benzinde %25-50 arası tasarruf yaptıran buluş

merhaba arkadaşlar,
dün nette gezerken su ile çalışan araba videolarını izledim. önce bir araştırdım. gercekten böyle bir şey var mı diye. bu aşağıdaki linkte böyle bir imkanın olduğu ggözüküyor. 1 lt su ile yakıttan %50 ye varan tasarruf ediyorsunuz. bu tasarruf sistemi de o kadar pahalı değil. hazırı 100+ cşvarı. isterseniz evde kendinizde yapabiliyorsunuz sistem basit ve kolay.
http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/alternatif_enerji/hirojen_arabada_kullanimi.htm

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&langpair=en|tr&u=http://buildhydrogencar.com/
http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&langpair=en|tr&u=http://www.h2-hydro-gen.com/

inanmayın böyle şeylere
bırak yüzde 25 i adam binde 25 tasarruf yaptırsın adamı anında kaparlar

böyle birşey %100 olsa bütün araç firmaları yapar ve bizlerden tonlarca para kaldırmayı akıl edebilirlerdi. Birilerinin aklına gelmiş kullanmış ve bence oluyor tasarruf ettim demişte olabilir kendisini tatmin etmek için .. Sonuçta benzin sarfiyatının ne gibi şartlarda azalıp artacağını hepimiz biliyoruzdur. etkenleri değerlendirmek lazım

bir gun kullan, bir gun kullanma, al sana %50 tasarruf, gerisi cepten para cekme amacli oyunlar, olur mu denirse olur ama bu sekil degil, o zaman butun otomobil firmalari atlar uzerine, devletler de kizar hani benim vergim diye, yani benzin dunyada daha cok, azalsin sonra gelecek buluslar

ccc Taygır reyiz'i ccc
bekliyorum ben olmaz diyen arkadaşlara gerekli açıklamayı yapacaktır o kadar kolay değil böyle bir teknolojiyi herkeze kullandırtmak seri üretime geçmek.
Niye?Bu dünya petrol için birbirini kırıyor öldürüyor ne gerek var böyle işlere?

_w_

Eğer birısi su ile çalışan araba yapsın. O adam bir sonraki günlerde kesin trafik kazası geçirir ve öl8r.

image_kjonvncdszsnbtfxnbqtvoaoaljsffcr1432646_front_.png.ashx

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu yeni bir şey değil. yıllardır var. biz aracımıza taktırmıştık. hiç bir halta yaramıyor. söktürüp paramızı geri aldık...

teknik olarak da çok bir numarası yok. basti bir elektroliz olayı. suyu elektroliz et, çıkan hidrojeni emme manifolduna ver mantığı. ancak sorun şurda ki, orda ürettilen hidrojenin miktarı etkisini göremeyeceğiniz kadar düşük. miktarı artıralım derseniz, daha fazlası da zaten mevcut motorlarda yakılamaz. metalurji dayanmaz buna...

çok da iserseniz evde bile yapabilirsiniz bunu. youtube'da evde yapımıyla ilgili onlarca video mevcut...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Geçen bir programda izlemiştim,minibüsçülere kullandırıp,yorumlarını almışlar. %25'e yakın tasarruf sağlıyormuş,ama ne kadar doğrudur,ne kadar gerçektir bilemem.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ccc Taygır reyiz'i ccc bekliyorum ben

üşüyorum, daha sonra geliniz :p

1 mol su 18 gram, H2O daki 1 hidrojeni elektrolizle koparsak mol başına bir mol hidrojen atomu elde edilir
yani 1 litre sudan 55 mol hidrojen molekülü açığa çıkar
daha sonra kararsız OH molekülleri kovalent bağ oluşturarak H2O2 yani hidrojen peroksit molekülü oluşturacaktır
bu peroksit kimya sanayinde temizleyici maddelerde kullanılır
yani sabah arabanıza koyduğunuz su ile bir miktar yol alıp akşam da eve getirdiğinizde kalanıyla da elbiselerinizi yıkayabilir dişlerinizi parlatabilirsiniz :)

arkadaşlar mantık olarak bu sistemlerin işe yaraması gerek. ancak uygulamada istenen verim alınamıyor. daha doğrusu beklentiler yüksek oluyor. ve ayrıca araçların kendi oksijen sensörleri ve karbon sensörlerini şaşırttığından bazen beklenen tasaruf yerine musrufluk yaptıra biliyor.
yanma odasına giden hho çok az olmakla birlikte yakıtın daha verimli yanmasını sağlıyor..
bir ara 126bis imi sırf hho ile yürütmüştüm. ama bunu sonkullanıcı vatandaşın dersiz olarak kullana bilecegi kıvama gelmesi zaman alacak. :) şimdilik lpg yi tercih ediyorum. ama şu an içinde geet sistemlerine bakınıp duruyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
yamyamaha
geet sistemini açıklasana

ilk verdiğim linkte gazi üniversitesi siteisinde bu işin yarayacağı anlatılıyor. sadece sistemi oturtmak nasıl olacak o kafamda soru. kullanan iki kişi gördüm nette yorumlarda iş eyaradığını ama sistemin daha gelişmesi gerektiklerini söylemişler. sistem karburotorlu eski motorlarda çok rahat çalışıyormuş. ama yeni teknoloji enjeksiyonlu motorlarda sıkıntı oluyormuş. bizim motorların &60 karburotorlu olduğu için bizim motorlarda çalışıyor olması gerek. ben bunu deneyeceğim. en fazla macitin silindirleri gider. toptan 400 e değiştiririm. ama türkiyedeki firmaların fiyatları biraz pahalı geldi. ebayda 100 dolara tüm sistemi alabiliyorken türkiyede buna 500 tl den başlayan etiketler yapıştırmışlar. şimdi benim motor 4 tl benzin yaksa bu sistem %30 tasarruf ettirse 2,8 litre benzin yakacağım. bu benim motorum için çok iyi bir rakam.

arkadaşlar boş işler bunlar paranıza yazık günah...
pratikte mantıklı olabilir ama bu teknolojinin küçülüp arabaya motora inmesi külliyen palavradır.....
bu tasarruf mümkün olsa yer yerinden oynardı.....hadi diyelim ki biri çıktı tamam ben her sorunu hallettim işe yarıyor dedi
kesin ötv kdv artar ucuza hiç bir yere gidemezsin hayal kurmayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar