bir alette mutlak suretle uzak durulması gerekir :) alın elinize su dolu kovayı köpürte köpürte yıkayın ohh mis :mrgreen:

Benzinliklerin yeraltı tanklarını belli süre sonunda değiştirmesi gerekiyor. Yapan var yapamayan var, denetimlerden kurtulan var vs..
Yada kapakları kaçırıyor yağmur suyu alıyor.

Bunu bizzat OPET te çalışan akrabam anlatıyor.
Benzin ikmali yapacaz tanker geldi, ikmali yaptık ama seviye aynı olunca tankı açtık şamandıra için.
Kapak kaçırmış yağmur suyu ile birlikte pislik doluydu içi.
2 ay bize gelme benzin için dedi.
Belki filtreler pompaya gelene kadar pisliği tutar ama suyu tutmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar