Benzin Hk.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benzin alışverişimi her zaman aynı yerden yaparım,az çok çalışanların yüz simalarını tanıyorum.Bugün daha önce hiç görmediğim bir elemandan benzin doldurmasını istedim,bana başka bir yere geçmem gerektiğini söyledi.Tamam deyip gösterdiği yere çektim motosikletimi.O yakıtı doldurdu,ben ödememi yaptım.Buraya kadar her şey güzel.İşlem bitince yakıt kartımı geçirttim kasiyere.Tesadüfen fişte alınan yakıt cinsinin lpg olmasına takıldı gözüm.Adama gidip bir yanlışlık olup olmayacağını sordum,bir şey olmaz yanlış yazılmıştır fişe dedi.Yüklediği benzinin kurşunsuz olduğu konusunda ısrar etti.Aramızda geçen ufak bir tartışmadan sonra oradan ayrıldım ama gerçekten motorda bir gariplik hissediyorum.Üstelik felaket bir koku geliyor. Vites yükselttikçe daha da zorlanıyor :sunny: O herif motosikletime zarar verdi değil mi,mahkemeye kadar gider bu iş :pr:

motosikletinin benzin deposuna LPG konulduğundan mı şüpheleniyorsun yada bunu mu düşünüyorsun??
cevabına göre tekrar yazarım...

Bildiğim kadarıyla LPG pompaların ağzıyla BENZİN pompalarının ağzları farklı. Kendini bilmez bazı pompacılar böyle hatalar yapabiliyor, zaten LPG doldurmuş olsaydı bence motorunuz sizi eve bile götürmezdi. Siz yine de fişinizi atmayın sakın.

Ben kurşunsunzbenzin alıyorum,gazın ne işi var benim motorum da adam yanlış yakıttan koydu buna eminim, motorda performans düşüşü oldu bu motora geri dönülemeyecek zarar verir mi? Çünkü yanlış yakıt yüzünden yatak bağlama olaylarına şahit olmuştum,korkuyorum :santa:

Ben kurşunsunzbenzin alıyorum,gazın ne işi var benim motorum da adam yanlış yakıttan koydu buna eminim, motorda performans düşüşü oldu bu motora geri dönülemeyecek zarar verir mi? Çünkü yanlış yakıt yüzünden yatak bağlama olaylarına şahit olmuştum,korkuyorum :santa:

Deponuzu açıp bir koklamayı deneyin? Eğer LPG ise yoğun bir sarımsak kokusu alırsınız

Benzin deposuna LPG doldurabilecek pompacıya helal olsun. Kariyerinde baya bir ilerleyecek :).

Pompanın LPG emziğiyle benzin emziği farklı değil mi yahu? Yok alete hakkaten LPG pompalayabildiyse önce pompacıyı imkansızı başardığı için, sonra mondial'i dönüşüm gerektirmeksizin LPG ile çalışan motor ürettiği için kutlamamız lazım.

yapmayın etmeyin lütfen..

benzin yerine mazot konulur,kurşunsuz yerine kurşunlu benzin , hatta gazyağı bile koyan adamlar çıkabilir...

ama hiç ama hiçbir pompacı motosikletinizin deposuna LPG koyamaz...
Adı üstünde L (sıvılaştırılmış) P (petrol) G(gazı)

deponuzun yakıt ağzı lpg pompasının ağzına zerre kadar benzemediğinden..
ne o pompa depoya takılabilir,ne de o gaz deponuza basılabilir...

korkmayın..deponuza lpg konulmadı...

çok yüksek ihtimal ile (herzaman aynı yerden aldığınızı varsayarak) çok pimpirikli birisiniz ve o fişteki LPG yazısını gördüğünüz için motorga gariplikler hissetmeye başladınız..
bi süre sonra düzelir..

ayrıca motorlar yatak bağlamaz:pl:,yağsız kalınca yatak sarar..yani yağsız sürtünmeden dönemez hale gelirler...

Adam tüpçümüydü :S nasıl bir mantıktır o umarım birşey olmaz geçmiş olsunn..

LPG basınçlı gazdır , evde kullandığımız tüpün içindeki gaz gibi yani motorun deposuna konulması imkansız :)

Diyelim ki mazot koydu ozamanda motorun çalışmaz vs. vs.

En fazla 97 oktan benzin koyar oda bir zarar vermez :) Korkmanıza gerek yok yani :cat:

Kazasız belasız sürüşler dilerim. . .

bencede kesinlikle ama kesinlikle benzin deposuna lpg doldurulamaz imkansız çünkü lpg uçucudur doldurduysa bile anında uçar gide bir şey kalmaz benzininiz öylece durur içinde kalan bir şeyde fark etmez çünkü lpg depoları çekvalf tarzı bir şey var içine basıyor gazı o dışarıya salmıyor. Ne olabilir fiş için plaka vs bilgileri girerken yanlışlıkla lpg yazmıştır fişin pompaylada alakası yok. bilginize. pompaya farkındaysanız ayrıca giriliyor miktar.

olur mu öyle şey o zaman arabalarada lpg taktırmaya gerek yok benzin deposuna koyalım gazı devam :queen:

Yahu lpg (sıvılaştırılmış petrol gazı) gaz halinde zaten nasıl koysun depoya uçar gider öyle saçmalık olur mu? En kötü ihtimal kaçak benzindir yada sizin ki tamamen psikolojiktir 97 oktan benzin koyunca motorunun daha hızlı gittiğini sananlar gibi:cat:

lpg koymasına imkan yok ama
ille bi gariplik var dersen işemiş olabilir :)

Sürekli aynı yerden aldığınıza göre hangi pompadan yakıt almanız gerektiğini biliyosunuzdur anladığım kadarı ile başka pompadan yakıt almışsınız,hadi o pompa arızalı diyelim oradan alamadınız diğer pompada benzin olduğunu nerden belli bana kalırsa motorin doldurulmuş olabilir motorinin yanıcılığı düşük olduğu için motor sapıtabilir bi koklayıp rengine bakarsanız farkı anlarsınız.Geçmiş olsun

1) Adam lpg koydu demedim,gazın ne işi var dedim yanlış yakıttan koydu,eminim dedim.
2) Yanımızdaki lastikçiye gittim 2 dk,adam baktı mazot koymuşlar bir şey olmaz dedi........................... Benim asıl aradığım cevap yanlış yakıtın motora geri dönülmez zarar verip vermeyeceği idi.

Sürekli aynı yerden aldığınıza göre hangi pompadan yakıt almanız gerektiğini biliyosunuzdur anladığım kadarı ile başka pompadan yakıt almışsınız,hadi o pompa arızalı diyelim oradan alamadınız diğer pompada benzin olduğunu nerden belli bana kalırsa motorin doldurulmuş olabilir motorinin yanıcılığı düşük olduğu için motor sapıtabilir bi koklayıp rengine bakarsanız farkı anlarsınız.Geçmiş olsun

Motorin benzinli motorda hiç ateşlenmez

Mazot karbüratör ayarlarını bozabilir benim tavsiyem yakıtı boşaltıp benzin doldurup bi süre rölanti devrinde çalıştırmanız çıkan mazotu geri götürüp götürmemek size kalmış.

1) Adam lpg koydu demedim,gazın ne işi var dedim yanlış yakıttan koydu,eminim dedim.
2) Yanımızdaki lastikçiye gittim 2 dk,adam baktı mazot koymuşlar bir şey olmaz dedi........................... Benim asıl aradığım cevap yanlış yakıtın motora geri dönülmez zarar verip vermeyeceği idi.

ilk mesajınız da mazot koymuşlar deseniz sorun kalmazdı ki...

iki şıkkınız var...

ya depoyu boşaltıp yerine tekrar benzin alacaksınız...

yada deponuzda yer varsa (misal deponuz 12 litre alyor ve siz içinde 3 litre varken 5 litre mazot aldınız.) o zaman deponun kalanını yine benzinle dolduracaksınız...

benzinli motorlara mazot koymak zarar vermez ama mazotlu motora benzin koymak hayati önem taşır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar