Benzin Sarfiyatı Ne Kadar olur

bende mondial 150re marka motor var tam dolu depo benzin(6.9lt) ile şuana kadar 180km gidebildim sorum şöle;
1. motoru yokuş aşağı inerken stop etsem boşda insem motorda bi sorun olurmu
2. motora marş verdiğimde stop edip tekrar çalıştırdığımda ve her vermemde benzin çok harcarmı

üç kuruş tasarruf edceğim diye hem motoru hem kendini riske atıyorsun.yokuş aşağı kontak kapatıp tekrar açtığında motoru vurdurma gibi çalıştırmış oluyorsun zararlı.motoru marş verip çalıştırma ve stop sonrası her çalıştırmada normal fazlası benzin harcarsın bu çok olağan bir şey akü bakımından da sakıncalı.

kesinlikle vurdurma yapmıyorum motor durunca yeniden çalıştırsam bişi olurmu

tasarruf edeceğim derken sakata gelme,zaten yollarda gözümüzü 4 açmamız gerekiyor birde onu düşünürsen dikkatin dağılır.eğer motorunun fazla yaktığını düşünüyorsan ki bence fazla yakıyor ya bakım yaptır yada ilk fırsatta değiştir

Yokuş aşağı frenlerin tutarmı

tutmasa ne olur. Kaçman gereken bir şey olursa nasıl gaza basacan.

yani kar'ın ne zararın ne ölç istersen kafanda

ÇOK saçma bir soru bence. Yokuş aşşağı giderken stop etsen nekadar kar edersin ki :) motorda kalıcı bir hataya sebep versen emin olmki daha fazla zarar edersin.Bence bu soruyu hiç sormamış ol :) 3 kuruş kar edicem diye düşündüğün şeye bak :mrgreen: Yani kar etsem gam yemicemde :p

o sekilde benzin tasarufu yapilmaz, eski 8 silindirli amerikan arabasi deyilki bu :p
ama motor yakiyor benimde cebim de yaniyo, diyorsan ve nasil daha az harciyabilirim diyorsan:

yavas hizlan... evet 3 de 1 fark eder, sadece yavas hizlanmak ve son sürat ile seyir etmemek ile yüz kilometrede 1 litre az harcarsin. (mondi rs151 in hesabi)
birde bujin ve hava flitren temiz olsun.

iyi yolculuklar!

evet bu deikleriniz yapıcağım saten motor daha yeni yavaş yavaş hızlanacağım bakaılm ne kadar gidecek

valla bende de sccooter var. işim icabı biraz seri gidiyorum adreslere. ama bak bundan emin olki yavaş gaz artırdınmı motor daha zevkli oluyor. malum scooter gec hızlanır ama zevki de güzel oluyor. ben ilk başlarda marşa basar gaza asılırdım hızlaniim diye. baktım yakıt daha çok gidiyo ben de gazı yavaş yavaş artırıyorum hee noldu 12snde 70km/h çıkcağıma 20-23sn de çıkıyorum hem motorum az yakıyo hem ben daha fazla duruyorum motorun üstünde...

intercom'un da dediği gibi hava filtresi çok önemli. ilk başlarda kendi filtresiyle 7500 km gittim. motor 85i geçmiyodu. filtreyi değiştiriverdim motor şimdi 110a çıkıyor. hem de yakıt daha uzun süre gidiyor :)

abi madem tasarruf istiyosun motoru küçült mesela honda today 50 falan al:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar