Sorunu kendimizde gormek? Yani tecavuze ugrayanda suclu diyorsun? Araclardan gecilmiyor, cunku adam gibi toplu tasima yok, adam gibi egitim yok, adam gibi hic birsey yok, Protesto aynen senin dedigin gibi olur. Yunanistan'da tirlara yapilan yaptirim sonrasi butun tirlar otobanda kontak kapatip trafigi kestiler ertesi gun yaptirimlar geri cekildi... Ama bunu yapamayiz niye? Cunku halk kendinden baskasini dusunmuyor. Halk, cocugunu dusunmuyor. Bunun nedeni Turk olmamiz ve Musluman olmamiz. Kulturumuzde sorgulamak yok biat etmek var. Suana kadar halkin baslattigi hangi devrim var Turklerde? Koca bir "HIC".
Emperyalist sistemin 50 yıldır üzerinde çalıştığı Türk gençliğinin ve zihniyetinin geldiği nokta ne yazık ki bu işte. Türkleri ve müslümanlığı aşağılamak kendi ırkını kendi dinini sorumlu tutmak. Peki bir anda Meksikalı ve hristiyan olalım herşey bir anda çok mu güzel olacak ?
Ya da ateist olalım ve rus ırkına dönüşelim bir anda benzin fiyatları düşecek mi ? .
Yeni moda bu Türk'lüğünden utanmak ve asimile edilmek.
Yurtdışında turist olmak dışında bulundun mu bilmiyorum oralarda herkes süper zeka bilinçli mi sanıyorsun. ya da çok ucuz mu sanıyorsun.
Tüm Dünya Almanya ya da Fransa mı sanıyorsun ? hiç Romanyaya gittin mi ? Ukraynaya gittin mi ? rusyaya gittin mi ? ORalardaki yaşam şartlarından haberin var mı . Afrika klişesini söylemiyorum bile.
Bu ülkede Köy enstitüleri vardı. Diyarbakır da Vals vardı. kardeşlik vardı. insani değerler vardı.
Sonra teker teker bunlar kapatıldı. Kominist tehlike adı altında beyinler muhafazakarlaştırılmaya başlandı adım adım.
Tepkisiz duyarsız cahil dediğin bu güzel ülkem nekadar direndi kaç tane devrim geçirdi kaç tane insan öldürüldü haberin var mı ?
Her gün sokaklarda eylemler vardı. Ama gücün yetmiyor işte Halk sindirildi Toplum ezildi kafasına vura vura senin gibi zihinler üretildi.
Vaktiyle sanayi devrimini yakalayamamış olmanın acısıydı bu.Kapitalizme ayak uyduramamanın cezasıydı bu. Ekonomik ve askeri anlamda güçlü ülke AMerika ve ingiltere tüm bu coğrayaları yönetti kurdu. ezdi.
Türklüğünden ve Dininden utanan nesili bilinçli olarak ürettiler.
Benim de değişmesini istediğim çok şey var ülkede ama asla Türk'lüğümden utanarak değil veya muhafazakar olmasam bile dinimden bilerek değil.
Bunun yöntemi bu değil.